KSVO moet vrede nemen met gelijkspel tegen Mandel United (1-1)

De West-Vlaamse burenstrijden lijken KSVO niet zo goed te liggen. Na het verlies tegen KM Torhout (vermijdbaar) en het gelijkspel in Harelbeke (2-2 nadat de 0-2 uit handen werd gegeven) geraakte KSVO ook niet voorbij Mandel United. 1-1 werd het en dat was al bij al een billijke uitslag. Als er één ploeg echt ontgoocheld leek was het wel Mandel, en dat had veel zoniet alles te maken met een afgekeurde goal een tiental minuten voor tijd.

De onbeschikbaren noemen nog altijd Benoot, Bragard, Lenihan, Maus, Plassschaert en Vermander. En dat nu al weken (of maanden) na elkaar. Claeys keerde terug uit schorsing maar begon op de bank naast Jari Van De Maele en ook Milan Standaert en Andreas De Kerpel.

Meteen bleek dat de bezoekers die gecoacht wordt door Angelo Paravizzini en zijn trouwe T2 Andy Colpaert, een stevig blok zetten. Vier spelers met een offensieve posities, de tweelingbroers Jules (flank) en Arthur Desot (diepe spits), verder Vervacke en als dirigent de ervaren Jeremy Brogniez, 36 inmiddels maar nog altijd in bezit van een goeie diepe bal en goeie balbehandeling. Het eerste doelgevaar situeerde zich rond de 8ste minuut toen op een voorzet vanop rechts. Jari Timmerman met een goeie kopbal die door een verdediger nog voor de lijn werd weggekopt want de bal leek onder de lat te eindigen. Arthur Desot schoot dan een vijftal minuten van vrij ver en vanop links naar de verste hoek, Milan Iket zweefde de bal uit de goeie richting en het leder eindigde een dikke meter naast. KSVO had wel meer balbezit maar geraakte moeilijk door de defensie van de bezoekers. Die dan toch geklopt werden, nog voor het halfuur. Een vrije trap van Yani Van Den Bossche kwam in de rechthoek, bleef wat hangen dicht bij de doellijn en niemand kon er goed bij, tot de bal voor de voet van Darren Degryse viel die vanop een dikke twee meter hard binnen knlade (1-0). De tegenstander leek niet aangeslagen, veranderde niet van strategie en zocht steeds de balvaste broers Desot. Toen Jules Desot, de flank goed vanop links naar de verste paal stuurde, en de rechtsachter Van Heuverzwijn leek te kunnen besluiten maar zijn rechtstreekse tegenstander, Phl Canoot, had er een spurtje uitgeperst en kon de bal nog net in hoekschop werken. Zo bleef de 1-0 tot de rust op het bord.

Na de pauze bleef Dylan Vanhaeren, minder betrokken dan normaal in het spel en geblesseerd, in de kleedkamer ten voordele van Zico Claeys. De thuisploeg had veel de bal maar werkte ook veel publiek op de zenuwen door het korte spel achterin wat niet zonder risico’s was. Een soortgelijk onverzorgd uitverdedigen leverde rond het uur een situatie op waarbij de bal ook weer in de kleine rechthoek bleef hangen, er net buiten ging maar voor de voeten van Jules Desot, die vlamde hem ook binnen (1-1). Niet helemaal onverdiend. Twee minuten na die goal de kans voor KSVO om weer op voorsprong kwam. Vanhaecke en Degryse kwamen in balbezit net buiten de zestien tegen twee verdedigers, terwijl doelman Dere buiten zijn zestien was gekomen en niet aan de bal geraakte. Jules tikte de bal nog net naar Darren, die nog net de bal naar het lege doel kon sturen zonder er kracht op te zetten, de centrale verdediger Dumortier kon de hobbelende bal nog inhalen en werkte hem voor de lijn weg. De match ging verder, de spanning bleef wel maar de snedigheid ontbrak wat. En dan was er een misverstand, Jari Timmerman wou de bal in buiten laten lopen maar de bal bleef in het spel en Jeremy Brogniez stuurde de bal quasi lateraal (net niet) in het verste zijnet. 1-2 maar de lijnrechter was blijven staan met zijn vlag in de hoogte. Referee Niels Bossuyt ging luisteren bij Tim Verheye die blijkbaar ergens offside, mogelijks in de voorgaande fase, had gezien en bij zijn standpunt bleef. De goal werd afgekeurd tot onbegrip van de bezoekers. Darren Degryse kopte nog eens voorlangs vooraleer hij vervangen werd door Jari Van De Maele, maar drie minuten voor tijd werd Arthur Desot door Brogniez knap in het straatje gestuurd. Schuin voor doel viseerde hij de verste hoek, maar Milan Iket redde met een knappe voetreflex. Aan de overzijde stuurde Phil Canoot nog een bal naar de verste hoek, als voorzet wellicht, maar Dere moest hem wel uit de bovenhoek tippen. De allerlaatste aanval was voor KSVO via een counter met vier tegen drie maar Yani Van Den Bossche liep zich te pletter op twee tegenstanders. Zo bleef het 1-1 en al voelden de bezoekers zich te weinig beloond, leek ons dat toch een juist resultaat.

