Dylan Vanhaeren houdt KSVO met twee goals aan de leiding na 1-2 zege bij SN Sint-Niklaas

Ook in match vijf van deze competitie heeft KSV Oostkamp een driepunter gescoord. Het boog een 1-0 achterstand in het slotkwartier om in 1-2 winst door twee goals van Dylan Vanhaeren, de centrale middenvelder, die meteen zijn rekening opende als doelschutter hoewel hij vooral op het middenveld aan de zijde van Senne Decloedt de organisatie bewaakt. De ploeg van Kurt Delaere is nu alleen leider want co-leider Erpe Mere bleefin zijn thuismatch tegen Avanti Stekene op 0-0 steken..Met 13 op 15 is de start zonder meer knap.

KSVO begon goed en controleerde in de eerste tien minuten zonder uitgesproken kansen, ook niet van de thuisploeg. Na die korte studieronde nam de fusieploeg van Nieuwkerken en Sint-Niklaas over en kreeg het wat kansen. Bij de derde kans was het raak via Laref , een vertrouwd figuur bij Sint-Niklaas (1-0). Er kwamen nog een tweetal kansen voor de thuisploeg. De laatste tien minuten van de eerste helft konden de roodwitten het evenwicht herstellen en ook twee kansen afdwingen, maar al bij al was de voorsprong voor de thuisploeg niet onterecht. Het goeie sluitstuk van de eerste helft werd door KSVO verder gezet na de pauze en vanaf dan kwam de thuisploeg nauwelijks nog in de zestien van de Oostkampenaars. Er waren nogal wat kansen voor de roodwitten, maar de gelijkmaker bleef uit tot een kwartier voor tijd. De voor Vanneste ingevallen Vermander zette voor en Dylan Vanhaeren werkte af (1-1). Vijf minuten later was er een vrije trap van Phil Canoot en die werd door dezelfde Vanhaeren hard in doel gekopt (1-2). De scheve situatie was meteen rechtgezet. KSVO liet zich niet meer verontrusten, thuisspeler Lacheeri kreeg nog een tweede gele kaart net voordat de laatste minuut inging en de extra speeltijd was kort en de Oostkampse zege was niet meer in gevaar.

Matchwinnaar Dylan Vanhaeren : “Bij de rust kon ik nog leven met de 1-0, achteraf is onze zege verdiend. We waren de ganse tweede helft baas, we hadden ook de laatste tien minuten voor rust de match al in handen geomen, de thuisploeg was slechts 25 minuten de betere, wij zeker een uur. De kansen kwamen er, de goals vielen laat, de zege was uiteindelijk verdiend. Omdat Senne Decloedt als meest defensieve middenvelder het blok posteert voor de verdediging krijg ik de vrijheid om af en toe in de zestien op te duiken. Met succes dit keer. Met 13 op 15 hadden weinigen rekening gehouden. Met zondag Jong Lede en de week erna Erpe-Mere als tegenstander zijn er vooruitzichten. We hebben een stevige basisploeg en bijna elke positie is dubbel bezet. Als er jongens inkomen is dat meestal geen verzwakking Ik had twee jaar geleden al gevoetbald met Winkel Sport tegen Oostkamp en we hadden het toen ook moeilijk, ze legden toen ook goed voetbal op de mat. Niettemin ben ik nu als nieuwkomer nog meer aangenaam verrast, er is kwaliteit en groepsgevoel en de manier van voetballen ligt me wel. Deze fameuze start kunnen ze ons alvast niet afnemen, we gaan proberen op dit elan door te gaan.”

KSVO speelde met : Iket; Lenihan, Willem, Benoot, Vanneste (60’Vermander); De Waele (46’Lannoo), Decloedt, Vanhaeren, Bragard; Canoot, Vanhaecke (88’Claeys). Louis Van Hooreweghe bleef op de bank.

Doelpunten : 20’Laref 1-0; 76’Vanhaeren 1-1; 81’Vanhaeren 1-2.

Er waren twee gele kaarten voor KSVO : voor Dylan Vanneste, die zijn derde boeking kreeg en komend weekend geschorst is tegen Jong Lede, én voor trainer Kurt Delaere die samen met zijn collega Robby Buyens op de boek ging kort na de pauze. De thuisploeg kreeg vier gele kaarten voor zijn spelers waarvan dus één de tweede in de slotminuut voor een thuisspeler.

Zondag is er de familiedag op de Valkaart met een mosselsouper en om 15 uur wordt afgetrapt tegen Jong Lede.