KSVO kan vroege dubbele achterstand in Gullegem niet ophalen : 2-1 verlies

De eerste van een reeks West-Vlaamse derbies in de terugronde begon met een tegenvaller. In Gullegem ging KSVO met het kleinste verschil onderuit.

KSVO moest behalve het half dozijn geblessseerden (langdurig of minder langdurig : Lenihan, Benoot, Bragard, Maus, Plasschaert, Vermander) ook nog sterkhouder Broes Willem missen, hij sukkelt al enkele weken met een enkelblessure en was onbeschikbaar. Of zijn aantreden in de inhaalmidweekmatch of voor het weekend is of nog later moet nog blijken. In zijn plaats schoof Dylan Vanhaeren een rijtje achteruit, terwijl Zico Claeys en Jules Vanhaecke uit schorsing terug keerden. Jari Timmerman en Jari Van De Maele begonnen op de bank waar ook Andreas De Kerpel (die vrijdag een halve match speelde met de beloften) plaatsnam naast doelman Milan Standaert.

De thuisploeg kende een blitzsstart met veel power vooruit en al na zes minuten werd dat beloond met een doelpunt van Vancraeyveldt (1-0). KSVO had niet meteen een antwoord en nog voor het halfuur zorgde Braeckevelt voor de assist voor de diepste spits, Dirk-Jan Dewaegemaecker die na dit seizoen afscheid neemt van Gullegem maar nu toch voor 2-0 zorgde (27′). Pas dan kwam KSVO echt volledig in de match en creeërde het voor de rust nog twee grote kansen, goed voor een aansluitingstreffer, maar er liep telkens iets fout.

Na rust bracht Kevin Deslypere Jari Timmerman in voor Maxim Cornelis, die voor rust enkele moeilijke momenten had gekend. KSVO probeerde wel maar werd in zijn bedoelingen gefnuikt op het uur door een tweede gele kaart voor Dylan Vanhaeren, nochtans een vrij faire speler maar zijn trekfout werd bestraft en KSVO moest met tien verder. De goeie bedoelingen ten spijt stonden de bezoekers voor een aartsmoeilijke opdracht. Scheidsrechter Florian Kachel was zeer lustig met geel, op zeker moment kreeg de thuisploeg voor de rust in negen minuten tijd drie keer geel, in totaal zouden er 12 (twaalf !) gele kaarten getrokken worden. Ietwat te veel want brutaal was het nooit. De thuisploeg kreeg er in totaal acht, KSVO vier. Met tien ging het nu moeilijker voor de roodwitten. Een kwartier voor tijd kwam Jari Van De Maele in voor Phil Canoot. Die kon vijf minuten voor tijd scoren, zijn tweede goal in evenveel matchen, de 2-1 bracht wat perspectieven mar toen een thuissspeler (Henneuse) drie minuten voor tijd ook zijn tweede kreeg stond het tien tegen tien. Scoren lukte niet meer voor KSVO.

De opstelling : Iket; Cornelis (46’Timmerman), Onraet, Vanhaeren, Oumedjeber; Canoot (75’van De Maele); Declerck, Claeys, Degryse; Van Den Bossche, Vanhaecke. (Standaert en De Kerpel vielen niet in).

Dubbel geel voor Dylan, ook geel voor Oumedjeber en Claeys, voor hen zonder gevolgen.

Door de nederlaag zakt KSVO naar positie vier dat het nu deelt met Voorde-Appelterre.. Ninove verloor ook, Aalst niet, en Dikkelvenne springt over KSVO.naar de derde plaats.

Woensdag is er de inhaalmatch op Olsa Brakel, laatste match van tweede periode. Mits winst is die periodetitel altijd voor KSVO. Ninove, Jong Essevee en Dikkelvenne hebben twee punen achterstand, maar niet alleen moeten ze winnen, ze hebben ook goeie cijfers nodig, als KSVO een punt pakt.

Zaterdag volgt dan een nieuwe West-VLaamse derby, de altijd beladen match tegen KM Torhout. Toeval : zaterdagavond speelde de ploeg van Johnny Nierynck (KM dus) thuis tegen Olsa Brakel, het werd 1-1 tussen de twee koimende tegenstanders van KSVO.

(Daniel C.)

Louis Declerck : “Match verloren in eerste halfuur”

Middenvelder Louis Declerck eindigde de match in Gullegem zowaar als centrale verrdediger, na de uitsluiting van Dylan Vanhaeren. “Een primeur, centraal achterin had ik nog nooit gespeeld.” kon de technisch vaardige nummer zes van KSVO er achteraf nog mee lachen.

