KSVO vlot voorbij Wetteren (1-3) en eindigt heenronde op tweede plaats

De laatste wedstrijd voor de (heel korte) winterbreak was een uitmatch bij Standaard Wetteren, voorlaatste voor deze match en al een tijdje niet goed bezig. Zoals bekend moest KSVO het stellen zonder drie geschorsten : Broes Willem en Diego Bragard uit de laatste linie en ook trainer Kurt Delaere -aan zijn laatste match in Oostkampse loondienst bezig- mocht niet in de neutrale zone (kleedkamers, bank). Nigel Smith verving hem als tijdelijke T1 met Thierry Kestremond naast hem.

KSVO heeft een relatieve gemakkelijke en vlotte zege behaald tegen Wetteren dat weinig kon dreigen. Door de 1-3 zege zijn de Oost-Vlamingen nu helemaal laatste geworden, want KM Torhout won overtuigend. Omdat Sparta Petegem wel won van Jong Cercle in De Valkaart staan de Houtlanders nog altijd voorlaatste. Voor KSVO viel het wel allemaal mee want het trio Olsa Brakel-Oudenaarde-Ninove volgt nu al op vier punten op een gedeelde derde plaats en dat is toch een aardig kloofje. KSVO eindigt de heenronde op een schitterende tweede plaats met twee punten achterstand op de herfstkampioen, Eendracht Aalst. Een beetje “de geschiedenis herhaalt zich”, ook vorig seizoen moest KSVO alleen de duimen voor een quasi semi-professionele club (toen Lokeren-Temse, dat nu ook de reeks hoger weer leider is).

Zoals verwacht namen Benoit Onraet en Mehdi Oumedjeber de posities over van Willem en Bragard. Ondanks de niet zo’n denderende prestatie van een paar spelers bij KSVO vorige week tegen Jong Cercle werd voor de rest de ploeg gehandhaafd die ook vorige week aan de match begon. Het maakte dat Louis Declerck op de bank begon en het gezelschap kreeg van Maxim Cornelis, Milan Van De Maele en Phil Canoot. De kern was min of meer “opgebruikt”.

KSVO startte met een doelpunt voorsprong mocht je zeggen want al na twee minuten kon Darren Degryse inlopend inkoppen toen Yani Van Den Bossche strak voorzette (0-1). De match ging nadien aan een gezapig tempo verder, met hier en daar wat nochanlance bij de bezoekers, de thuisploeg bleek niet tot super veel weerwerk in staat. Nog voor we halverwege de eerste helft waren kon KSVO de score verdubbelen via alweer Darren Degryse. Nu was het Rien Plasschaert die de achterlijn haalde, goed teruglegde en Degryse tikte van dichtbij binnen (0-2, 18′) Een ogenschijnlijk rustgevende voorsprong maar net dan -nog voor de rust dus- kreeg de thuisploeg toch ook twee dikke kansen op de counter, met lange ballen waardoor telkens een aanvaller alleen voor Milan Iket opdook. Het Oostkampse sluitstuk kon telkens redden en voor de rest domineerde KSVO zonder heel goed te voetballen.

De tweede helft waren de roodwitten iets voorzichtiger en secuurder en controleerden ze de match meer. Halverwege werd de score nog opgedreven. Yani Van Den Bossche (twee assists) stak de bal keurig door naar Jules Vanhaecke, die rond doelman Van Wassenhove draaide en zijn zevende van het seizoen lukte (0-3). De match was meteen gespeeld. Vlak voor die goal en erna kwamen drie van de vier wisselspelers nog in. De overigens faire match met slechts één gele kaart (voor een thuisspeler) leek op 0-3 te zullen eindigen maar drie minuten voor het einde kon thuisspeler Boudry de eer redden. Enkel een fait divers, maar wellicht niet voor Milan Iket die graag nog een cleansheet had gehad en nu ultiem toch een tegentreffer moest incasseren.

KSVO speelde onder de coaching van Nigel Smith (Kurt Delaere stond dicht bij de dugout maar werd niet op een fout betrapt) met volgende ploeg : Iket; Timmerman (69’Cornelis), Onraet, Benoot, Oumedjeber: Plasschaert (71’Declerck), Vanhaeren, Claeys, Degryse; Van Den Bossche, Vanhaecke (76’Canoot). (Niet gespeeld : Milan Van De Maele).

KSVO dus de break in met vier punten boni op de achtervolgers. De eerste opdracht van de terugronde is een verplaatsing, op 7 januari, uit bij Zelzate, dat nu ook naar de start van de tabel is gedonderd na nochtans een goeie start. In de loop van de volgende dagen wordt wellicht een nieuwe coach aangesteld die Kurt Delaere moet vervangen. Zijn erfenis is niet mis : een mooie rangschikking en een ploeg met veel kwaliteiten, de tussenstand is zelfs beter dan vorig seizoen, al kan KSVO dit seizoen ook winnen zonder panache. Moet ook kunnen. Na Nieuwjaar is er voor de eerste match niemand geschorst, al lijkt de kansen dat er van de gebleseerden iemand terugkeert eerder klein.

