KSVO onderuit na tumulteuze tweede helft in Dikkelvenne : 3-0

Na de 7 op 9 en de leidersplaats (gedeeld met Harelbeke) leed KSVO zaterdag zijn eerste nederlaag van het nieuwe seizoen. De 3-0 in Dikkelvenne was zwaar maar hoewel de zege zeker verdiend was voor de thuisploeg zat het allemaal wel echt tegen voor de roodwitte bezoekers.                                                                                                                                                                             Al voor de match. Op donderdag viel Dylan Vanhaeren uit op de training met een hamstringblessure (lichte verrekking) die hem wellicht ook volgend weekend nog langs de kant houdt. Jonas Tailleu van zijn kant was voor zijn werkgever de ganse week in het buitenland om een overname van een bedrijf te regelen en kon derhalve zonder enige training in de benen ook niet opgesteld worden. Twee sterkhouders ontbraken dus.Derhalve startte KSVO met deze ploeg : Iket; Simoens, Willem, Benoot; Maus, Devos, Plasschaert, Declerck, Claeys, Canoot; Vanhaecke. Op de bank zaten vier spelers die met de beloften hadden gespeeld (Hajdari, Timmerman, Jari Van De Maele, Deblieck) alsook Loic Ritière, vorige week onbeschikbaar. De eerste helft was de thuisploeg vooral in het eerste kwartier de betere ploeg, dreigender ook en KSVO was iets te slordig in de passing. Mazouz had geel gekregen, ook Willem ontsnapte niet aan een karton. Iket had de 1-0 voorkomen en omdat KSVO na die mindere start toch wat controle verkreeg leken we af te stevenen op een 0-0 halfweg. Het werd echter toch 1-0 voor de pauze. Preben De Man ging op een counter een duel aan in een één-tegen-één situatie, geraakte er voorbij en klopte Iket, 1-0 (42′) en niet onverdiend voor de thuisploeg die toch de betere acties had, vooral omdat KSVO weinig de tweede bal won.                                                                                                                                                                                                                         

Na de pauze nam KSVO de betere start met binnen de eerste vijf minuten twee goeie mogelijkheden. Declerck klopte wel de doelman maar de bal ging net naast. En dan kwam Broes Willem weer in een één-tegen-één situatie, wou de bal afschermen, verloor die en bezondigde zich even aan een trekbeweging. Meteen rood concludeerde de streng leidende en ietwat te gul met kaarten zwaaiende referee Steegen. Tot ontzettng van trainer Stijn Desmet en ook Thierry Kestremond, die ook geel kregen. Met tien werd het een stuk moeilijker voor KSVO uiteraard Nog vooraleer het uur rond hadden nog twee thuisspelers geel aan hun been, maar ook Zico Claeys. Even later ging Phil Canoot naar de kant voor Loic Ritière. Amper twee minuten stond die laatste op het veld toen Mazouz er 2-0 van maakte. Amper bekomen of het stond al 3-0 (amper 3 minuten later) via Seurynck. Tussen die goals had Iket ook geel gekregen, de match was natuurlijk gelopen, verdere tegengoals bleef KSVO bespaard en kwam het zelf nog dicht bij een eerredder. In het slotkwartier kwam Jari Van De Maele nog in voor Plasschaert (75′) en op drie minuten van het officiële eindsignaal kwamen Timmerman en Deblieck nog in voor Simoens en Vanhaecke.

Stijn Desmet was zondagvoormiddag nog ontgoocheld maar weer strijdbaar. “We speelden niet goed maar het kantelpunt was toch die rode kaart voor Broes. Omdat we tot die fase de betere waren in de tweede helft en uitzicht hadden op een gelijkmaker. Met tien man én met twee tegengoals in amper drie minuten halfweg de tweede helft was het kalf verdronken. Dat we onze leidersplaats verliezen, daar til ik minder zwaar aan. Met Dylan en Jonas er niet bij misten we belangrijke pionnen maar dat zegt niet alles. Ik vond dat we wat dash en zuiverheid misten. We waren met 7 op 9 goed gestart, maar zo zie je dat je nog niets kan zeggen na amper drie matchen. Een aantal ploegen zal dit weekend over ons springen. We staan nu voor twee West-Vlaamse tegenstanders. Eerst Westhoek die naar De Valkaart komt, dan trekken we naar Torhout KM. We gaan volgend weekend Vanhaeren nog missen, maar hopelijk recupereren we hem de week nadien wel. Broes zijn gele kaart vervalt door zijn rood, zijn schorsing zal mogelijks ingaan tegen Torhout. Hoe dan ook moeten we ook als we niet voltallig zijn de ambitie hebben om punten te pakken in die matchen. Na tien matchen gaan we een beter overzicht hebben over de sterkte van de ploegen in onze reeks.”

