Verdiende zege tegen Oudenaarde (2-0) brengt KSVO op kop

Het werd zaterdagavond een verdiende zege voor de roodwitten tegen Oudenaarde, dat nu al zeven matchen zonder zege is en stilaan meer naar onderen dan naar boven moet kijken. Het betekent niet dat het een makkelijke zege werd tegen de ploeg van Stefaan Leleu. Er diende gewerkt en geknokt te worden maar uiteindelijk waren de betere van het spel en de kansen voor de thuisploeg.

Dezelfde ploeg als vorig weekend in Ninove met dat verschil dat Maxim Cornelis nu op rechts de vleugelverdediger was en Mehdi Oumedjeber op links. Net als in Ninove zaten dezelfde vier spelers op de bank. Zico Claeys had er het gezelschap van doelman Standaert, Jari Van De Maele en Tibo Hoste.

De match begon gelijkpgaand met weliswaar iets meer balbezit en initiatief bij de thuisploeg. Toch was het even schrikken toen een vrije trap van Jesse Martens afweek in de muur, doelman Iket kon nog reageren maar de bal ging naast gaan en Milan werkte de bal mee buiten. Een hoekschop die niets op leverde en even later maakte KSVO een prachtig doelpunt. Louis Declerck zette met een gemeten boogbal de bezoekende defensie in de wind, Dylan Vanhaeren was net op tijd zijn loopactie gestart en kwam schuin links voor doelman Verbrugge. Met een harde geplaatste trap in de verste hoek zorgde hiji voor 1-0. Het was het sein voor de thuisploeg om verder te domineren, en dan kwam het dicht bij een tweede treffer. Canoot ging in de zestien goed diep toen Mehdi Oumedjeber een actie opzette maar de laatste pass van de Fransman was iets te hard. Weg kans. De bezoekers appeleerden even na het halfuur voor een fout op Martens maar vingen bot bij referee Hillewaere, die correct floot maar alles bestrafte. De bezoekers dwongen een vijftal minuten overwicht af zonder kansen. Het was integendeel KSVO die weer dicht bij 2-0 kwam toen Degryse vanop rechts voorzette, aan de andere kant van de rechthoek zette Canoot staalhard voor, de bal liep evenwijdig met de doellijn maar niemand om een tikje te geven. Op een nieuwe voorzet van Degryse probeerde Jules Vanhaecke al vallend binnen te werken, hij gebruikte evenwel zijn hand en werd bestraft met de gele kaart. Halfweg 1-0, na een degelijke helft met controle.

Na de rust kregen we quasi een copycat-doelpunt van de eerste goal van KSVO. Het was opnieuw Louis Declerck die met een puike diepe bal Dylan Vanhaeren afzonderde, centraal maar meer naar rechts. Dylan kreeg de bal echter niet voorbij de uitkomende Verbrugge. Daarna leed Benoit Onraet aan de zijkant dom balverlies als laatste man, maar de afstand naar de goal was nog ver en de voorzet van de linkerspits was slordig. Toch konden de bezoekers nog twee keer uithalen. Een keer op een Oostkamps been en één keer tegen Iket. Net voor het uur moest Iket een schot aan de eerste paal keren, maar kort erna werd het 2-0. Degryse kreeg vanop links een voorzet, maakte zich goed vrij en schoot op doel. De poging week af op een bezoekend been en pakte Verbrugge tegenvoets (2-0). De bezoekende trainer gooide er twee wissels in, de ervaren spits Jerome Mezine (39) en de stevige Demets. Het ging met lange ballen werken. Het waa wel op een vrije trap van die Mezine dat Milan Iket met een knappe save de bal vanuit de verste hoek haalde. De 2-1 vermeden. De thuisploeg had kansen op de tegenaanval maar Yani Van Den Bossche verzuimde een tweetal keren snel door te spelen naar Vanhaecke en Vanhaeren. Intussen greep trainer Kevin Deslypere in door eerst Canoot en vervolgens Degryse naar de kant te halen voor Claeys en Jari Van De Maele. Ondanks veel lange ballen van de bezoekers hield de thuisploeg relatief gemakkelijk stand. Door een vermijdbare gele kaart voor Claeys (wegtrappen van de bal bij een vrije trap voor de bezoekers, in de 92e minuut) kopte Mezine nog een keer naar de winkelhaak, opnieuw kreeg Milan Iket de bal uit de hoek. Drie reddingen voor Milan; één bij 1-0 en twee bij 2-0. Puik werk !

