KSVO na doelpuntenrijpe match niet voorbij Racing Gent : 3-3

Stijn Desmet had gehoopt op 7 op 9 en dat is ook de realiteit gewonnen. Sommige spelers zeiden na de zege tegen Jong Essevee dat de 9 op 9 lonkte maar in feite moest men met een gelijkspel terecht vrede nemen. Winst zat er in maar verlies evenzeer. Stijn Desmet startte met de ploeg die tegen Jong Essevee fgestart was, verrassend genoeg begon Dylan Vanhaeren dus op de bank. Daar zaten ook Hajdari, Timmerman, Plasschaert en Deblieck, Onraet verdween uit de selectie.

Racing Gent speelde met een superjonge ploeg, met drie spelers die door AA Gent waren uitgeleend (er zijn er meer maar deze waren beschikbaar) uit hun U18 lichting. KSVO werd echt bij zijn nekvel gegrepen en kreeg in de eerste vijf minuten geen poot aan de grond, Lucas Maus werd bij een serieuze overtreding meteen met geel bedacht (niet onterecht) en de vrije trap leverde niets op. Bij een hoekschop van KSVO werd de bal afgeweerd en meteen snel de diepte ingegooid. Terwijl de meegetrokken spelers van roodwitten nog moesten terugkeerden stonden er ineens zes Gentenaars aan de overzijde tegenover een verdediger, Hitchinson werd vrijgespeeld en legde de 0-1 binnen (9′). Lang bleef de voorsprong niet op het bord. Terwijl KSVO niet echt een voet aan de grond kreeg tegen de jonge en snelle Gentenaars met een glansrol voor Lucas Rommens, kwam KSVO verrassend op gelijke hoogte. Een opportunistiche poging van Jules Vanhaecke week af op een verdediger en Cooman was geklopt (1-1, 15′). Een afstandsschot van Declerck ging niet ver naast maar de Gentenaars bleven iets sneller acteren en het tempo was verschroeiend. Midden dat geweld zette Simoens op prachtige manier een tegenspeler voor schut en bediende Jules Vanhaecke met een lobvoorzet alleen voor doel en zo’n kans liet Jules niet liggen (2-1, 23′). Ietwat gevleid op dat moment voor de thuisploeg en zeker effectief want veel andere kansen waren er niet geweest. Gent leek wat uitgeraasd, de match werd evenwichtig maar nadat Claeys na een uitgespeelde actie niet kon afwerken en Jules Vanhaecke een retro ver naast mikte verhinderde Milan Iket de gelijkmaker. Die er toch nog kwam voor rust, na een actie op rechts, en via diepe spits Maxim Zeulevoet werd het 2-2, op slag van rust.

Na rust leek KSVO de ploeg die eerst op zoek leek naar een nieuwe goal, maar de ene kans op 3-2 werd niet benut. In de 55e minuut werd een doelpunt van de bezoekers afgekeurd, maar even later was het toch prijs. Zeulevoet, weer hij, kreeg te veel vrijheid buiten de zestien en mocht ongehinderd aanleggen, de bovenhoek viseren en vinden (2-3, 57′). Stijn Desmet verving Claeys en Canoot door Vanhaeren en Plasschaert. De match bleef boeiend maar met nu meer middenveldspel en evenwicht. Toch zochten beide ploegen nog naar een beter resultaat. Op een voorzet vanop de flank miste Vanhaeren, maar was Cooman misleid en profiteerde de vrijstaande Plasschaert om de bal simpel binnen te leggen (3-3, 74′). De bezoekende uitblinker Rommens was toen al vervangen, ook de andere spits Mukuna Trouet, die op de defensie woog maar ooit door Gent werd aangekocht voor zijn kern maar anderhalf seizoen out was, ging eraf. Bij KSVO werd Lucas Maus net voor het doelpunt vervangen door Jari Timmerman. KSVO ging nog op zoek naar een winninggoal en dreigde. Simoens bediende Vanhaecke nog eens, Jules was dicht bij die vierde treffer maar het was net niet en op de counter bleven de bezoekers met enthousiaste invallers en hervonden adem, gevaarlijk. Uiteindelijk werd niet meer gescoord al had Jari Timmerman in de 92ste minuut nog de 4-3 aan de voet na een voorzet van Jules Vanhaecke, de afwerking was er niet.

Uiteindelijk leek Racing Gent een veel betere tegenstander dan de 1 op 6 deed vermoeden. Naast Lucas Maus kregen ook Thierry Kestremond, Laurenz Simoens en Jules Vanhaecke geel zodat nu vier spelers met twee gele kaarten staan : Willem, Maus, Simoens en Vanhaecke.

KSVO pakt met het puntje toch de met Harelbeke gedeelde leidersplaats. De ploeg van de alweer aanwezige Kurt Delaere (ook Diego Bragard tekende present) won van Zelzate vrijdagavond. Komende zaterdag reist KSVO naar Dikkelvenne dat twee punten minder telt.

(Daniel C.)

Zevenklapper voor invallers tegen Nieuwpoort

Zaterdagavond maakten de invallers van Michiel Meyskens, op de bank geassisteerd door ploegverantwoordelijke Els Legroe, gehakt van Nieuwpoort B : 7-0. De match was in feite na 20 minuten al gespeeld toen de 3-0 op het bord stond. Takis Van Quathem opende de score al na drie minuten, Tanguy Dekeyser en Milo Minnebo dreven de score op in de 17de en 19de minuut. Er waren nog kansen voor rust maar de score wijzigde niet meer. Tien minuten ver in de tweede helft verhoogde Axel Roelandts de voorsprong, en aanvoerder Guillaume Coulier maakte er vlak voor het uur een forfaitscore van (5-0). Daar bleef het niet bij want Maxime Negoue Oueda stond pas twee minuten op het veld toen hij voor de 6-0 zorgde en de man die als eerste had gescoord had ook de eer van de laatste treffer te maken : Takis Van Quathem voor de 7-0 (73′).

De trainer stelde volgende vijftien spelers op : Thibo Decloedt, Niels Vanhooren, Rayan Mahjoubi, Guillaume Coulier (72’Nigel Simoen), Elias Van Troeye (78’Mathias Clement), Aaron De Muer, Takis Van Quathem, Tanguy Dekeyser (78’Nicolas Tocco), Milo Minnebo, Axel Roelandts (66’Maxime Negoue Oueda), Viktor Van Lier.
Zes op negen dus voor de ploeg van Michiel Meyskens die met zijn elftal zaterdag a.s niet ver moet afreizen, want dan gaat het richting Daring Ruddervoorde B. Aftrap om 19 uur.
De beloften spelen pas maandagavond op het veld van RC Harelbeke en moet proberen de nul van het bord te krijgen (0 op 6), wat niet vanzelfsprekend is.

(Daniel C.)