Gehavend KSVO verliest bij leider SK Roeselare met 2-0

De vooruitzichten voor de verplaatsing naar leider SV Roeselare op verkiezingsdag waren voor de roodwitten niet rooskleurig. We kunnen er niet onderuit dat KSVO niet op volle sterkte stond. Met drie geschorsten (Willem, Taillieu en Maus), de nog niet volledig fitte Jules Vanhaecke en de door de Rode Duivels-verplichtingen van (video-analyst) afwezige Dylan Vanhaeren was zowat de ganse centrale as van KSVO afwezig. Andere eventuele inzetbare spelers met defensieve kwaliteiten als Maxim Cornelis, Benoit Onraet (al anderhalve week out met een nog niet volledig gedefinieerd blessure), de nog altijd afwezig Arthur Devos waren ook out, om nog niet te spreken van Arvid Lenihan, wiens lijdensweg nog niet ten einde is.

KSVO moest uiteindelijk de wet van de sterkste ondergaan, al bood het degelijk weerwerk en kon het zonder schade de rust halen met een blanke score. Milan Iket speelde in opvolging voor vorig weekend alweer een goeie partij. Na een studieronde van bijna tien minuten met de thuisploeg vooral in de aanval was er eerst een afstandsschot van Schamp die door Iket werd over getikt, even daarna eindigde een poging van Van Marcke in hoekschop en halfweg de eerste helft haalde Iket een vrije trap van Debouver uit zijn doel. Even na het halfuur was er een scrimmage voor het Oostkampse doel, de ultieme poging van Jens Naessens werd afgeblokt en kort voor de pauze pakte Clyncke de bal mooi op zijn borst om uit te halen, Iket duwde over. De leidersploeg, die door Dieter Lauwers, nog steeds gewaardeerd bij KSVO waar hij een paar seizoenen volmaakte als T1, had wellicht gehoopt om al voor de rust het verschil te maken. De organisatie van KSVO stond op punt, het probeerde op counter tegen te prikken maar echt open doelkansen kwamen er voor de pauze niet.

Na de pauze viel het doelpunt dan toch vrij snel (53′), Deschilder schilderde de bal voor doel en Naessens -ex-Zulte Waregem en Knokke- miste dit keer niet (1-0). Met dank aan een defensief foutje bij KSVO. Na een gele kaart voor Jari Timmerman probeerde Debouver het met een vrije trap, Iket hield de bal uit de korte hoek. Na een lange ren van Clyncke mocht Debouver besluiten maar deed dit niet tussen de palen. Dezelfde combinatie drie minuten later, nu wel tussen de palen én dit keer redde Iket. Diezelfde Daan Debouver, dit seizoen al heel sterk bezig, zag een poging na assist van invaller Hallaert, alweer door Iket geweerd. Milan moest zich vier minuten voor tijd zich toch een tweede keer gewonnen geven. Na een verre uittrap van doelman Leandro Depaepe kon de ook ingevallen Guenoune, ook door een individuele fout bij KSVO, diezelfde Hallaert bereiken, die voor de 2-0 zorgde. Tussen al dat gevaar van de thuisploeg probeerde KSVO na de 1-0 wel te reageren en waren er wat halve kansjes maar een man alleen voor doel krijgen of een open kans kwam er niet. Uiteindelijk was de Roeselaarse winst verdiend.
KSVO speelde met : Iket; Timmerman, Simoens (87’Deblieck), Benoot, Ritiere; Plasschaert, Declerck, M.Devos, Claeys; J.Van De Maele (53’Vermander), Canoot (81’M.Van De Maele). Merk op dat Laurenz Simoens centrale verdediger was (een positie die hij wellicht nog niet bekleede in het nationale voetbal), dat Louis Declerck net als Milan een sterke partij speelde én dat Olivier Vermander werd ingebracht, vorig weekend bij de beloften goed voor een halfuurtje en hier met de A-ploeg ook een dik half uur.

Voor KSVO hoeft deze nederlaag bij de leider geen ramp te zijn. Incalculeren doe je dat nooit maar terwijl vijf onbetwistbare titularissen ontbraken stond de leidersploeg op volle sterkte. Referee Desmet trok twee gele kaarten voor KSVO, voor Jari Timmerman (zijn tweede) en voor Laurenz Simoens, wel zijn derde , waardoor die dus de match tegen Olsa Brakel mist. Aan de andere kant is het quasi zeker dat Taillieu, Willem, Maus, Vanhaeren en Vanhaecke er volgend weekend weer kunnen bij zijn. Jules -aanwezig in Roeselare- is weer medisch ok, maar men nam geen risico met hem, ook al door gebrek aan trainingen de voorbije weken.

Zaterdag komt dus Olsa Brakel op bezoek, om 19u30 op De Valkaart. De Oost-Vlamingen staan dan wel op de voorlaatste plaats maar slechts op drie punten van KSVO, dat in de middenmoot staat maar het hangt tussen plaats twee (Harelbeke) en nummer vijftien (Brakel) allemaal dicht bij elkaar.