(Daniel C.)

Darren Degryse : “onderbreking komt ongelegen voor mij”

Darren Degryse is de man van de laatste weken bij KSVO. Zondag verdubbelde hij zijn doelpuntenaantal : van twee naar vier goals. Hij was dan ook opgetogen. “In de eerste maanden was ik er een paar keer dicht bij maar was het net niet. Nadat die eerste binnenging is het beginnen lopen. Vorige week scoorde ik ook maar het leverde geen punten op, nu waren mijn goals meer beslissend. We scoren snel 0-1, na die 0-2 moesten we nog een paar keer uitkijken en dan hield Milan Iket ons recht met twee goeie reddingen. Pakken we daar een tegengoal komen ze weer in de match. Na de pauze hebben we meer gecontroleerd gevoetbald en de derde treffer deed de thuisploeg echt wel dood. Jammer dat we nog een tegentreffer pakken in de slotminuten, vooral voor Milan die absoluut recht had op een clean sheet.”

Over zijn eerste maanden bij KSVO is Degryse tevreden. “Voor het seizoen waren mijn ambities om zo veel mogelijk in de selectie te zitten en af en toe in de ploeg. Bij de beloften van KV Oostende was ik ofwel nummer tien, achter de spitsen, ofwel wingback, zowel rechts of links. Hier ben ik altijd flankspeler in een 4-4-2, meestal op links, met dan Diego naast of achter mij, en soms ook op rechts. Vanaf het begin heb ik altijd in de selectie van Kurt Delaere gezeten, toch een teken van vertrouwen van hem. Soms startte ik op de bank of werd ik er af gehaald voor het einde van de match. Maar de laatste anderhalve maand is het helemaal beginnen lopen met basisplaatsen en na die eerste goal nu ook nog drie goals. Ik heb me mijn overgang naar KSVO nog geen moment beklaagd. Het is een toffe spelersgroep met veel offensieve intenties en scorend vermogen. De ruime selectie heeft zijn noodzaak helemaal bewezen want we hebben van in het begin twee langdurig geblesseerden gehad, nu drie en daar komen nog lichtere blessures en (te vele) schorsingen bovenop. Voor mij komt de winteronderbreking wat ongelegen want ik was nu echt wel in vorm en in mijn element. We staan wel vier punten voor op de achtervolgers maar als je ziet hoe we ook punten hebben vergooid, ik denk aan de match op Petegem en ook hier thuis tegen Jong Cercle, dan hadden we zelfs meer punten kunnen hebben. Jammer dat de trainer vertrekt, een beetje een vreemde situatie voor mij want ik kreeg vertrouwen van hem. Het is nu afwachten wie de nieuwe trainer wordt. We gaan ons in elk geval blijven geven.”

(Daniel C.)

Postformatie : verlies voor beloften, gelijkspel voor invallers

Vrijdagavond al speelden de beloften uit bij Merelbeke dat met een derde plaats goed geklassseerd stond. KSVO is dit seizoen een middenmoter. Het werd een 2-0 nederlaag, wat voor de posities van beide ploegen een status quo betekent (KSVO op 9). Geen A-kernspelers bij de beloften deze keer. Jeffrey Vandepoel stuurde volgende vijftien spelers het veld in : Brent Speeckaert, Renzo Gevaert, Remi Desticker (55’Nils Nagels), Seppe Hoppe, Elias Van Troeye, Guillaume Coulier, Matthias Clement, Foeke Buffel (46’Nicolas Tocco), Luka Talloen (64’Josse Vienne), Tibo Hoste (73’TIjs Debussche), Tristan Deblieck.

De competitie ligt nu stil tot na de korte winterstop, op vrijdag 12 januari hernemen de beloften met een thuiswedstrijd (om 20 uur) tegen Oudenaarde.

De invallers speelden zaterdag in de vooravond tegen KFC Damme, dat met een nieuwe voorzitter ook enige ambitie toont en derde stond. Het werd 2-2. Vijf spelers die ook vrijdagavond speelden waren van de partij, drie-e als starter en twee als invaller maar geen van hen maakte 180 minuten vol. Jeffrey Vandepoel en Hans Mulier zagen hoe Luka Talloen al heel vroeg KSVO op 1-0 bracht (5′), maar 7 minuten voor de rust stond het weer gelijk. Invaller Nils Haezebrouck maakt- er op het uur – kort na zijn invalbeurt- 2-1 van maar in de slotfase lukten de witzwarten de gelijkmaker. KSVO speelde met Thibo Decloedt, Rune Groosman (74’Huub De Sutter), Remi Desticker (57’Nils Haezebrouck), Nils Nagels, Ismaël Van Cleven, Michiel Meyskens, Josse Vienne, Aaron De Muer, Luka Talloen, Nicolas Tocco (84’Daniel Moroz), Tijs Debussche (65’Fabrice Beuselinck).

Ook voor de reserven mag de riem er nu even af, de competitie wordt hervat op zondag 7 januari met een uitmatch bij Daring Ruddervoorde B, een echte derby dus.

(Daniel C.)