Scheids Niels Bossuyt die ook na het affluiten nog werd geconvoceerd door de bezoekers trok vijf gele kaarten, eentje voor de rust, vier erna.. De tweede en derde kwamen op naam van Louis Declerck (na balverlies) en Mehdi Oumedjeber (protest). Respectievelijk vierde en vijfde van het seizoen, Mehdi vervoegt de spelers die op scherp staan.

Bij KSVO lijkt de snedigheid wat weg. Niet onlogisch lijkt het ons. In feite staan nu al sedert geruime tijd -meerdere weken- dezelfde dertien namen op het scheidsrechtersblad, met af en toe zelfs nog een geschorste er niet bij. Aangevuld met de invallersdoelman Standaert, beloften Maxim Cornelis, Milan Van De Maele en af en toe ook Andreas De Kerpel en Tibo Hoste. Het lijkt dat sommige spelers wat frisheid missen. Het laatste succes was het behalen van de tweede periodetitel, nadien werd het tegen de West-Vlaamse ploegen minder met een 2 op 9.

Volgende ploeg speelde : Iket; Timmmerman, Willem, Onraet, Oumedjeber; Degryse (86’J.Van De Maele), Declerck, Vanhaeren (46’Claeys); Van Den Bossche, Vanhaecke. (Niet gespeeld : Standaert, De Kerpel)

Doelpunten : 27’Degryse 1-0; 59’J.Desot 1-1.

Doordat de ploegen in de buurt van KSVO allemaal speelden -op leider Eendracht Aalst na (zondag thuis tegen Jong Cercle) kunnen we al een tussenbalans opmaken. Ninove loopt na 2-1 winst tegen Zelzate twee punten uit en blijft Aalst op de hielen zitten. Dikkelvenne blijft derde na een 2-2 tegen Harelbeke (dat nu ook een 0-2 uit handen gaf) terwijl achtervolger Merelbeke ook op een gelijkspel bleef steken. KSVO blijft dus vierde.

Zondag volgt de vierde West-Vlaamse match op rij voor KSVO, weliswaar uit bij Jong Cercle, maar op de vertrouwde Valkaart. Aftrap om 15 uur.

(Daniel C.)

Yani Van Den Bossche : frustrerende match

De ex-speler van FC Knokke kon niet tevreden zijn. “Het was een wat frustrerende avond. Misschien hebben we na onze openingsgoal niet hard genoeg doorgeduwd, toen was misschien het moment. Anderzijds geraak je er ook moeilijk door, ze speelden met vijf achterin als we in balbezit waren en dan nog eens een paar spelers voor die verdediging. Toch hadden we op de tegenaanval beter moeten doen. Voor Nieuwjaar liep het inderdaad gesmeerder. Nu moeten we het al enige tijd met dezelfde vijftien of zestien spelers doen door de schorsingen en vele blessures maar we mogen het niet inroepen voor vandaag als excuus. Milan Iket hield ons na de 1-1 recht met die sublieme redding vijf minuten voor tijd, anderzijds kregen we nadien ook nog een kansje op de winninggoal. Het hangt zowel bovenin als onderin allemaal dicht bij elkaar We willen zo hoog mogelijk eindigen..”

