KSVO zwaar onderuit in laatste kwartier : 0-3 tegen Westhoek

Het werd zondag een teleurstellende namiddag op De Valkaart voor al wie KSVO in zijn hart draagt. Voor de tweede week op rij gingen de roodwitten met drie tegengoals onderuit zonder zelf te scoren. Tot aan de rust leek het een match die (nog) alle kanten uit kon. De brilscore halfweg niet onlogisch, al had een 1-1 of een minieme voorsprong voor  één van de ploegen  ook gekund. Na de rust kreeg KSVO de eerste kans maar meteen zijn laatste. Nadien waren de bezoekers scherper en gevaarlijk en scoorden ze in de laatste zestien minuten drie keer. Verdiende winst voor de bezoekers -het dient gezegd- al was de score misschien wat overdreven.

Op de familiedag was er het jaarlijkse mosselsouper, behoorlijk wat volk en ook de bezoekers brachten een flink aantal fans mee. Alles dus aanwezig voor een leuke namiddag.
Stijn Desmet koos verrrassend voor een viermansdefensie met Broes Willem op rechts en centraal Lucas Maus naast Jonas Taillieu, en Benoot op links. Simoens stond een pak hoger dan gewoonlijk, bijna als rechtsbuiten. Op de bank drie spelers die vrijdag bij de beloften hadden gespeeld (invallersdoelman Rron Hajdari, Timmerman en Deblieck, naast Rien Plasschaert en ook Dylan Vanhaeren, die na zijn blessure vorig weekend niet verwacht werd, medisch fit maar niet alle trainingen meegedaan.

Het openingskwartier was min of meer voor de thuisploeg die het al voetballend probeerde, met een eerste kans voor Jules Vanhaecke, zonder succes evenwel. Stilaan kwamen de bezoekers ook in de match, zij speculeerden duidelijk op een laag blok en snelle uitbraken via hun spitsen. Er kwamen stilaan openingen en kansen aan weerszijden. Na 25 minuten een goeie afstandspoging van Declerck, door Dutoit knap gered. Een schot van Leganase werd door Iket gered, en caprioleerde via de voet van Benoot naast. Het ging op én af, maar de thuisploeg geraakte niet echt in de zestien, tot op 25 meter van doel liep het én verder niet. Ook de bezoekers dreigden zonder echt succes of hele open kansen. Halfweg stond een logisch gelijke stand op het bord.

Na de pauze was de eerste kans voor Jules Vanhaecke, veelal aan zijn lot overgelaten maar weer zonder succes, dit na een combinatie met Simoens. Het was meteen de laatste kans voor de roodwittten. De bezoekers namen via de snelle rechterflank, Bonsu (frivool en technisch onderlegd, met rugnummer twee wel een puur offensieve speler) en de op defensie wegende Leganase, die zijn volle gewicht in de duels wierp, over. Nadat Broes Willem al geel had gekregen moest Mauro Devos, die veel werk aflegde, een gele kaart pakken om een dreigende actie te neutraliseren. KSVO bleef zoeken maar werd steeds slordiger in zijn acties, misverstanden volgden elkaar op. Het werd 0-1 nadat die Bonsu werd vervangen en bij KSVO Louis Declerck plaats moest ruimen voor Plasschaert.. Een bal over de defensie kwam in de loop van Keita, die raak trof (0-1, 74′). Veel tijd om te reageren kreeg KSVO niet, het werd zes minuten later 0-2 nadat Leganase een onoplettenheid achterin bij KSVO keihard afstrafte (80′). KSVO was geklopt. De nederlaag werd nog forser toen bij het ingaan van de paar minuten speeltijd een foutje achterin bij Benoot door Mourmanne werd afgestraft, hij bediende El Arraichi voor de 0-3 (90′).

KSVO kreeg twee gele kaarten, voor Willem en Devos. Voor Broes volgen nu enkele weken onbeschikbaarheid, hij kreeg zijn derde en er staat ook nog een schorsing te wachten voor de rode kaart in Dikkelvenne. KSVO speelde met : Iket; Willem, Taillieu, Maus, Benoot; Declerck (71’Plasschaert), Devos; Simoens, Claeys, Canoot ((65’Vanhaeren); Vanhaecke. Timmerman en Deblieck bleven met Hajdari op de bank. 