KSVO zakt door de nederlaag van plaats één naar plaats zes. Harelbeke is enig leider met één punt meer dan SV Roeselare en Oudenaarde en twee meer dan Dikkelvenne en Torhout KM.Zondag dus komt Westhoek op bezoek. De ploeg van Bram Lucker won met 3-0 van Olsa Brakel en laat de voorlaatste plaats aan anderen over. Aftrap om 15 uur, er is ook de jaarlijkse mosselsouper. Iedereen op post ?

(Daniel C.)

Beloften KSVO boeken eerste en ruime zege : 4-0 tegen SV Roeselare

Na drie nederlagen hebben de beloften vrijdagavond tegen SV Roeselare een ruime en verdiende zege gehaald. Het werd 4-0. Even voorstellen : trainer Yves Vandermeeren, uit Vlaams Brabant afkomstig, speelde als verdediger bij clubs als RC Mechelen, Antwerp (als eerste klasser !), Seraing, La Louvière, Boom en Diegem Sport, waar hij zijn carrière als speler ook afsloot. Hij was er eerst jeugdtrainer maar ging nadien aan de slag bij de eerste ploeg als T1 en vooral als T2. In totaal was hij tien jaar bij Diegem, dat in tweede nationale (B-reeks) uitkomt. Even was hij ook trainer van Machelen. Begin 2023 verhuisde hij naar Varsenare en al vrij snel werd hij actief bij FC Meetjesland, als T2. Via Danny De Coninck, voorheen actief bij Varsenare en nu gerechtigd correspondent en bestuurder bij KSVO, kwam hij bij rood wit terecht.

Na de drie nederlagen en soms terecht maar ook soms ongelukkig verlies (en pech, zoals de zware blessure van aanwinst Luke Vynck na amper één match) werd het dus eindelijk een eerste overwinning. Ruim verdiend en één die al beklonken was halfweg. De trainer die geassisteerd werd door Filip Coulier als afgevaardigde kon beroep doen op vijf kernspelers, met name Rron Hajdari, Benoit Onraet, Jari Timmerman en Tristan Deblieck. KSVO speelde met Rron Hajdari; Huub De Sutter, Rune Ranson, Benoit Onraet, Aaron De Muer, Tibo Hoste, Foeke Buffel, Jari Timmerman, Josse Vienne, Jari Van De Maele en Tristan Deblieck.  

Aan de rust was de match al gespeeld want toen stond er al 4-0 op het bord. De doelpuntenmakers waren in die volgorde Jari Van De Maele, Jari Timmerman, Tristan Deblieck én een own-goal van een bezoeker. Bij 2-0 moest Rron Hajdari de meubels redden om de 2-1 te voorkomen maar met nog twee goals voor de pauze was de match gespeeld. Tijs Debussche, Len Dobbelaere, Charis Clevers en Guillaume Coulier vielen in, allemaal na het uur, in functie van de spelers die werden geselecteerd voor de A-ploeg van daags nadien. Alleen Rron Hajdari maakte de 90 minuten vol, waardoor Tibo Decloedt 90 minuten op de bank bleef.

De drie punten vegen die lelijke nul weg, maar KSVO kampeert nog altijd onderin. Volgende vrijdag spelen de beloften om 20 uur uit bij Mandel United, dat twee punten meer heeft, op het kunstgrasveld in Izegem. Een nieuwe uitdaging om iets te rapen. De invallers speelden niet dit weekend, spelen zaterdag om 19 u op het veld van dichte buur Daring Ruddervoorde.

(Daniel C.)