Rien Plasschaert :”Zalig om hier te voetballen”

Traditie bij KSVO na een ploegprestatie : de ganse spelersgroep en trainersstaf in cirkelvorm bij elkaar om een woordje te placeren en gezamenlijk te juichen. Het was na de match tegen Merelbeke niet anders. Erna snelde Rien Plasschaert meteen naar een aantal familieleden, waaronder zijn vader, om te knuffelen en te babbelen en nadien ging het naar een groep vrienden die voor hem de match waren komen bekijken. De matchwinnaar wilden we even spreken en daar had de pas 21-jarige flankspeler ook tijd voor. Eerst even over zijn voetbalverleden.

“Mijn familie is van Oostkamp, zelf woon ik nog bij mijn ouders in Steenbrugge. Heb nooit in de jeugdrangen van KSVO gespeeld, wel bij Cercle, een achttal jaren. Tot mijn zestiende. Dan is KV Oostende op de proppen gekomen en daar heb ik vier jaar gespeeld, waarvan de laatste twee jaar bij de beloften. Oostkamp is mij dan komen halen. Ook bij KVO fungeerde ik als flankspeler, maar het maakt me niet uit of dat op links of op rechts is, dat wisselde al eens. Hier speel ik tot op heden op de rechterkant, maar ik ben tweevoetig.”

Pas toen we de jongeman vroegen hoe hij KSVO beleefde gingen zijn ogen aan het fonkelen. “Zalig man, om hier te spelen. De beste beslissing die ik ooit nam. De ganse spelersgroep is één grote vriendengroep, iedereen gunt elkaar het succes en het beste. Tot nu toe zijn steeds dezelfde vijftien geselecteerd, maar onze groep bestaat uit 22 of 23 man. En het seizoen is nog lang, ik ben er zeker van dat de trainer zeker 20 spelers of meer zal nodig hebben over het ganse seizoen. Ook voor mijn positie als flankspeler is de concurrentie groot, nu is Olivier Vermander geblesseerd, maar op die beide kanten kunnen zeker vier of vijf spelers uit de voeten. In feite is elke positie dubbelbezet. Ook de trainersstaf is sterk. Hoe Kurt, een toptrainer, ons brieft over de tegenstander, dat is telkens juist.”

Over de match tegen Merelbeke die hij besliste met de winninggoal :”Het was een hele goeie tegenstander maar ik denk dat de uitslag juist is. Vooral na rust kregen we greep op hen en waren we duidelijk de beste en gevaarlijkste ploeg. We hadden de match misschien vroeger kunnen beslissen, maar als je dan de winninggoal maakt -zoals ik nu- dan is dat nadien van geen tel meer.. Na een mooie combinatie van Phil en Dylan voor de pré-assist en assist. Mijn tweede seizoenstreffer is het. Het scorend vermogen in deze groep is groot : de aanvallers kunnen scoren, maar ook de middenvelders en verdedigers kunnen dit. Het is hier gewoon heel leuk voetballen, ook al omdat we altijd voor offensief voetballen kiezen.” (Daniel C.)