KSVO geraakt niet voorbij Voorde-Appelterre : 2-2

Onze fanionploeg bleef zaterdagavond op een gelijkspel spelen tegen het nummer vier, Voorde-Appelterre. Het werd 2-2. KSVO had beter verdiend maar verzuimde in het eerste halfuur van de tweede helft, bij een 2-1 voorsprong,de genadeklap toe te dienen en werd ook niet gediend door de wedstrijdleiding. Het maakt dat KSVO zijn leidersplaats moet afgeven na speeldag 22. Aan VK Ninove, dat op hetzelfde tijdstip won van RC Gent (2-0), dat op basis van een beter doelsaldo de leidersplaats overneemt en aan Eendracht Aalst dat op vrijdagavond (omwille van carnaval in het weekend) nipt won van Jong Essevee. KSVO staat derde op twee punten van de leiders en dat is nog altijd een puike klassering. Het behoudt zijn drie punten boni op Voorde-Appelterre en alleen Dikkelvenne kan op zondag zich nog tussen hen nestelen maar zal zelfs met winst nog altijd twee punten achterstand tellen op de ploeg van Kevin Deslypere.
Dat de coach de diensten moest wissen van de geschorsten Jules Vanhaecke en Zico Claeys was na de vorige speeldag al duidelijk. Dat ook Diego Bragard, Thijs Benoot en Rine Plasschaert nog langzij blijven was geen echt nieuws, ten vroegste ergens in maart komen ze misschien weer aan spelen toe, zeker niet de komende twee matchen. Zonder nog te spreken over het trio Lenihan, Maus en Vermander, al is eerstgenoemde stilaan weer aan trainen toe.

Kevin koos voor Jari Van De Maele als vervanger van Jules, hij nam gewoon diens positie diep in punt, over. Zico Claeys werd op de bank vervangen door Jari Timmerman, terug van iets te lang weggeweest. Milan Van De Maele bevolkte samen met Jari, Tibo Hoste en Milan Standaert de bank.

De bezoekers begonnen tegen een ietwat naar zichzelf zoekend KSVO met hoge druk, Het leverde een overwicht op maar geen open kansen. Na het openingskwartier kwam KSVO goed in de match en begon het zelf het spel te bepalen. Jari Van De Maele lag op vinkenslag en bezorgde het centrale verdedigend duo, met twee stevige en grote verdedigers, kopzorgen. In dat tweede kwartier waren er ook een eerste penaltyclaim van KSVO waarop referee Bellon niet reageerde. Dat was een trekfout op Van De Maele – in minuut 29- was echt wel flagrant en Jari werd daar door de andersgekleurde verdediger Emmanuel Massa ten gronde gesleurd. Niet voldoende voor penalty vond Bellon. Tussenin had KSVO voor gevaar gezorgd maar op het ultieme moment liep er telkens iets verkeerd. De verdiende voorsprong (en de verrechtvaardiging) kwam er toch. Phil Canoot, deze keer gestart op de rehterkant (Degryse speelde op links maar kwam veel naar binnen) stak slim en listig de bal in de diepte, Jari Van De Maele was gepast vertrokken en werkte keurig af : 1-0 en meteen de eerste seizoenstreffer voor Jari, die dit seizoen vooral op de bank heeft gezeten. Toch kwamen de bezoekers ietwat tegen de gang van het spel op gelijke hoogte toen Benoit Onraet foutief tussenkwam en de bal ging nu wel op de stip, niet onterecht. Beau Ponnet trapte de gelijkmaker binnen (1-1). KSVO was heel even aangeslagen maar nam dan weer het heft in handen en opnieuw liet referee Bellon zich opmerken. Vanhaeren liep de zestien in en werd dan in de rug geduwd, met twee handen,d oor een verdediger. Weer reageerde Bellon dat er niets aan de hand was. Tja,… Niettemin haalde Dylan zijn gram één minuut later. Phil Canoot zorgde alweer voor de assist, de bal kwam goed voor Dylan die hem meteen op de slof nam en de netten bol zette (2-1), numer acht van het seizoen voor de video-analist van de Rode Duivels.

Scheidsrechter Bellon mild voor de bezoekers

De tweede helft begon voor KSVO weer met veel iniatief. De bezoekers probeerden nu meer het spel mee te spelen, om via opbouwend hun ahterstand goed te maken. Er waren halve kansjes oor KSVO. De beste was misschien toen Canoot scherp voorzette, de bal passeerde ook twee ploegmaats die net niet de stap vooruit konden zetten om de bal binnen te werken. Ook in het vijfde kwartier was KSVO nog altijd baas, al geraakte Jari Van De Maele stiilaan door zijn beste krachten heen. Tibo Hoste kwam hem aflossen. Vanhaeren, Declerck en Van Den Bossche vonden de gaatjes minder. Niettemin kwam de tweede gelijkmaker toch weer uit de lucht vallen. Een buitenspeler kon op hun linkerflank voorbij Cornelis geraken en liep tot aan de doellijn.. Hij plaatste de bal voor doel, waar Onraet ontzette, helaas op de ingevallen De Drie, die niet eens een trapbeweging maakte maar de bal via zijn been in doel zag verdwijnen (2-2). Lucky goal, maar die tellen ook. Ongelukkige momenten ook voor Benoit, zowel bij de penalty als bij deze fase, terwijl hij voor het overige secuur verdedigde en goed oprukte.

