Krappe maar verdiende winst voor KSVO op FC Gullegem : 1-2

Voor KSVO werd het een mooie 20ste speeldag en afsluiter van de tweede periode. Het won op de Poezelhoek in Gullegem met 1-2, nipt maar zeker verdiend. Koplopers Lokeren-Temse en achtervolger Sparta Petegem (op één punt) lijken de titelstrijd te zullen voeren, na hen volgt KSVO op een prachtige derde plaats, op respektievelijk zes en vijf punten. Jong Cercle heeft evenveel punten als KSVO, Racing Club Gent is vijfde op 1 punt en Eendracht Aalst zesde op 3 punten van KSVO.

Kurt Delaere moest noodgedwongen de flankverdedigers Lenihan en Bragard missen, die beiden geelgeschorst waren. Suffys werd linksback, Broes Willem schoof naar rechts en Lucas Maus werd centrale verdediger. Martin Puskas kreeg voor de eerste keer een basisplaats , terwijl Milan Iket nog buiten strijd was. Op de bank zaten Senne Decloedt, Jari Timmerman, Neil Dildick en terug van weggeweest : Rien Plasschaert. Het eerste geel was voor de thuisploeg, referee Tom Patrouille zou zeven gele kaarten trekken, drie voor de thuisploeg, vier voor KSVO. Vanhaeren, Willem, Vanhaecke en Timmerman kregen geel onder de neus, een paar terecht, zeker één minder terecht. Terwijl KSVO zijn normale spel probeerde te spelen zocht de thuisploeg vooral de counter en de lange bal. Twee verschillende spelstijlen. De thuisploeg vecht voor het behoud en boekte vorig weekend een verrassende uitzege bij Jong Essevee, maar nu deed Harelbeke een stunt op verplaatsing. Erpe Mere lijkt veroordeeld, maar voor de andere drie clubs (Gullegem, Harelbeke en Westhoek) luidt de alarmklok. Het betere spel van KSVO werd halfweg de eerste helft beloond met een kopbaldoelpunt van Broes Willem, die een hoekschop van Phil Canoot inkopte, de bal werd op zijn voorhoofd geschilderd. Phil’s zoveelste assist dit seizoen. En doelpunt nummer 8 voor Broes, wiens kopbalsterkte zowel offensief als defensief rendeert. Even na het uur kreeg op een counter Victor Van De Wiele de ruimte, zijn schot belandde via de paal op de rug van Emiel Martens en zo in doel (1-1). Nog voor de rust was er een enorme knal van Martin Puskas, op de onderkant van de lat, de bal zou een 20-tal centimeter over de lijn zijn geweest maar noch de referee noch de lijnrechter signaleerden een goal. Zodat het 1-1 stond halfweg.Ook na rust waren de bezoekers de betere ploeg maar alleen goals konden dat uitdrukken. Na 55 minuten was er de rentree van Rien Plasschaert ten nadele van Figo Suffys, terwijl even na het uur Phil Canoot en Martin Puskas naar de kant mochten voor Jari Timmerman en Senne Decloedt. Jari Timmerman was de man die de match uiteindelijk zou beslissen. Hij stond pas enkele minuten op het veld toen hij aangespeeld werd dicht bij de zijkant en naar binnen sneed, vooraleer met zijn linker fraai in de verste hoek te mikken : 1-2. Een fraaie goal van Jari, zijn eerste dit seizoen, maar wel een belangrijk want ze leverde twee extra punten op. De gele kaarten vielen vlot, ook Jari kreeg er als laatste ééntje maar aan de stand veranderde niets meer Willem werd vijf minuten voor tijd noodgedwongen vervangen, het leek een hamstringblessure, Dildick kwam in zijn plaats..

KSVO speelde met : Martens; Willem (85’Dildick), Maus, Benoot, Suffys (55’Plasschaert); Declerck, Vanhaeren, Claeys, Puskas (64’Decloedt); Canoot (64’Timmerman), Vanhaecke.
Doelpunten :24′ Willem 0-1; 31’Van De Wiele 1-1; 68’Timmerman 1-2.

Kurt Delaere was tevreden. “Ik had die match van FC Gullegem gezien op Waregem, bij Jong Essevee, en daar wonnen ze verdiend en overtuigend, 0-3. Die ploeg staat iets te laag geklasseerd naar mijn mening, ook hier in Oostkamp was het niet makkelijk (KSVO won met 3-1 na een achterstand). Ze zetten een laag blok en speculeren op snelle lange passes en counters, het was zondag niet anders. Het werd een match met veel strijd, veel inzet en ook wat kaarten, maar in feite al bij al wel fair. We wonnen verdiend maar gemakkelijke matchen in deze reeks zijn zeldzaam. Onze vier gele kaarten leveren gelukkig geen schorsingen op, normaal komen twee jongens uit schorsing terug, maar het is afwachten wat de juiste diagnose is voor Broes en Milan Iket moet dinsdag op doktersbezoek, we gaan zien hoe het verdict over zijn heupblessure is.”

Zaterdag speelt KSVO op De Valkaart om 19u30 tegen KSV Oudenaarde.