KSVO valt na de initiële 7 op 9 weg bovenaan en zakt naar plaats negen, naast Westhoek en Brakel. Zaterdag trekt het voor het altijd beladen duel naar KM Torhout, de tweede in een reeks van drie duels tegen provinciegenoten. KM verloor zondag eveneens op Sparta Petegem en telt één punt meer dan KSVO. Kunnen onze roodwitten de rug rechten ? Aftrap om 19u30 op de Velodroom.

(Daniel C.)

Beloften pakken punt buitenhuis, invallers winnen derby

Na drie speeldagen hadden de beloften nog geen punt gepakt. Op de vorige speeldag won het zijn thuismatch tegen SV Roeselare met duidelijke cijfers (4-0), nu werd ook het eerste puntje buitenhuis gepakt, bij Mandel United. Op het Izegemse kunstgras werd het vrijdagavond 1-1, al bij al een logisch en juist resultaat. Trainer Yves Vanderveeren, vergezeld op de bank door TVJO Hans Mulier, stelde volgende ploeg op : Rron Hajdari, Tibo Hoste, Rune Ranson, Aaron De Muer, Loic Ritiere, Milan Van De Maele, Foeke Buffel, Jari Timmerman, Josse Vienne, Jari Van De Maele en Tristan Deblieck. Vielen in : Matthias Clement, Charis Clevers en Quinten Vanderjeugd.

Met Rron Hajdari (weer wat matchritme opdoend), Loic Ritiere, Milan Van De Maele, Jari Timmerman, Jari Van De Maele en Tristan Deblieck stonden toch zes spelers uit de A-kern in de ploeg. Halfweg stond het 0-1 na een vroege goal van Tristan Deblieck in een periode dat KSVO de betere was en was de voorsprong halfweg dus gewettigd. Na de rust moest KSVO meer in verdedigende stelling kruipen door het overwicht van de thuisploeg en de gelijkmaker was dan ook niet onverwacht of onverdiend. Kort voor tijd had Jari Van De Maele wel nog de winninggoal aan de voet maar zijn poging strandde op de paal. Zo bleef de 1-1, een juiste uitslag, op het bord.

Woensdag spelen de beloften een oefenmatch bij RFC Luignois, een deelgemeente van Moeskroen, aftrap om 19u30. Vrijdag spelen ze dan in de reguliere competitie thuis tegen Eendracht Aalter. KSVO’s kampeert wel nog in de onderste regionen, kan mits winst opschuiven naar de middenmoot.

De invallers traden zaterdag aan in en tegen Daring Ruddervoorde B. De mannen van Michiel Meyskens haalden een vlotte en verdiende zege met 1-4 als eindresultaat. Al na vijf minuten stond onze B-ploeg op 0-1 via Milo Minnebo en nog voor we 20 minuten ver waren zorgde Rayan Mahjoubi voor de 0-2. In het zicht van de rust zorgde Dries Vanhoutte namens de thuisploeg voor de 1-2 ruststand, zodat het na de pauze nog alle kanten op kon. Daar maakte Charis Clevers een eind aan met 1-3, maar helemaal binnen was het nog niet. De trainer bracht drie frisse krachten in (alleen Clevers had speelminuten gehad bij de beloften één dag eerder), en een klein kwartier voor tijd volgde een vierde vervanging. Keanu Deflandre, zoon van ex-Rode Duivel Eric, maakte de 90 minuten wel vol. In de slotfase werd het nog 1-4 via de tweede treffer van Milo Minnebo. De volgende vijftien werden het veld ingestuurd : Thibo Decloedt; Niels Vanhooren, Remi Desticker, Sander Desmet, Len Dobbelaere (62’Elias Van Troeye), Rayan Mahjoubi, Keanu Deflandre, Abdellah Bouremah (77’Axel Roelandts), Milo Minnebo, Tijs Debussche (65’Tanguy Dekeyser), Charis Clevers (62’Takis Van Quathem).

KSVO B klimt in vierde provinciale naar een gedeelde tweede plaats met Gistel en Aartrijke die één match minder tellen en op drie punten van Middelkerke dat één match meer gespeeld heeft. Met 9 op 15 is de start dus zeker niet onaardig. Komende opdracht is een thuismatch zaterdag tegen hekkensluiter Westrozebeke, aftrap om 18u30.

(Daniel C.)