KSVO en Lochristi delen de punten na pot propagandavoetbal (2-2)

Op speeldag twee stond KSV Oostkamp, dat gewonnen had bij Tempo Overijse (2-4), tegenover Lochristi, dat thuis de vloer had aangeveegd met KM Torhout (5-1). Het werd een mooie pot voetbal, propaganda voor het voetbal in deze reeks, met twee teams die op hun manier voor de zege gingen en uiteindelijk met een terecht gelijkspel vrede moesten nemen.

Lochristi bewees meteen dat de uitgesproken zege tegen Torhout geen toeval was. Het domineerde het eerste kwartier, met veel hoekschoppen én vrije trappen tot gevolg maar zonder uitgesproken kans. Tot Braem vanop rechts een voorzet op het hoofd van Thomas Swart, het week voordien auteur van een hattrick. De kopbal was staalhard maar Milan Iket pareerde schitterend. KSVO was er nog niet uitgeraakt maar bij de eerste keer dat dit gebeurde was het raak. Lange bal op links naar Canoot, diens laterale voorzet werd eerst nog afgeremd maar in de rebound was spitsbroer Jules Vanhaecke succesvol (1-0). Gevleid op dat moment. Iket moest nog eens in de korte hoek op een poging van Vandekerckhove. Vanaf dan, bij het naderen van het derde kwartier, kon de thuisploeg het evenwicht herstellen. Drie minuten voor de pauze zag een goed leidende referee Cools een hands in een elleboogbeweging van Arvid Lenihan, net binnen de rechthoek. Penalty dus en aanvoerder Speltdooren zette de elfmeter om (1-1). En nog was het niet gedaan. Declan De Waele, die niet zo goed in de match zat, stuurde vanop de middenlijn een voorwaartse cross naar de op rechts doorspurtende Tom Lannoo, die eerst nog de bal zijwaarts wou leggen, waar Vanhaecke was meegespurt, de bal kwam weer bij Tom en die werkte de bal binnen (2-1).

De tweede helft mocht men dus een stormloop van de Oostvlamingen verwachten. Deppé probeerde het vanop 25 meter met een stuiterend schot, Iket redde onorthodox en hield de bal uit doel. Net toen de bezoekers het tempo noodgedwongen lieten zakken en nadat diezelfde Deppé, de strateeg toch, een meer dan terechte gele kaart kreeg voor een stevige fout op Canoot, en bij zijn reactie rood riskeerde, stuurde diezelfde middenvelder met een diepe bal tussen het roodwitte centrale duo, Willem en Benoot, de bal diep. De razendsnelle Zwart liet zijn hielen zien aan de Oostkampse verdedigers en vlamde in één tijd de bal via de onderkant van de lat binnen (2-2). Op dat moment een terechte tussenstand. Nadat Vanhaecke een dik kwartier voor tijd onterecht was afgevlagd (de bal viel na slecht ontzetten van Van Eeckhout) op zijn schouder toen hij op weg naar doelman Van Der Eedt was. De ideale kans op 3-2 kwam er een paar minuten later, toen invaller Vermander door Senne Decloedt werd gelanceerd. Van Der Eerdt, wiens tweelingsbroer op de linksback speelde won het één-tegen-één duel. Iket redde even later op een schot van Pauwels. Twee ijzersterke prestaties van beide doelmannen. Een gekraakt schot van Vanhaecke, alleen door op links en een poging van Zwart die ook Iket op zijn weg vond, sloot dit mooi kijkstuk af. Niemand die zich bedrogen mocht voelen over de uitslag en zeker al de toeschouwers niet die een spannende match zagen met veel doelgevaar, kansen en reddingen.

KSVO speelde met : Iket; Lenihan, Willem, Benoot, Vanneste; Lannoo (83’Bragard), Decloedt, Vanhaeren, De Waele (57’Vermander); Canoot, Vanhaecke (90’Van Hooreweghe).

Doelpunten : 17’Vanhaecke 1-0; 42’Speltdooren (pen.) 1-1; 45’Lannoo 2-1; 65’Zwart 2-2.

Er vielen vier gele kaarten, twee voor KSVO voor Iket (protest) en De Waele (fout).

Zondag gaat KSVO op bezoek bij Vigor Wuitens Hamme dat afgelopen zaterdag zijn eerste punten pakte na winst op KM Torhout (1-2).

(DC)