Voorzitter Paul Devliegere :”Veel contractverlengingen”

Voorzitter Paul Devliegere, die de match in Gullegem bijwoonde, liet het sportieve over aan de trainer maar had wel enig nieuws. “Quasi alle kernspelers hebben bijgetekend. Senne Decloedt en Emiel Martens vertrekken zeker, onze tweede aanvoerder in lijn trekt naar Blankenberge, terwijl Emiel zijn geluk gaat beproeven bij Rumbeke. Ook Tom Lannoo zal wellicht vertrekken. Jari Timmerman heeft nog niet beslist. Van zij die bijtekenden hebben Louis Declerck en Diego Bragard voor twee seizoenen bijgetekend. Er is intussen ook een nieuwe speler aangetrokken. Benoit Onraet van WInkel Sport. Onraet (21) die in mei 22 wordt is een jeugdproduct van Izegem, speelde nadien voor Cercle en vervolgens KV Oostende, waar hij vorig seizoen aanvoerder van de beloften was en uit dezelfde lichting komt als Rien Plasschaert. Onraet trok dit seizoen naar Winkel Sport maar komt daar nauwelijks aan de bank. Hij is in principe een centrale middenvelder die ook in de defensie kan depanneren.

(Daniel C.)

Postformatie : forse winst voor beloften KSVO, ook reserven winnen

Vrijdagavond moesten de nationale beloften van KSVO aan de bak, tegen KSV Oudenaarde, de dichtste achtervolger van KSVO in de rangschikking. De jongens van Jeffrey Vandepoel, met naast hem op de bank TJVO Hans Mulier en ploegafvaardigde Pascal Van Severen, haalde het forse cijfers : 3-0. Het zet daarmee Oudenaarde op vijf punten.

Kwamen in actie voor KSVO : Yentl Van Severen, Maxim Cornelis, Seppe Hoppe, Guillaume Coulier, Jente Dormaels (69’Quinten Puype-, Sebbe Blaton (63’Tibo Vanbossel), Milan Van De Maele, Tristan Deblieck, Luca De Blauwe, Jari Van De Maele en Jersey Jonckheere (72’Arno Daenens). Van de A-kern stond enkel Jari Van De Maele in de ploeg, al kan je ook derde doelman Yentl Van Severen met enige goodwill bij de A-kern rekenen. (Vierde doelman Thibo Decloedt bleef op de bank). Bij de rust stond het nog 0-0,. De Oost-Vlamingen waren een geduchte concurrent voor de vijfde plaats en hielden het voor de rust vrij gesloten Toch haalde de jonge ploeg het na de rust met een glansrol voor Jari Van De Maele. Eerst bood hij Luca De Blauwe even voor het uur de 1-0 aan en in de slotfase was hij helemaal beslissend. Met de assist voor Arno Daenens die er op 5 minuten van het einde 2-0 van maakte en twee minuten voor tijd maakte hij zelf de 3-0 op assist van Tibo Vanbossel.

KSVO’s beloften staan op een mooie vijfde plaats na bijna twee derden van de competitie.

Vrijdagavond spelen de beloften uit bij Eendracht Wervik.

Bij het begin van het seizoen had de Postformatie een 32-tal spelers tot zijn beschikking. Door allerlei redenen zijn er een viertal weggevallen, terwijl examens en blessures ook een aantal spelers momenteel verhinderen om te spelen. Daardoor spelen velen 2 matchen in een weekend, zij het meestal slechts gedeeltelijk. Al zijn er ook een paar nieuwkomers in de postformatie-kern, die als kenmerk hebben dat ze quasi allemaal tussen 16 en 21 jaar zijn

Na de vrijdagmatch van de beloften gingen daags nadien de reserven in vierde provinciale B aan de slag, thuis tegen Aartrijke, de nummer vijf. Het werd een 4-2 zege, al had bij de rust niemand zo’n score verwacht. Het stond toen immers 0-0.Een bliztstart van oostkamp met direct doelgevaar in eerste minuut maar schitterende parade van hun doelman. Na een kwartier werd het evenwichtiger, gescoord werd er voor de rust niet.

Na de pauze werd het snel 0-1 na een individueel foutje in de defensie maar op het uur effende Luka Talloen (1-2). Amper een goeie vijf minuten later stond het weer 1-2, nu ging de thuisdoelman wat in de fout. Na 72 minuten effende de ingevallen Arno Daenens en drie minuten later kon Luka Talloen, die ook aanvoerder was, de stand in het voordeel van KSVO ombuigen : 3-2. Bij het ingaan van de laatste tien minuten zorgde Nils Haezebrouck voor de 4-2. De mentale weerbaarheid van de Oostkampse invallers was daarmee bewezen.

Bovendien zijn ze in de tweede periode nog ongeslagen.

In de stand komen de jongens van Steven Verkeyn op één punt van Aartrijke.

De opstelling en vervangingen : Thibo Decloedt, Maxim Cornelis (38’Maxim Gydé), Tibo Vanbossel, Guillaume Coulier (72’Elias Van Troeye), Quinten Puype, Seppe Hoppe, Nils Haezebrouck, Foeke Buffel, Luka Talloen, Theo Kasongo Sabury, Luca De Blauwe (60’Arno Daenens). (Doelman Kasper Van Leirsberghe kwam niet in actie).

Komend weekend spelen de reserven op zondagnamiddag uit bij Lissewege, om 15 uur. Laatste match in de tweede periode, Steven Verkeyn zal zijn jongens graag ongeslagen zien blijven in de tweede periode En met de topdrie die nog bekampt moet worden in de derde periode kunnen ze zelfs scherprechter spelen in de titelstrijd.

(Daniel C.)