Postformatie : forse winst voor beloften KSVO, ook reserven winnen

Vrijdagavond moesten de nationale beloften van KSVO aan de bak, tegen KSV Oudenaarde, de dichtste achtervolger van KSVO in de rangschikking. De jongens van Jeffrey Vandepoel, met naast hem op de bank TJVO Hans Mulier en ploegafvaardigde Pascal Van Severen, haalde het forse cijfers : 3-0. Het zet daarmee Oudenaarde op vijf punten.

Kwamen in actie voor KSVO : Yentl Van Severen, Maxim Cornelis, Seppe Hoppe, Guillaume Coulier, Jente Dormaels (69’Quinten Puype-, Sebbe Blaton (63’Tibo Vanbossel), Milan Van De Maele, Tristan Deblieck, Luca De Blauwe, Jari Van De Maele en Jersey Jonckheere (72’Arno Daenens). Van de A-kern stond enkel Jari Van De Maele in de ploeg, al kan je ook derde doelman Yentl Van Severen met enige goodwill bij de A-kern rekenen. (Vierde doelman Thibo Decloedt bleef op de bank). Bij de rust stond het nog 0-0,. De Oost-Vlamingen waren een geduchte concurrent voor de vijfde plaats en hielden het voor de rust vrij gesloten Toch haalde de jonge ploeg het na de rust met een glansrol voor Jari Van De Maele. Eerst bood hij Luca De Blauwe even voor het uur de 1-0 aan en in de slotfase was hij helemaal beslissend. Met de assist voor Arno Daenens die er op 5 minuten van het einde 2-0 van maakte en twee minuten voor tijd maakte hij zelf de 3-0 op assist van Tibo Vanbossel.

KSVO’s beloften staan op een mooie vijfde plaats na bijna twee derden van de competitie.

Vrijdagavond spelen de beloften uit bij Eendracht Wervik.

Bij het begin van het seizoen had de Postformatie een 32-tal spelers tot zijn beschikking. Door allerlei redenen zijn er een viertal weggevallen, terwijl examens en blessures ook een aantal spelers momenteel verhinderen om te spelen. Daardoor spelen velen 2 matchen in een weekend, zij het meestal slechts gedeeltelijk. Al zijn er ook een paar nieuwkomers in de postformatie-kern, die als kenmerk hebben dat ze quasi allemaal tussen 16 en 21 jaar zijn

Na de vrijdagmatch van de beloften gingen daags nadien de reserven in vierde provinciale B aan de slag, thuis tegen Aartrijke, de nummer vijf. Het werd een 4-2 zege, al had bij de rust niemand zo’n score verwacht. Het stond toen immers 0-0.Een bliztstart van oostkamp met direct doelgevaar in eerste minuut maar schitterende parade van hun doelman. Na een kwartier werd het evenwichtiger, gescoord werd er voor de rust niet.

Na de pauze werd het snel 0-1 na een individueel foutje in de defensie maar op het uur effende Luka Talloen (1-2). Amper een goeie vijf minuten later stond het weer 1-2, nu ging de thuisdoelman wat in de fout. Na 72 minuten effende de ingevallen Arno Daenens en drie minuten later kon Luka Talloen, die ook aanvoerder was, de stand in het voordeel van KSVO ombuigen : 3-2. Bij het ingaan van de laatste tien minuten zorgde Nils Haezebrouck voor de 4-2. De mentale weerbaarheid van de Oostkampse invallers was daarmee bewezen.

Bovendien zijn ze in de tweede periode nog ongeslagen.

In de stand komen de jongens van Steven Verkeyn op één punt van Aartrijke.

De opstelling en vervangingen : Thibo Decloedt, Maxim Cornelis (38’Maxim Gydé), Tibo Vanbossel, Guillaume Coulier (72’Elias Van Troeye), Quinten Puype, Seppe Hoppe, Nils Haezebrouck, Foeke Buffel, Luka Talloen, Theo Kasongo Sabury, Luca De Blauwe (60’Arno Daenens). (Doelman Kasper Van Leirsberghe kwam niet in actie).

Komend weekend spelen de reserven op zondagnamiddag uit bij Lissewege, om 15 uur. Laatste match in de tweede periode, Steven Verkeyn zal zijn jongens graag ongeslagen zien blijven in de tweede periode En met de topdrie die nog bekampt moet worden in de derde periode kunnen ze zelfs scherprechter spelen in de titelstrijd.

(Daniel C.)