KSV Oostkamp en Jules Vanhaecke :bijna perfect parcours na 5-2 winst tegen Avanti Stekene

De periodetitel was al binnen maar KSVO wou graag de zegereeks verder zetten tegen Avanti Stekene, twee weken terug nog de enige ploeg die roodwit van de periode kon houden. De uitslag is riant, en de overwinning was dikverdiend maar halfweg hadden we geen geld durven inzetten op de uiteindelijke winst van de ploeg van Kurt Delaere. Na rust stond er evenwel slechts één ploeg meer op het veld en werd ruim afstand genomen van de Oost-Vlamingen, die wat wegzakken in het klassement en voorbijgestoken worden door o.a. KM Torhout, de volgende tegenstander van KSVO.

Met 28 op 30 heeft KSVO een quasi perfect parcours en -zoals eerder geschreven- er werd nergens een punt gestolen.

KSVO moest het doen zonder Tom Lannoo (liesblessure) en Dylan Vanneste (ziek). De thuisploeg begon goed en gedreven. Balverlies op eigen helft leverde na tien minuten een kans op een snelle counter. Canoot vond op rechts Jules Vanhaecke die meteen het electronisch scorebord in werking zette (1-0). Voor een redelijke opgekomen publiek, die allemaal hun Covid Safe Ticket moesten tonen, kwamen de bezoekers opzetten. Milan Iket had heel wat werk voor de rust en incasseerde ook twee goals. Op het kwartier redde hij een schot van Mennes maar was kansloos op de rebound van Jens De Rudder (1-1). Diezelfde Mennes kwam alleen voor Iket die redde (16′) en de linksbuiten Volckerick trof de binnenkant van de paal en even later was Iket weer paraat op een kans voor Verstraeten. Die kans werd gevolgd door een counter van de thuisploeg. Vanhaecke werd op rechts vrijgspeeld en vond met een goeie quasi laterale pass Canoot aan de tweede paal, die voor 2-1 zorgde. De 1-2 hing toen in de lucht maar het werd een omgekeerde situatie. De bezoekers gaven niet op met goeie flankspelers, een bedrijvige spits en een sterke middenveld. En dat werd beloond al leek Mombers de bal met de hand te beroeren vooraleer hij foutief werd afgestopt door Benoot. De scheidrechter gaf penalty en Volckerick miste niet (2-2). Tot aan de rust bleef het spannend en gelijkopgaand.

Na de rust niets meer van dat. De bezoekers kregen geen goeie aanval meer bij elkaar gespeeld. Broes Willem kopte al snel op de lat en even later was het raak. Lange bal van Willem, naar de op links doorspurtende Diego Bragard (fameuze match) die voor doel Vanhaecke vond die opportunistisch binnentikte (3-2). Even na het uur leek de match helemaal beslecht toen Broes Willem deze keer een voorzet vanop links binnenkopte (4-2). Zico Claeys kwam in voor Vanhaecke en ging zowaar in de spits spelen. Canoot, dikwijls goed afhakend, zonderde Decloedt af maar de middenvelder geraakte niet voorbij doelman Van Steelant. Eén keer nog een opflakkering van de bezoekers maar Benoot en Iket verhinderden de kans van De Rudder. Lenihan, Willem en Benoot bleken niet te passeren. Daarna was het weer aan de roodwitten. Een snelle actie Vanhaeren-Canoot leverde een kans op voor Claeys die de doelman op zijn weg vond. Ook Canoot, weer na een pass van Vanhaeren vanop links, vond de doelman op zijn weg maar toch werd die goallie nog eens geklopt. Zes minuten voor tijd was er een actie waarbij Canoot goed opende op Claeys, die het doel schuin voor zich had maar aflegde voor de goed gevolgde Vermander die geen probleem had om de 5-2 op het bord te brengen.

KSVO speelde met : Iket; Lenihan, Willem, Benoot, Bragard; Vermander, Decloedt, Ide (46’Vanhaeren), De Waele (70’Van De Water); Vanhaecke (62’Claeys), Canoot.

Doelpunten : 10’Vanhaecke 1-0; 15’De Rudder 1-1; 24’Canoot 2-1; 32’Volckerick (pen.) 2-2; 53’Vanhaecke 3-2; 62’Willem 4-2; 84’Vermander 5-2.

De goed leidende referee Stove gaf vijf gele kaarten, twee voor de bezoekers en dri

e voor de thuisploeg (Ide , De Waele en Decloedt).

Jules Vanhaecke speelde een dik uur, ging er af net nadat het 4-2 werd, en was belangrijk met de eerste en derde treffer en de assist bij de tweede goal. Hij was dan ook erg tevreden na afloop.

“De eerste helft troffen we inderdaad een goeie tegenstander. We begonnen goed en scoorden bij de eerste goeie kans. Nadien werden we precies wat te laks, wat hen toeliet om helemaal in de match te komen. Toch komen we na hun gelijkmaker weer snel op 2-1, maar nadien was het toch weer wat minder. We hadden voor rust een goeie Milan (Iket) nodig maar toch had ik het gevoel dat ze zeer kwetsbaar waren op onze counters.Aan de rust hebben we de koppen bij elkaar gestoken en gezegd dat dit niet het moment was om ons mooi parcours te stoppen. We werden dominant op het middenveld dankzij een goed ingekomen Vanhaeren en we konden onze counters goed uitspelen. We hebben een fantastische tweede helft gespeeld. Dat ik bij de 4-2 naar de kant ging was niet vooraf afgesproken. Vorig weekend had ik me ook laten wisselen omdat ik last voelde in mijn knieholte. Nu weer, in feite al voor de rust, maar toen het weer opspeelde en zag dat de trainer een wissel voorbereidde heb ik gevraagd om me te vervangen om geen risico te nemen. De zege kwam nooit meer in het gedrang. We hebben een prachtig rapport na tien matchen. Zelf was het ook een vruchtbare dag voor mij met mijn vijfde en zesde goal. Ik zit ook al aan acht assists. Hier ben ik elke match gestart, in beker en competitie. We hebben een ploeg met spelers die kunt scoren vanuit alle linies. En het wordt aan iedereen gegund. Als je ziet dat Zico Claeys zelf de vijfde had kunnen maken maar de nog beter geplaatste Olivier ziet staan. Bij Mandel had ik veel meer verwacht. Ik sukkelde met blessures maar ook toen in fit was kreeg ik naar mijn gevoel veel te weinig speelgelegenheid. Toen KSVO zich meldde en ik gesprekken had met de voorzitter en de trainer voelde ik veel vertrouwen. En dat krijg ik. Nog geen moment heb ik spijt gehad van mijn overgang, hier voel ik me goed in mijn vel, ik mag spelen en de sfeer is erg goed.”

Komende zondag trekt de leider met een riante voorsprong naar KM Torhout. De gouwgenoot won met 3-2 van Voorde-Appelterre en is opgerukt naar een gedeelde tweede plaats, die het deelt met Tempo Overijse, Bambrugge en Lebbeke. Allen op tien punten van KSVO. KM heeft de voorbije twee weken heel veel aandacht besteed aan het treffen tegen de leider en periodekampioen, nadat het na overwinningen tegen de nummer  drie en twee en andere clubs een 18 op 18 neerzette (na een oorspronkelijke 0 op 12). Benieuwd wat het in de provinciale derby wordt. Afspraak op de Velodroom volgende zondag om 14u30.

(Daniël C.)