Postformatie : reserven houden leider Wingene in bedwang (2-2), beloften verliezen bij KM Torhout (2-1)

Bij de postformatie ging men vooral voor een resultaat van de reserven (in vierde provinciale), gezien hun situatie : een lange reeks zonder nederlaag en in koers voor de derde periode. Jammer genoeg ontbraken heel wat spelers dit weekend door tal van redenen waardoor in feite geen van beide ploegen op hun sterkst stonden.

Zaterdag, in de vooravond, speelden die reserven tegen leider VC Wingene. Het werd een 2-2 gelijkspel, de jonge Oostkampse ploeg hield de leider dus in bedwang. Daardoor moet Wingene zijn leidersplaats nu delen met Varsenare, dat dankzij een beter doelpuntensaldo in feite de nieuwe leider is. KSVO blijft gedeeld vijfde in de totaalstand, eventueel zesde indien Aartrijke punten pakte op zondag. De Oostkampenaars blijven in de running voor de derde periode.

Steven Verkeyn en Jeffrey Vandepoel (in de rol van T2 deze keer) zagen op de bank dat de opleidingsploeg enkele nieuwe namen aan de aftrap. Remi Desticker, op vrijdag nog een halfuur aan de slag, stond voor het eerst in de basis en maakte de 90 minuten vol. KSVO nam het initiatief en deed Wingene twijfelen, al bleven de kansen beperkt. De Wingense doelman leek betrouwbaar bij twee fases en toen hij geklopt werd op een poging van Luka Talloen werd hij gered door een andere speler van KSVO die de bal op de rug kreeg. Wingene kwam op voorsprong halfweg het derde kwartier toen een schot onvoldoende werd weggewerkt en in tweede instantie binnenging. Meteen de 0-1 ruststand. Ook na rust nam de thuisploeg het initiatief maar de pas ingevallen Vankeirsbulck kon op de counter de voorsprogn verdubbelen. Roodwit gaf niet op en na enkele positiewissels werden toch de openingen gevonden voor de aansluitingstreffer van Haezebrouck en de gelijkmaker van De Blauwe. Met nog 20 minuten op de klok moest de Wingense doelman nog met twee serieuze reddingen uitpakken en claimde de thuisploeg nog tevergeefs een penalty. Het bleef 2-2, en dat de KSVO-ploeg daarmee ontgoocheld was bewijst dat ze vonden dat er meer in zat.

Het kan nog spannend worden de komende weken (nog vijf speeldagen), KSVO’s reserventeam is nu al veertien matchen op rij ongeslagen waar een reeks zat van 8 opeenvolgende zeges.

Speelden : Thibo Decloedt, Maxim Cornelis, Desticker Remi, Tibo Vanbossel (73’Arno Daenens), Quinten Puype, Matthias Clement (68’Van Troeye Elias), Van De Maele Milan, Kasongo Sabury Theo (68’Josse Vienne), Nils Haezebrouck, Luka Talloen, Luca De Blauwe.

Doelpunten : 37’Vanlerberghe 0-1; 50’Vankeirsbulck 0-2; 58’Nils Haezebrouck 1-2; 67’Luca De Blauwe 2-2.

De reserven spelen hun volgende match zaterdag om 19u30 bij buurploeg SKD Hertsberge dat een heel zwak seizoen doormaakt.

Een dag eerder, op vrijdagavond, speelde de beloften onder leiding van Jeffrey Vandepoel op het veld van KM Torhout, dat één puntje meer telde. Ze verloren er met 2-1, waardoor de kloof met de ploeg uit het Houtland nu vier punten bedraagt. KSVO blijft wel vierde. Zeven spelers die vrijdag speelden traden ’s anderendaags aan met de reserven, drie begonnen zelfs aan die match met de reserven, vier andere vielen in, maar alleen doelman Thibo Decloedt maakte twee keer de negentig minuten vol. Josse Vienne scoorde al na één minuut, halfweg de eerste helft kwam KM gelijk met een doelpunt uit de kluts en twintig minuten voor tijd werd het 2-1 na een mooie knal na een dieptepass.

Al bij al een verdiende overwinning van Torhout maar zeker ook een bemoedigende prestatie van de beschikbare spelers van KSVO.

De ploeg van de beloften : Thibo Decloedt, Ismael Van Cleven, Arne Zarka, Seppe Hoppe, Quinten Puype (57’Remi Desticker), Matthias Clement (61’Nils Haezebrouck), Josse Vienne, Maxim Gyde, Arno Daenens (76’Daniel Moroz), Tristan Deblieck en Wout Devos.

Normaal stond komend weekend een thuismatch tegen Anzegem op de affiche, die ploeg heeft forfait gegeven in derde nationale, maar ook de beloften spelen niet meer. Een forfaitzege zal dus volgen.