KSVO wint voorlaatste oefenmatch : 2-1 tegen Elene-Grotenberge

De voorlaatste oefenmatch was er één tegen derde amateurploeg Eendracht Elene-Grotenberge, een tegenstander die KSVO ook vorig seizoen ontmoette in de voorbereiding. Ze worden getraind door Steven Huysveld, die behoorlijk wat ervaring heeft in de huidige Oostkampse reeks want hij was meer dan tien jaar trainer bij Olsa Brakel. Bij Elene-Grotenberge begint hij aan zijn derde seizoen. De ploeg schakelde vorige zondag een Oostkampse reeksgenoot uit in de Croky Cup : het werd 1-1 op Mandel United en ze wonnen met strafschoppen. Als beloning ontvangen ze (zaterdag) nu Sparta Petegem, nog een ploeg uit de Oostkampse reeks.

De match eindigde op 2-1, alle goals vielen na de rust maar er waren minstens evenveel kansen voor de rust dan erna en de doelmannen, Nicolas Deman bij KSVO en twee keepers bij de bezoekers, hadden hun werk. De score had net zo goed 4-1 of 5-2 kunnen zijn.

KSVO speelde met Deman; Lenihan, Willem, De Kerpel; Vermander, Onraet, Declerck, Oneyema; , Canoot, J.Van De Maele en Degryse. Een tiental minuten na de pauze kwam Bragard in voor Oneyema, rond het uur volgden dan invalbeurten voor Vanhaeren, Claeys, Van Den Bossche en Oumedjeber.

De drie doelpunten kwamen er in een tijdspanne van een goeie tien minuten halfweg de tweede helft. Jari Van De Maele rondde een mooie actie af voor de 1-0, al had hij al eerder doelkansen gekregen. Na een mooie collectieve aanval en een assist van Vermander kon Zico Claeys voor de 2-0 zorgen. De 2-1 kwam er na een vrije trap van Vermeer die Deman verraste door de bal in de andere hoek te plaatsen.

Zaten op de bank maar vielen niet in : Milan Iket, Rien Plasschaert en Jules Vanhaecke. Laatstgenoemde is zondag geschorst voor de bekermatch tegen Rupel Boom. Jari Timmerman warmde mee op maar nam geen plaats op de bank, terwijl Thijs Benoot met een gegronde reden afwezig was. Broes Willem speelde met een brace rond de pols, goedgekeurd door de arbitrage. Zoals bekend is Lucas Maus nog een maand out met een stressfractuur.

Er volgt nog één oefenmatch, op 22/8, op Jan Breydel tegen Club Next. Stellen die hun beste ploeg, dan is dat een serieuze waardemeter, want ze spelen in 1B, of geven ze bij blauwzwart ook speelkansen aan een aantal spelers van de U18. Zou ook kunnen want voor Club Next is de competitie al begonnen.

Vooraf is er voor KSVO komende zondag nog de bekermatch thuis tegen Rupel Boom, aftrap om 16 uur.

(Daniel C.)

Vaste rugnummers

De nieuwe (mooie) uitrustingen worden in de loop van deze week geleverd. KSVO kiest weer voor vaste rugnummers, al werd er woensdag nog wat geschoven. Quasi alle spelers van vorig seizoen behouden hun rugnummer van toen.

Dat zijn de vaste rugnummers van de A-kern :

1 Milan Iket – 4 Dylan Vanhaeren – 6 Louis Declerck – 7 Jari Van De Maele – 8 Darren Degryse – 9 Olivier Vermander – 10 Zico Claeys – 11 Jari Timmerman –  14 Yani Van Den Bossche – 15 Giovanni Oneyma – 16 Phil Canoot – 17 Arvid Lenihan – 18 Broes Willem – 19 Lucas Maus – 20 Diego Bragard – 21 Thijs Benoot – 22 Oumedjeber – 31 Andreas De Kerpel – 40 Benoit Onraet –  41 Rien Plasschaert – 44 Nicolas Deman –  99 Jules Vanhaecke.

In de voorbereiding speelden ook Maxim Cornelis en Milan Van De Maele, het rugnummer van eerstgenoemde was 2 en is nog vrij.

(Daniel C.)