Nog vermelden dat ook keeperstrainer Thierry Kestremond geschorst was en T2 Kenneth Dhondt alleen de opwarming deed en door werkomstandigheden nadien vertrok.

(Daniel C.)


Stijn Desmet : defensief plannetje hield een helft lang stand

“Bij de rust stond het 0-0 en ik vond dat vrij logisch. Ons defensief plannetje klopte, twee tot drie keer moest Milan optreden, maar de organisatie klopte, hoewel er maar één echte titularis in de defensie stond. Met een volledige ploeg was het misschien een gans ander verhaal, maar ik heb bewust voor een atypische opstelling gekozen met het accent op verdedigen en op eventuele tegenprikken. Na de pauze viel de 1-0 te snel en wat jammer is dat bij beide goals toch een individuele fout te zien was. Aanvallend was het te weinig, halve kansjes maar na die 1-0 was het de thuisploeg die kon rekenen op tegenprikken en met een Debouver één van de uitblinkers van deze competitiestart. Ons plan was simpel en dat was mikken op een 0-0. Heel even leek dat te zullen lukken, maar die snelle tegengoal na rust maakte het veel moeilijker. Moeilijk was het niet om te selecteren want ik moest niemand ontgoochelen, want alle nog beschikbare spelers uit de A-kern stonden op het scheidsrechtersblald. Al de anderen waren geblesseerd of geschorst.”


(Daniel C.)


Paul Devliegere :”prettig weerzien met Dieter Lauwers”

De voorzitter ontbrak uiteraard niet op Schiervelde. “We speelden dit keer defensief en dat was maar normaal met vijf of zes belangrijke afwezigen, allemaal centrale spelers. Het liep goed tot de 1-0, uiteindelijk was de thuisoverwinning wel verdiend. Een aantal pionnen speelde op hoog niveau (Iket, Declerck). Het verschil tussen beide teams op financieel vlak vertaalde zich uiteindelijk wel in het resultaat. Het was een prettig weerzien met Dieter Lauwers, die ons meerdere seizoenen trainde en ons in volle vriendschap verliet. Hij zocht ons ook op, visueel al voor de match, nadien echt gemeend. Een trainer die bij ons nog gekoesterd wordt en die ook na zijn Oostkampse periode successen boekte. En die successen worden hem gegund door zowel de spelers die hem hebben meegemaakt als door al onze clubmensen.” (Daniel C.)

Postformatie : beloften halen vlotte zege, ook winst voor invallers

De beloften van KSVO wonnen vrijdagavond op het kunstgrasveld van Eendracht Wervik, derde laatste, vlotjes met 1-5.  Milo Minnebo was echt wel on fire want hij zette de 0-3 ruststand op het bord, met doelpunten in de 5e, 10de en 40ste minuut.  De ganse ploeg draaide als een lier.  De roodwitte bezoekers kwamen na de pauze niet echt meer in de problemen want amper twee minuten na de pauze scoorde Milo alweer, zijn vierde van de avond en zijn vijfde van het seizoen.  Vijf minuten na de 0-4 kon de thuisploeg de eer redden maar het slotakkoord was voor invaller Quinten Vanderjeugd die na 70 minuten voor de 1-5 eindcijfers zorgde.

KSVO speelde onder leiding van Yves Vanderveeren en teamafgevaardigde Filip Coulier met volgende ploeg : Thibo Decloedt, Huub De Sutter, Remi Desticker, Guillaume Coulier, Len Dobbelaere, Rune Ranson, Tibo Hoste, Foeke Buffel, Milo MInnebo, Josse Vienne en Charis Clevers.  In de loop van de tweede helflt kwam Mathis Van Poucke, Tijs Debussche en Quinten Vanderjeugd in.

KSVO klimt zo -na een moeilijke seizoensstart- naar de middenmoot met tien punten uit zeven matchen.  Komende vrijdag komen de KSVO-beloften om 20 uur uit op de eigen Valkaart tegen Wielsbeke, onder leiding van referee Jerko Tipuric, die na speler en trainer zijn carrière helemaal naar arbitrage omboog.

De invallers deden zaterdag ook het nodige : 2-0 winst tegen Jong Eernegem, een afscheuring van het vroegere Eernegem.   Op het einde van iedere helft scoorde de thuisploeg, vlak voor de rust via TIjs Debussche (42′) en vlak voor tijd via Tanguy Dekeyser (89′).   Michiel Meyskens, geflankeerd door teamafgevaardigde Els Legroe, bracht vijftien spelers in lijn

Kasper Van Leirsberghe, Niels Vanhooren, Rayan Mahjoubi, Mathis Van Poucke (64’Sibe Groosman), Sander Desmet, Abdellah Bouremah, Keanu Deflandre (64’Axel Roelandts), Tanguy Dekeyser, Tijs Debussche (64’Nicola Slabbinck), Nicolas Tocco, Takis Van Quathem (76’Rune Groosman).

KSVO is zo opgerukt naar een tweede plaats met vijftien punten uit zes matchen, al is het klassement onvolledig door een ongelijk aantal matchen.   De KSVO-beloften bezoekende komende zaterdag Beaufort Middelkerke, dat drie punten minder telt.

(Daniel C.)