Transfers KSVO (in en uitgaande), samenstelling A-kern rond en eerste oefenmatch vlot gewonnen

De eerste oefenmatch is gespeeld, de trainingen zijn sedert 18 juli definitief hervat, er was al een trainingreeksje in juni (er waren al vijf trainingssessies tussen 21 en 30 juni) en derhalve is sedert die laatste datum alle transferactiviteit achter de rug en is de samenstelling van de A-kern een feit.

Als uitgaande transfers kunnen we noteren : Corneel Bekaert (naar Varsenare, 2eP), Declan De Waele (naar FC Heist, 2eP), Niels Van de Water (Blankenberge, 1eP), Jelle Van der Veken (Meulebeke,1eP), Louis Van Hooreweghe (KSV Jabbeke, 2eP) en Dylan Vanneste (stopt met voetballen).

Inkomend zijn er zes nieuwe namen : Andreas De Kerpel (middenvelder, beloften KM Torhout), Neil Dildick (aanvaller, Zwevezele), Lucas Maus (centrale verdediger of verdedigende middenvelder, beloften KV Kortrijk), Rien Plasschaert (flankaanvaller, beloften KV Oostende), Figo Suffys (verdediger, beloften Cercle Brugge) en Jari Van De Maele (aanvaller, Varsenare).

De Kerpel kwam pas in extremis over van Torhout KM waar hij bij de beloften speelde en enkele selecties kreeg en wat speelminuten in de hoofdmacht.

Dit is de huidige kern :

doelmannen Milan Iket, Emiel Martens en Yentl Van Severen

verdedigers Thijs Benoot, Diego Bragard, Arvid Lenihan, Lucas Maus, Figo Suffys en Broes Willem

middenvelders : Zico Claeys, Senne Decloedt, Louis Declerck, Andreas De Kerpel, Jeroen Ide, Tom Lannoo, Jari Timmerman, Dylan Vanhaeren en Olivier Vermander

aanvallers : Phil Canoot, Neil Dildick, Rien Plasschaert, Jari Van De Maele en Jules Vanhaecke.

Dit zijn 23 spelers om het seizoen te starten. Kurt Delaere wordt geassisteerd door Nigel Smith (T2) en Thierry Kestremond (keeperstrainer).

De beloften en postformatie-spelerslijst is goed voor zo’n 35 jonge spelers. De doorstroming van eigen jeugd blijft belangrijk. In de A-kern zitten een aantal spelers die uit de eigen opleidign komen, die traditie wil men in eer houden.

Inmiddels werd met 7-1 gewonnen in die eerste oefenmatch, tegen Eendracht Wervik. Vorig seizoen via de eindronde gepromoveerd naar de reeks die KSVO nu verlaat. Het werd een ware demonstratie, waarin Kurt Delaere 20 spelers opstelde. Negen spelers vielen na rust in en het overwicht werd alleen maar groter. Dildick bewees zijn talent met klasseflitsen, Plasschaert (één treffer) en Jari Van De Maele (twee goals, een goalgetter in de rechthoek) waren na de rust meteen op de afspraak. Een quote van de voorzitter Paul Devliegere :”Het was heel goed voor een eerste oefenmatch, we trokken de lijn van vorig seizoen precies door. En de plaatstjes zullen heel duur zijn.”

Een evaluatie met de trainer volgt later tijdens de voorbereiding.

(Daniel C.)