KSVO start competitie met verdiende zege : 2-4 bij Tempo Overijse

De eerste opdracht van deze competitie was niet min voor KSVO. Uit bij Tempo Overijse, een ploeg met enige ambities om mee te doen voor de prijzen. Het werd een verdiende zege, 2-4 werd het. Meteen een geslaagde start.

Al na 9 minuten bewees Declan De Waele dat het geen toeval was dat hij zo vlot de weg naar de netten wist te vinden in het laatste deel van de oefencampagne. Hij scoorde al na 9 minuten de 0-1. De gelijkmaker viel amper een paar minuten later via Maluka Bimbo. Binnen het kwartier kwamen de mannen van Kurt Delaere weer op voorsprong via Tom Lannoo. Net voordien had Delaere noodgedwongen moeten wisselen. Niels Van De Water voelde last aan de hamstrings en men wou geen scheurtje of verrekking riskeren, Arvid Lenihan nam zijn plaats in. KSVO hield die voorsprong tot de rust vast, in het derde kwartier vielen een paar gele kaarten voor de thuisploeg die halfweg ook een wissel deden, bewijs dat het niet zo vlotte als ze zelf hadden verhoopt.

Na de pauze ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. De druk was er wel, Dylan Vanneste pakte de enige gele kaart voor Oostkamp kort voor het uur. Even later was het prijs, de Italiaanse aanvaller Cocchiere, aanwinst van de thuisploeg die eerder voor Union, Dender en Eendracht Aalst speelde, nette de gelijkmaker. Nog voor het laatste kwartier inging kwamen de Oostkampenaars weer op voorsprong. De streng leidende Ruben Calluy zag een duidelijke penaltyfout van aanvoerder Olivier De Groodt, stond er ook vlakbij en floot meteen. Gaf ook een gele kaart en dat was de tweede voor de thuisspeler die er dus af moest. Phil Canoot liet het allemaal niet aan zijn hart komen en knalde vanop elf meter KSVO weer op voorsprong (2-3). De thuisploeg kreeg in totaal vijf gele kaarten, waarvan twee voor hun aanvoerder. Tegen tien man gaf KSVO de voorsprong niet meer uit handen. De voor Tom Lannoo ingevallen Olivier Vermander (net voor de penaltyfase) kon in de slotfase nog de 2-4 op het bord zetten. Meteen de start voor een terugreis die met het nodige plezier kon worden aangevat.

De opstelling van KSVO : Iket; Van De Water (18’Lenihan), Benoot, Willem, Vanneste; Lannoo (72’Vermander), Vanhaeren, Decloedt, De Waele (80’Van Hooreweghe); Vanhaecke, Canoot. Nieti gespeeld : Emiel Maertens.

Doelpunten : 9’De Waele 0-1; 13’Maluka Bimbo 1-1; 24’Lannoo 1-2; 62’Cocchiere 2-2; 74’Canoot (pen.) 2-3; 82’Vermander 2-4.

Trainer Kurt Delaere was voldaan : “Een mooie uitslaag om mee te beginnen. Vooraf hadden we getekend voor een punt tegen deze ambitieuze ploeg. Overijse heeft een goeie ploeg, maar onze overwinning was verdiend, we waren net iets beter. Vanop 50 meter kon ik de strafschopfase niet goed zien maar de ref was goed geplaatst en twijfelde niet. Jammer dat Niels (Van De Water) uitviel maar we wilden geen risico nemen. En dat Declan (De Waele) scoort is geen verrassing meer. Hij heeft zijn draai gevonden en scoort gemakkelijk. Al bij al een goeie start. Vandaag (zondag) ga ik Lochristi scouten in hun thuismatch tegen KM Torhout. Lochristi heeft eenzelfde budget rond gekregen als vorig seizoen en ambieert ook de top. Een mooie affiche om thuis te beginnen.”