In dat slotkwartier waren geen van beide ploegen nog echt gevaarlijk. Al was er nog één scheidsrechterlijke beslissing die voor de derde keer heel goed uitviel voor de bezoekers. Yani Van Den Bossche stak de bal diep na 81 minuten Massa maakte bewust hands en verhinderde zo dat de bal goed in de diepte kwam voor de diepgaande Oostkampspeler. Het bleef bij geel, terwijl er in feite een doelkans werd verhinderd. Rood had ook gekund. Zodat we mogen concluderen dat referee Cis Bellon het tegenovergestelde was van een home-referee. Twee keer kon de bal op de stip, één keer kon hij rood trekken, het werd telkens njet voor de penalty-appels eh het bleef bij geel voor de verdediger. Dat was allemaal vrij mild voor de bezoekers.Dat KSVO geen geel kreeg in deze match was dan ook het meest positieve van de arbitrage.

KSVO speelde met : Iket; Cornelis, Willem, Onraet, Oumedjeber; Canoot, Declerck, Vanhaeren, Degryse; Van Den Bossche, Van De Maele j. (67’Hoste). Kwamen niet in actie : Standaert, M.Van De Maele en Timmerman.

Doelpunten : 33’J.Van De Maele 1-0; 38’Ponnet (pen.) 1-1; 45’Vanhaeren 2-1; 75’De Drie 2-2.

Zondag speelt KSVO op het veld van FC Gullegem, aftrap op het kunstgrasveld om 15 uur. Gullegem maakte aan een mindere reeks een einde door 1_1 te spelen op het veld van Mandel. KSVO recupeert dan wel het duo Vanhaecke-Claeys.

(Daniel C.)

Kort nieuws

Diego Bragard gaat deze week nog eens onder de scan, terwijl het voor Thijs Benoot met een spierscheur in de linkerkuit nog een tijdje zal duren eer hij terug is. Net als voor Rien Plasschaert. Wellicht pas in maart, voor sommigen misschien zelfs pas tegen eind van de maand, kan er mogelijks weer een beroep op hen gedaan worden.

-Zondag Gullegem en de woensdag nadien de inhaalmatch op Olsa Brakel- tevens de twaalfde match van de tweede periode (waarin KSVO leidt met twee punten boni), om dan de maand februari af te sluiten op zaterdag 24 februari met een thuismatch tegen KM Torhout.

-Een West-Vlaamse derby en die volgen elkaar in maart helemaal op : volg even mee : zondag 3 maar tuit op RC Harelbeke, zaterdag 9 maart thuis tegen Mandel United, zondag 17 maart uit bij Jong Cercle (wel op De Valkaart), zaterdag 23 maart, KSVO thuis tegen Jong Essevee. Een West-Vlaamse maand maart dus.

-Een groot aantal spelers ligt nog onder contract, met anderen werd al gesproken of vroegen ze bedenktijd. Meer nieuws volgt later.

(Daniel C.)

Postformatie: Reserven maken er vijf na rust : 8-1 tegen Eendracht Brugge.

Zondagnamiddag kregen de invallers een vrij dichte buur op bezoek : Eendracht Brugge. Het werd een walk-over voor de ploeg van Jeffrey Vandepoel. 8-1 luidde de eindscore. Dat zijn de cijfers, al stond het vijf minuten voor rust nog maar 1-0. Verdediger Elias Van Troeye had halfweg de eerste helft de score geopend, maar pas met de rust in zicht kwamen er nog twee treffers bij, via Josse Vienne (40′) en Luca De Blauwe (44′-. Na de rust redden de bezoekers de eer (54′), vooraleer Luca De Blauwe er vanop de stip 4-1 van maakte. Na een driedubbele wissel bij KSVO, waar ook Hans Mulier volgde, werden er nog vier gemaakt in de laatste minuten. Tibo Hoste, op zaterdag nog 25 minuten op het veld met de eerste ploeg, maakte een heuse hattrick (drie goals op rij niet onderbroken door tegengogals), met doelpunten in de74ste, 79ste en 84ste minuut. De ingevallen Nicolas Tocco vervolledigde de eindstand. Vermelden we nog dat Milan Van De Maele, zaterdag ook 90minuten op de bank bij de A-ploeg, aanvoerder was.

Dit wren de veertien spelers die minuten kregen : Brent Speeckaert, Sander Desmet (4’Rune Groosman), Michiel Meyskens, Guillaume Coulier, Elias Van Troeye, Milan Van De Maele, Josse Vienne, Foeke Buffel, Tibo Hoste, Luca De Blauwe (64’Nicolas Tocco), Tijs Debusshe (64’oLuka Talloen). Doelman Thibo Decloedt kwam niet in actie. KSVO staat na deze zege zesde.

Komende zaterdag krijgen ze heel wat anders voor de voeten geschoteld. Uit bij Varsenare, de nummer twee in de klassering.

De beloften speelden niet op vrijdag. Na het weekje rust spelen ze komende vrijdag, thuis tegen Mandel United.

(Daniel C.)