KSVO dicht bij drie punten bij Westhoek maar moet vrede nemen met 1-1

Vorig weekend startte KSVO dankzij een prima tweede helft met een spectaculaire zege (4-2) tegen Sparta Petegem, vorig jaar nog de kampioen. Voor zijn eerste uitmatch moest het naar Ieper, waar het Westhoek van Bruno Debo hen opwachtte.

KSVO nam een punt mee naar Oostkamp maar in feite hadden het er drie kunnen zijn. En het zou zeker verdiend geweest zijn.

Kurt Delaere wijzigde niet aan zijn “winning team” en zette zelfs dezelfde vier invallers op de bank. Op een slecht veld probeerde KSVO toch het initiatief te nemen en dat lukte aardig. Er was ook snel succes. Na een hoekschop van Phil Canoot torende Broes Willem boven iedereen uit en kopte knap binnen (0-1). De roodwitten bleven de betere partij al kwam de thuisploeg dicht bij de gelijkmaker toen een poging van Prez via het lichaam van Iket voorlangs ging en een thuisspeler maar net te kort kwam. Even na het halfuur ging doelman Vercruysse neer, de blessure bleek meteen ernstig, het spel werd stilggelegd. Een ziekenwagen werd opgevorderd. De keeper bleek alvast een ontwrichtte duim te hebben (later bleek het een breuk) en hij ging ook even bewusteloos. Het duurde zowat 28 minuten eer het spel kon worden hervat met een nieuwe doelman, Maxence Dannel. De lange onderbreking bleek het tempo te hebben gebroken, roodwit geraakte niet meteen in zijn spel en Coppin kreeg een kans op de gelijkmaker maar plaatste voorlangs.

Vlak na de pauze stond die score toch op het bord. Een verre uittrap van die invallersdoelman in de loop van Janis Coppin, die tussen de centrale verdedigers door was en de bal onder Iket binnenschoof (1-1). KSVO even van slag af maar nam dan weer over. Neil Dildick kwam in de ploeg voor Zico Claeys (zelfde wissel als vorig weekend, maar een kwartier later) en later kwamen ook dezelfde wissels als vorig seizoen : Senne Decloedt voor Maus én Figo Suffys voor Plasschaert. De laatste twintig tot vijfentwintig minuten stond er maar één ploeg op het veld. Dildick was nogal dikwijls de aangever maar de schoten van Canoot en Vanhaecke vonden het doel niet of werden gepareerd. In de laatste tien minuten had Diego Bragard zich nog tot matchwinnaar kunnen bekronen, maar de Heistenaar had pech. Eerst belandde zijn poging op de paal, vervolgens haalde Jodts de bal van de lijn toen de keeper geklopt was. Kortom, 1-2 was wellicht de juiste uitslag, maar in voetbal krijg je niet altijd wat je verdient.

KSVO speelde met : Iket; Lenihan, Willem, Benoot, Bragard; Plasschaert (79’Suffys), Maus (73’Decloedt), Vanhaeren, Claeys (59’DIldick); Canoot, Vanhaecke. Niet gespeeld : Martens.

Doelpunten : 10’Willem 0-1; 46’Coppin 1-1.

Niels Bossuyt gaf vijf gele kaart : eerst voor Jules Vanhaecke, dan voor de thuisspelers en ex-KM-Torhoutspelers Coppin en Simoens, vervolgens Rien Plasschaert en thuisspeler Himpe.

Nigel Smith : “niet top maar goed genoeg om te winnen”

Met al zijn ervaring is Nigel Smith de geknipte figuur om een correct beeld te schetsen van deze match. “Het was een match met veel te veel onderbrekingen, enerzijds door die fase met de keeper waardoor we de draad van ons overwicht wat kwijt geraakten. Alleen in het derde kwartier na die onderbreking konden ze ons wat pijn doen. Op basis van de laatst vijventwitig minuten moeten we die match wel winnen. Het veld was tweede nationale onwaardig, zo slecht. Het is voor beide ploegen zo maar wij zijn het toch gewoon op een goed effen veld te spelen met onze technische kwaliteiten. Het is uiteindelijk vier op zes geworden. Dat is een goeie start. Zes op zes was een fantastische start geweest. We waren niet echt top maar wel goed genoeg om de match te winnen. In voetbal krijg je niet altijd wat logisch is. Onze trainer koos voor dezelfde ploeg en invallers. De posities van de wissels zijn jongens (de flankmiddenvelders en de zes) die erg veel loopwerk moeten verrichten, logisch dat die eerst in aanmerking komen voor een wissel. Neil (Dildick) had vorige week een geslaagde invalbeurt en deed dan vandaag opnieuw goed, hij lag aan de basis van een aantal benarde standjes en kansen. Goed voor hem nadat hij vorig seizoen door een zware blesusre lange tijd out was.

Ik zou van een geslaagde start durven spreken maar onder voorbehoud. Na een vijftal matchen kan je wel een eerste bilan maken. We hebben nu twee thuismatchen zullen telkens spelen voor de drie punten.”

Zaterdag speelt KSVO inderdaad tegen Harelbeke dat zondagnammidag met 2-1 verloor op KM Torhout. Er zijn na twee speeldagen nog twee leders. Drie van de zes leiders van vorig weekend speelden gelijk, w.o. KSVO. Alleen RC Gent en Oudenaarde hebben nog zes op zes.

Nog dit : de reserven (Ooskamp B) speelde in vierde provinciale tegen Lissewege B en won met 4-0. De nationale beloften wonnen met 3-6 op Merelbeke en werden versterkt met A-kernspelers Martens, De Kerpel, Lannoo, Puskas en Jari Van De Maele.

(Daniël C.)