KSVO speelde met : Iket; Cornelis, Willem, Onraet, Oumedjeber; Degryse (77’J.Van De Maele), Declerck, Vanhaeren, Canoot (73’Claeys); Van Den Bossche, Vanhaecke. Niet gespeeld : Standaert, Hoste.

Doelpunten : 18’Vanhaeren 1-0; 65’Degryse 2-0.

Er waren vier matchen op zondag waaronder die van de leider Eendracht Aalst, dat op KM Torhout met 3-2 verloor. Daardoor nestelt KSVO zich op kop met evenveel punten als Aalst maar met meer gewonnen matchen.

(Daniel C.)

Kevin Deslypere : “veel controle en stabiliteit”

Een duidelijk tevreden en opgeluchte trainer na afloop. Kevin Deslypere :”We zijn de match goed gestart en in de eerste helft hadden we volledige controle. Veel dominatntie ook. Na de 2-0 schakelden de bezoekers uit op de lange ballen richting Mezine en de andere aanvallers. De verdediging toonde toen toch zijn stabiliteit. Dat we een paar keer in de problemen kwamen bij het uitverdedigen kan misschien zijn, maar we gaan onze stijl niet verloochenen, de spelers willen uit voetballen. Ons centrale middenveld stond er vandaag echt wel en Milan mag trots zijn, hij verhinderde één keer een gelijkmaker en twee keer de aansluitngsgreffer. Goed voor hem dat hij een blanco sheet heeft. We waren duidelijk de ploeg die het meest creeërde al speelden we niet alle acties goed uit. Dat we weten dat we geen licentie aangevraagd hebben maakt het misschien iets moeilijker om de groep te motiveren, maar mij lijkt het dat we uiteindelijk allemaal hetzelfde doel hebben : zoveel mogelijk punten pakken en zoveel mogelijk winnen. We zien wel waar we daarmee uitkomen. We hebben veel geblesseerde spelers zodat we zelfs spelers uit de beloften bij de A-kern hebben gevoegd, maar die jongens bieden een meerwaarde. Op training en ook in de match, zoals Maxim Cornelis vandaag bewees. Een heel degelijke prestatie van onze jonge back.”

Maxim Cornelis :”nabije toekomst ligt bij KSVO”

Voor de tweede match op rij stond Maxim Cornelis in de basis en deze keer mocht hij ook de 90 minuten volmaken. En op zijn favoriete positie, die van rechtsback. “Rechts is toch mijn voorkeur, ik kan wel op links depanneren maar als rechtsvoetige voel ik me toch beter op die flank. Vorige week was het lastiger op links. Het was een collectieve goeie prestatie, met een juiste uitslag denk ik. Ik heb hier nog geen contract maar voel me wel klaar om mijn plaats in de A-kern af te dwingen en voor concurrentie te zorgen. Ik hoop dan ook voor volgend seizoen een contractspeler te worden. Dat ik profiteer van de blessurelast -ook nog in januari- is waar, maar ik zie mijn nabije toekomst toch bij deze club. Mij pa (Hans, trainer van Lokeren-Temse) volgt het op de voet. Natuurlijk moet hij vooral bij zijn ploeg zijn maar hij weet best hoe het mij vergaat en volgt het via allerlei info goed op.”