Eén ding lijkt vast te staan. Gevraagd naar zijn toekomst haalde hij wat de schouders op maar het lijkt erop dat hijzelf KSVO zal of wil verlaten, hoewel hij nog geen nieuwe club heeft. Een voorstel uit een hogere reeks zou hem wel interesseren.

(Daniel C)

Kort nieuws

-Dylan Vanhaeren had al last van de onderrug in Harelbeke en legde niet zijn gewone werkkracht aan de dag. Hij kon halfweg niet verder door aanhoudende pijn en last.

-Darren Degryse pegelde zijn achtste goal van het seizoen binnen, evenveel als Dylan Vanhaeren, en moet enkel Phil Canoot (9 stuks) en Jules Vanhaecke (13 treffers) laten voorgaan. Vader Marc Degr yse was present om zijn zoon aan het werk te zien.

-Milan Iket gaf na de match aan supporters ootmoedig toe dat hij niks verkeerd zag aan de afgekeurde goal van Mandel. Scheidsrechter Bossuyt wou na de match dat hij commentaar wou geven maar dat het wel om een buitenspelsituatie ging, en  dat hij eerst beelden wou. Hij volgde zijn lijnrechter. Doelpuntenmaker Brogniez zei dat hij het niet snapte want dat een thuisspeler de bal wou laten buitenlopen én dat hij daar een stokje voor stak door de bal voorbij de doelman in het verste zijnet te deponeren. Anderzijds was hij niet ontevreden met de prestatie, Mandel telt nu 36 punten, maar hij voorzag dat men meer dan 40 punten zal nodig hebben om het behoud te verzekeren

-Volgende spelers staan op scherp (één kaart van eerste of volgende schorsing) : Canoot, Claeys, Onraet, Oumedjeber, Van Den Bossche en de momenteel geblesseerde Bragard.

(Daniel C.)

Postformatie : beloften onderuit in Gullegem (4-1), invallers winnen wel (4-0)

Vrijdagavond verloren de beloften van KSVO onverwacht en vrij zwaar in Gullegem dat nochtans vijf plaatsen lager stond. Het werd 4-1. Nochtans konden de roodwitten opnieuw gedurende 90 minnuten beroep doen op Maxim Cornelis en Andreas De Kerpel en werd een vrij degelijk team tussen de lijnen gebsracht door Jeffrey Vandepoel, die assistentie kreeg van TVJO Hans Mulier.

Dit waren de veertien met de wissels erbij : Thibo Decloedt (terug van even weggeweest), Maxim Cornelis, Andreas De Kerpel, Guillaume Coulier, Rnzo Gevaert, Matthias Clement (65’Seppe Hoppe), Josse Vienne (65’Nicolas Tocco), Foeke Buffel, Luka Talloen (59’Luca De Blauwe), Tibo Hoste en Tristan Deblieck.

De beloften blijven wel vijfde maar de kloof met nummer vier is zeer groot en lijkt moeilijk overbrugbaar, al hebben niet alle ploegen evenveel matchen gespeeld.

De invallers kwamen pas zondag -zoals gebruikelijk- in actie met een thuismatch tegen Wenduine, dat twee punten meer had en één match meer gespeeld. Jeffrey Vandepoel zag hoe de schaapjes halfweg al wat op het droge waren met een 2-0 tussenstand, en in het vierde kwartier werd er snel na elkaar nog twee keer gescoord : 4-0.

Luca De Blauwe opende de score net na het halfuur en zeven minutenj later verdubbelde Nicolas Tocco die voorsprong. In de tweede helft scoorde Luka Talloen, straks aan de slag bij Zedelgem, twee keer kort na elkaar (50′ en 52′.

Volgende vijftien spelers kwamen in actie : Thibo Decloedt, Huub De Sutter (74’Rune Groosman), Remi Desticker, Sander Desmet, Seppe Hoppe, Aaron De Muer (60’Elias Van Troeye), Josse Vienne (60’Ismaël Van Cleven), Luca De Blauwe, Luka Talloen, Nocolas Tocco, Tijs Dsebussche (67’Nils Haezebrouck).

De invallers springen over Wenduine naar de vijfde plaats, nog altijd met een match minder. Zondag spelen de invallers uit bij Beernem, dat naast hen staat in het klassement met evenveel punten. Aftrap om 15 uur.

(Daniel C.)