Grote onderscheiding voor KSVO ondanks tweede seizoensnederlaag op Anzegem (2-0)

Voor de laatste match van een voor KSVO schitterend en onvergetelijk seizoen moesten onze roodwitten naar Anzegem, die een week eerder honderd procent zeker waren geworden van het behoud. Het werd voor KSVO de tweede nederlaag van het seizoen.

Terwijl de thuisploeg na afloop apetrots en heel blij waren met hun 2-0 overwinning -dit zet de overmacht van KSVO dit seizoen nog meer in de verf- was KSVO eerder was berustend. Het was een nederlaag zonder erg. Meer zelfs, omdat SK Lebbeke thuis onderuit ging tegen Eppegem (1-3) haalt KSVO ondanks het verlies toch de derde periode binnen. KSVO wint dus de drie periodes. De eerste met 28 op 30 (en 10 punten meer dan KM Torhout), de tweede met 23 op 30 (evenveel punten en overwinningen als Lebbeke maar beter doelpuntensaldo) en de derde ook met 23 op 30 (één punt meer dan Lebbeke). Het haalt naast de titel ook die van de meest scorende ploeg van de reeks binnen Met 83 goals (gemiddeld 2,7 goals per match) eindigt het met een straatlengte voorsprong op dat vlak op Lebbeke en Lochristi, die allebei 60 keer scoorden. Inzake tegendoelpunten moet KSVO -dat evenveel goals incasseerde als Tempo Overijse (37) enkel Lebbeke laten voorgaan, zij kregen 30 goals binnen.

In Anzegem trad KSVO in quasi zijn sterkste opstelling op, alleen Jules Vanhaecke startte op de bank. De start van de thuisploeg was vrij sterk met een vroege treffer van Guillaume Deschacht die even later door Iket van de 2-0 werd gehouden. Ook de overbuur van Milan, J ONAS Uytterhaegen keepte sterk en hield Claeys en Canoot van de gelijkmaker. De thuisploeg zag nog een bal van de lijn gekeerd en Beirlaen werd door Iket van een tweede doelpunt gehouden.

Na de pauze kwam KSVO beter voor de dag maar de thuisploeg hield stand op duelkracht en vechtlust terwijl de efficientie er bij KSVO niet was. Houthoofd , Douven en De Haspe vonden ook Iket op hun weg, Uytterhaegen pakte alles wat er te pakken was en de match leek op 1-0 te eindigen tot diep in de blessuretijd Thomas Goddeeris met een pegel voor 2-0 zorgde.

Voorzitter Devliegere zag het als volgt :”De vreugde van de thuisploeg was enorm, duidelijk was dat hun zege tegen de kampioen hen trots maakte. Voor ons was het een beetje een eindeseizoensmatch, er waren wat feestjes geweest; Zonder dat we slecht speelden was het net iets minder scherp dan anders. Het doet allemaal niets af van ons reuzeseizoen.”

We kunnen het niet beter zeggen. 23 overwinningen, 5 gelijke spelen en 2 verliesmatchen, 74 op 90. Wie doet beter dit seizoen ? Grote onderscheiding noemen we dat.

Phil Canoot eindigt met zijn 28 goals tweede in de topschutterstand, Thomas Zwart (Lochristi) maakte er in de laatste twee matchen drie en eindigt met 32 goals. Cochieri (Overijse) scoorde niet en blijft derde met 25 goals.

KSVO speelde met : Iket; Van de Water (88’Van Hooreweghe), Willem, Benoot, Bragard; Declerck (75’Ide), Decloedt, Claeys (60’Lenihan); Vermander (60’Vanhaecke) Canoot.

Doelpunten : 8’Devacht 1-0; 94’Goddeeris 2-0.

Vijf gele kaarten, twee voor de thuisploeg en drie voor KSVO voor Iket, Willem en Lenihan. Voor Milan en Arvid hun derde, voor Broes zijn zesde maar schorsingen zullen er niet volgen, normaal worden gele kaarten kwijtgescholden voor volgend seizoen (rode niet).

KSVO is kampioen. SK Lebbeke, Tempo Overijse en KM Torhout spelen eindronde. Melsele, Sint-Niklaas en Rhodienne De Hoek degraderen, FC Eppegem speelt barragematchen.

(Daniel C.)