In de marge

-De streng leidende Hillewaere trok vijf keer geel. Twee voor de bezoekers, drie voor KSVO. En met gevolgen. Jules Vanhaecke pakte zijn derde geel, Zico Claeys zijn zesde. Beiden missen de match van zaterdag a.s de thuismatch tegen Voorde-Appelterre. Ook Phil Canoot pakte geel.

-Over Lucas Maus (nog niet gespeeld dit seizoen) en Olivier Vermander (out sedert speeldag drie op Torhout) spreken we niet, ook Arvid Lenihan is al maanden niet inzetbaar. Dan nog was met Benoot, Bragard, Plasschaert en Timmerman de ziekenboeg nog steeds overvol.

-Aandachtige toeschouwer was ex-trainer Kurt Delaere.

-KSVO heeft geen licentie aangevraagd voor eerste nationale (moest binnen zijn tegen 31 januari). Bewust en na overleg met trainer en spelersgroep. De club voelt zich én sportief en financieel niet rijp voor een stap hogerop en werkt aan een nieuwe ploeg. De contractbesprekingen zijn gestart al zijn er veel basisspelers die vorig seizoen voor twee jaar tekenden en die liggen dus nog onder contract .

-Geen gelukkiger mens zaterdagavond na afloop dan Milan Iket die de nul hield en daarvoor toch met drie serieuze reddingen moest uitpakken. Het deed hem zichtbaar deugd.

-Krijgt Eendracht Aalst een licentie ? De vraag stelt zich : de ploeg heeft schulden bij een paar reeksgenoten, waaronder KSVO (weliswaar beperkt bedrag) maar zou ook bondsschulden hebben.

-Door het gelijkspel tegen Jong Cercle verliest Jong Essevee twee punten ten opzichte van KSVO, dat zaterdag alleen op kop stond in de tweede periode. De laatste speeldag van die periode is voor KSVO op woensdag 21 februari op Olsa Brakel. KSVO kan dus de periode winnen en mag deelnemen aan de eindronde als dat het geval is.

(Daniel C.)

Beloften winnen uit bij hekkensluiter Wervik : 3-5

Vrijdagavond speelden de beloften van coach Jeffrey Vandepoel uit bij Eendracht Wervik, de hekkensluiter van de reeks die nog maar zes punten pakten. Op het Wervikse sportcentrum werd het een 3-5 zege. Eerder dit seizoen was het op De Valkaart een identieke uitslag, toen 5-3. Zoals eerder ook al vastgesteld : scoren is geen probleem bij de beloftenploeg, maar er worden toch ook te gemakkelijk doelpunten geslikt, dat was ook vorige weeek het geval.

Roodwit kwam weer 0-1 achter en gaf achterin veel ruimte weg, omdat ze praktisch op de helft van de tegenstander spelen. Die beschikken over een snelle spits ondanks hun laag puntenaantal. En dat zorgde voor soms tegenaanvallen. Gelukkig was de kwaliteit wel doorslaggevend en maakte KSVO toch weer vijf goals. Tibo Hoste werd rond het uur vervangen en toegevoegd aan de selectie voor de A-ploeg op zzaterdagavond.

De ploeg die speelde : Thibo Decloedt, Renzo Gevaert, Andreas De Kerpel, Guillaume Coulier, Elias Van Troeye, Milan Van De Maele, Foeke Buffel (60’Aaron De Muer-, Josse Vienne, Tibo Hoste (63’Tijs Debussche), Nicolas Tocco (54’Rune Ranson) en Trisgtan Deblieck.

Komend weekend, vrijdag a.s., spelen de beloftne op het veld van SK Roeselare dat elfde staat, vier posities lager dan de roodwitten.

De invallers speelden niet omdat Lissewege B uit competitie is. Zondag spelen de beloften thuis tegen Eendracht Brugge, aftrap op De Valkaart om 15 uur.

(Daniel C.)