KSVO zet scheve situatie (2-0 halfweg) helemaal recht en bekert verder : 2-5 bij Richelle United

KSVO heeft er een lange dagtrip van moeten maken naar het Luikse maar bekert uiteindelijk verder. In het Luikse Wezet won KSVO met 2-5 van Richellee United, nadat het er halfweg niet zo goed uitzag met een 2-0 achterstand.

De thuisploeg, derde amateurs, begon furieus en had gekozen om op het kunstgrasveld dat lichtjes afhelt richting “naar beneden” te voetballen en met de wind mee. KSVO kreeg voor de rust niet echt een voet aan de grond en werd door het enthousiasme van de thuisploeg wat overpowerd.en dat resulteerde in twee doelpunten, van verdediger Halleux (26′, 1-0) en van aanvaller Boulton (36′, 2-0).

KSVO was gestart met Iket; Oumedjeber, Benoot, De Kerpel, Bragard; Vermander, Onraet, Vanhaeren, Claeys; Vanhaecke, Van Den Bossche.

Kurt Delaere kon niet echt tevreden zijn en haalde drie spelers van de bank (in de beker mag men zeven spelers op de bank hebben). De Kerpel, Onraet en Vermander ruimden plaats voor Lenihan, Declerck en Timmerman. Al snel bleek dat de Luikenaars wat op hun adem getrapt hadden en hun tempo van de eerste helft niet meer konden aanhouden. KSVO begon zijn technische superioriteit te tonen en met wind mee ging het nu heel snel. Letterlijk en figuurlijk. Na tien minuten scoorde Zico Claeys de aansluitingstreffer (2-1, 55′) en daarna ging het snel. In een kwartier tijd scoorden de roodwitten nog drie keer : Jari Timmerman zorgde voor de 2-2 en de 2-4, na respektievelijk 64 en 75 minuten, tussenin had Jules Vanhaecke KSVO op voorsprong gebracht (2-3, 72′). Anderhalve minuut na die voorsprong moest de thuisploeg met tien verder na een tweede gele kaart voor Custinne. Daarna kwam de thuisploeg niet meer in het stuk voor. Phil Canoot was ingekomen voor Zico Claeys na 68 minuten en zorgde met drie assists voor de voorbereiding van de 2-3, 2-4 en 2-5. Die vijfde treffer kwam van Darren Degryse die tien minuten voor tijd was ingekomen voor Yani Van Den Bossche (2-5, 84′).

Daar bleef het bij al viel er nog een ongelukkige noot te noteren. Voor een soortgelijke fout als waarvoor hij eerder al geel had gekregen kreeg Jules Vanhaecke diep in de blessuretijd zijn tweede gele kaart, zodat beide ploegen met tien eindigden. Jules wou telkens de bal wegtrappen maar vond twee keer het been van een tegenstander. Puur volgens reglement was de beslissing van referee Loockx te verrechtvaardigen, maar ongelukkig was het wel. Hoe dan ook : verdiende kwalificatie voor KSVO.

Kurt Delaere : één helft ondergaan, één helft gedomineerd

De trainer van KSVO zag een match met twee gezichten. “Voor de rust kwamen we niet in ons spel, het veld van Visé helt nogal wat af en we waren wat overdonderd door de omstandigheden : tegen wind, licht bergopvoor ons en zij die er vol enthousiasme in vlogen. Ik kan niet zeggen dat de 2-0 halfweg geen juiste weergave was, maar ik wist zeker dat ze dat niet konden volhouden. De eerste helft hebben we ondergaan, maar de tweede helft domineerden we voluit. Onze wisselspelers waren succesvol (Jari twee goals, Phil drie assists, Darren een doelpunt) maar gans onze ploeg was toen op de afspraak. We scoorden vijf keer maar hadden minstens evenveel mogelijkheden die we niet konden omzetten. De rode kaart van Jules was echt ongelukkig, zo mist hij de volgende bekerronde. Niettemin een mooie affiche : zondag komt Rupel-Boom naar De Valkaart, ploeg uit de B-reeks, vorig jaar gedegradeerd uit eerste nationale. Toch een te duchten tegenstander. We gaan er voor om nog een ronde verder te bekeren.”

Nog vermelden dat de ongebruikte wisselspelers op Visé derde doelman Brent Speeckaert en aanvaller Jari Van De Maele waren. Lucas Maus heeft een stressfractuur aan de rust en staat nog een maand aan de kant, hij miste quasi de ganse voorbereiding en nu ook de competitiestart.