KSVO kan titel al ruiken na winst bij Avanti Stekene (1-3) en puntenverlies van concurrentie

Zaterdagavond kwam Lebbeke niet verder dan een gelijkspel thuis tegen Vigor Hamme. Meteen wist men bij KSVO dat men een goeie zaak kon doen mits winst bij Avanti Stekene. En omdat er pas om 16 uur werd afgetrapt in de Oostvlaamse gemeente, één uur later dan de andere zondagmatchen, wist men vrij snel dat ook de nummer drie, Torhout KM, puntenverlies leed. De Houtlandploeg verloor met 3-1 bij Voorde-Appelterre.

Olivier Vermander, vorig weekend goed voor twee goals, had een lichte blessure en trainer Delaere nam geen risico. Jules Vanhaecke was weer fit en zou 70 minuten volmaken, en Louis Declerck, vorig weekend voorzichtig terug als invaller met een halfuurtje speeltijd, mocht starten. Daardoor verzeilde Jari Timmerman -nochtans goeie invalbeurten en een goeie prestatie als titularis achter de rug, weer naar de bank. Daar zaten ook Arvid Lenihan, Jeroen Ide en Declan De Waele.

Stekene, dat net had verloren in Torhout, pakte het defensief aan met een vijfmansdefensie, en een stevig blok. Het leidde tot een voortdurend balbezit van de bezoekers, dat goed en geduldig combineerde en een omsingeling maakte in de laatste dertig meter van de thuisploeg. Breiwerk, met weinig balverlies, want de thuisploeg kwam er nooit echt uit. Zeg maar handbalvoetbal, wachten tot de opening er kwam of een fase die het defensieve verweer brak. Dat lukte halfweg de eerste helft. De verre inworp kwam van Diego Bragard die Dylan Vanhaeren bereikte en die tikte van dichtbij binnen (0-1). In feite moest de thuisploeg er dan wel uitkomen, maar een dikke vijf minuten later, op het halfuur scoorde Louis Declerck zijn eerste voor KSVO, een prachtig afstandsschot dat in de winkelhaak eindigde, nadat men nog eens de thuisploeg had vastgezet en de bal niet goed kon worden ontzet. Met die 0-2 leek de match gespeeld, tot aan de rust bleef KSVO domineren, zonder veel weg te geven. Na de rust spartelde de thuisploeg een tiental minuten tegen met wat druk én veel goeie wil, maar mirakels moest Emiel Martens niet doen. Het was uiteindelijk Diego Bragard die de match in een definitieve plooi legde met de 0-3. Hij zette druk op de rechtsachter, veroverde de bal en pegelde dan in de korte hoek binnen. Tweede seizoenstreffer voor de linksback. Match meteen gespeeld en de eerredder van invaller Goossens was slechts goed voor de statistieken.

Door de winst in Stekene, het gelijkspel van Lebbeke en het verlies van KM Torhout is de voorsprong vergroot tot 10 punten op Lebbeke en 14 op KM Torhout, het nummer drie. Met nog slechts zes matchen te gaan lijkt de titel ons binnen, al wil men dat niet gezegd hebben bij de spelersgroep.

De match leverde slechts één gele kaart op voor een thuisspeler. Kurt Delaere bracht drie van zijn vier bankzitters in. Jeroen Ide bleef op de bank.

De ploeg : Martens; Van De Water, Willem, Benoot, Bragard (87’Lenihan); Declerck, Decloedt, Vanhaeren, Claeys (79’De Waele); Vanhaecke (70’Timmerman), Canoot.

Doelpunten : 23’Vanhaeren 0-1; 30’Declerck 0-2; 68’Bragard 0-3; 79’Goossens 1-3.

Diego Bragard : “Titel komt dichtbij”

De ex-speler van Heist is aan een sterk seizoen bezig, al kwam hij de voorbije weken minder opvallend voor de dag, na een schorsingsdag en een blessure. In Stekene was hij met een assist via zijn inworp en een doelpunt bepalend. Vooral in de eerste en tweede periode was Diego een aanjager en een specialist in rushes op zijn linkerkant, vanuit de backpositie tot aan de overkant. Met verre inworpen -bijna halve hoekschoppen- dropt hij de bal regelmatig tot in de zestien.

“Die verre inworpen van mij zijn een wapen, dat klopt en ik was blij dat het nu ook eens goed was voor een assist. En scoren is altijd leuk uiteraard. Het klopt dat ik de voorbije weken mij wat meer concentreerde op mijn defensieve taak, dat had ook te maken met het feit dat ik wat last had van mijn kuit. We hebben een volwassen prestatie neergezet, het was puzzelen om de opening te vinden maar na de 0-1 heb ik nooit gevreesd dat we de overwinning nog uit handen hebben gegeven. We kunnen niet anders zeggen dat het een prima speeldag was voor ons met puntenverlies voor de concurrenten en onze winst. Toch blijven we als spelersgroep niet verder kijken dan de volgende match. Dat is zaterdag tegen KM Torhout, een West-Vlaams derby waar er niet zoveel van zijn in onze reeks. Hopelijk komt er flink wat volk kijken, vanuit Torhout en ook van onze supporters want we hebben na die nederlaag in Lochristi toch een 9 op 9 neergezet en zitten dus op koers. Hopelijk wordt het een mooie match zaterdag. We kunnen niet ontkennen dat de titel dichtbij komt, maar we gaan zeker niet voorbarig juichen. Match per match en niet verder dan de eerstvolgende. Deze spelersgroep hangt hier echt goed aan elkaar. Een Arvid Lenihan geraakt bijvoorbeeld niet direct terug in de basis maar blijft echt een Oostkamp-boy, hij blijft een aanvoerder ook al draagt Senne (Decloedt) de band op het veld als Arvid op de bank zit. En toch geeft Arvid voor de match een pep-talk alsof hij zelf in de basis staat. Met onze mooie uitgebouwde accomodatie -met die gloednieuwe tribune en kleedkamers – zijn we echt een club waar het leuk is om te verblijven en te voetballen.”

(Daniël C;)