“We hebben de match in het eerste halfuur verloren. We begonnen niet zo goed, waren niet scherp genoeg en kwamen niet onterecht op achterstand. Na die tweede treffer zag het er moeilijk er uit, toch hebben we nog voor de rust twee uitstekende kansen gekregen op de 2-1. Valt die voor de rust dan is nog veel mogelijk, maar het lukte niet. In de kleedkamer zeiden we dat het nog niet verloren was, maar toen Dylan zijn tweede geel kreeg zag het er wel heel moeilijk uit. We probeerden wel, we speelden ook beter dan in de eerste helft maar die aansluitingstreffer viel veel te laat, al kreeg ook de thuisploeg nog rood. Jammer genoeg was de resterende speeltijd te kort om nog aan een punt te geraken. Eerlijk, het werd nu wel heel krap in de selectie. We waren nu met zeven afwezigen, waarvan de meesten toch basisspelers zijn of waren. Die jonge gasten doen het niet slecht, en betalen soms wat leergeld. Het mag nu wel stoppen met blessures en schorsingen. Al blijft onze selectie nog veel kwaliteit tellen. We staan nu gedeeld vierde, maar de nummer twee heeft maar twee punten meer. Het hangt nog allemaal aan elkaar. We gaan er nog altijd voor, de komende weken.”

(Daniel C.)

Postformatie : beloften winnen vlot van Mandel United, reserven verliezen bij titelkandidaat Varsenare

De beloften speelden vrijdagavond op de eigen vertrouwde grasmat tegen hun collega’s van Mandel United, dat op gelijke hoogte stond maar wel met meer gespeelde matchen. De roodwitten haalden het vlot met 6-2

Jeffrey Vandepoel, geassisteerd op de bank door TVJO Hans Mulier (en Thibo Decloedt) zagen hoe de winst al in de eerste helft vorm kreeg maar nog geen zekerheid (2-1 halfweg). Luka Talloen en Tibo Hoste zorgden voor de Oostkampse goals tegen een fysiek sterk Mandel die niet veel moest toegeven. De betere kansen waren voor de thuisploeg. Halfweg werden twee wisselspelers ingebracht (Sseppe hoppe en Luka De Blauwe), halfweg de tweede helft nog twee, toen kwamen Groosman en Vienne erin. In de tweede helft kwam KSVO 3-1 voor, maar al snel scoorden de bezoekers de aansluitingstreffer. Nadien kreeg KSVO een penalty die door Tristan De Blieck gemist werd. Aanhoudend protest leverde een bezoeker een tweede geel en dus de uitsluiting op en vlak erna werd het 4-2. Het einde van de hoop voor de bezoekers, die nadien nog twee goals incasserden, KSVO kwam na de 4-2 niet meer in de problemen. De doelpunten na rust kwamen van Milan Van De Maele, Luka De Blauwe (2) en Tibo Hoste. .

De vijftien opgestelde spelers : Milan Standaert, Renzo Gevaert, Andreas De Kerpel (46’Seppe Hoppe), Guillaume Coulier, Elias Van Troeye (65’Rune Groosman), Milan Van De Maele, Tibo Hoste, Foeke Buffel, Luka Talloen (65’Josse Vienne), Nicolas Tocco (46’Luka De Blauwe) en Tristan De Blieck.

De invallers speelden zaterdagavond, en kregen een zware opdracht voor de voeten geschoven. Uit bij Varsenare, het nummer twee en de enige die leider Torhout KM (één punt meer) nog lijkt te kunnen bedreigen. De runner up haalde het met 4-1 al zeggen cijfers niet alles. KSVO zat tot een kwartier van het einde in de match. Even na het halfuur opende Brent Ooghe de score voor de thuisploeg (32′) en twee minuten later zette hij met zijn tweede van de avond KSVO op dubbele achterstand. Nog eens twee minuten later halveerde Nicolas Tocco die score evenwel (2-1). Na de rust zocht KSVO wel de gelijkmaker en de ploeg van Jeffrey Vandepoel, op de bank met teamafgevaardigde Andy Haezebrouck, nam daarmee risico’s. Met extra aanvallende krachten als Foeke Buffel, daags voordien aan het werk met de beloften en Tibo Hoste, de vorige twee matchen in de A-selecfie, in plaats van onder andere een verdediger werden de risico’s afgestraft door een team met maturiteit. In de 77e minuut scoorde Brent Ooghe zijn derde, een hattrick (weliswaar geen zuivere) en vijf minuten later maakte Vervaecke er 4-1 van.

KSVO speelde met : Kasper Van Leirsberghe, Rune Groosman (78’Huub De Sutter), Remi Desticker (68’Foeke Buffel), Sander Desmet, Elias Van Troeye, Matthias Clement, Josse Vienne, Luka Talloen, Luva De Blauwe, Nicolas Tocco en Tijs Deblieck (70’Tibo Hoste).

KSVO’s stond na deze nederlaag op een gedeelde zesde plaats maar er waren nog een paar zondagmatchen die deze klassering konden veranderen. Varsenare pakt de leiding in vierde provinciale B maar leider Torhout KM moest ook op zondag spelen. Komend weekend spelen de reserven van KSVO thuis tegen Zwevezele, dat evenveel punten telt maar een match meer speelde. De match gaat door zondag om 15 uur.

(Daniel C.)