KSVO gaat met (te) zware cijfers onderuit in Ninove (4-1)

Het zat zaterdag wat te veel tegen voor de eerste ploeg van KSVO. Op het moment dat het de betere ploeg was kreeg het niet wat het verdiende, na de rust kon Ninove zijn ietwat gevleide voorsprong verder uitbouwen en hadden de roodwitten geen antwoord meer. De ziekenboeg puilde uit en dat had zijn weerslag.

Trainer Kevin Deslypere moest diep in zijn spelerskern putten om vijftien namen op het scheidsrechtersblad te krijgen. Defensief ontbraken Lenihan, Benoot en Bragard, als ze fit zijn alledrie titularis. Dat Arvid nog een tijdje voor de boeg heeft is bekend, de blessure van Thijs Benoot was heel ongelukkig en ook Diego Bragard blijft nog een vraagteken voor de komende week of weken. Op het middenveld ontbraken ook flankspelers Plasschaert en Timmerman, naast de langdurige afwezigen (Maus, Vermander). De trainer koos voor volgende ploeg : Iket; Oumedejeber, Willem, Onraet, Cornelis; Degryse, Declerck, Vanhaeren, Canoot; Van Den Bossche, Vanhaecke. Op de bank zaten doelman Milan Standaert, Zico Claeys en het duo Jari Van De Maele en Tibo Hoste, die allebei op vrijdag nog één helft speelden tegen Aalter.

Er was een allereerste en grote mogelijkheid voor Jules Vanhaecke, maar die kans werd niet benut. En op de eerste degelijke actie van de thuisploeg werd het na goed 8 minuten wel 1-0. Stesve Bael zorgde voor de assist, de grote niet meer zo jonge maar wel belangrijke Olivier Romero Gomez (34) rondde de counter af (1-0). KSVO had even na het kwartier wel succes, toen Oumedjeber op een interessante plaats de bal veroverde, snel handelde en via een tussenstation kwam de bal voor de voet van Phil Canoot die rustig zijn zevende seizoenstreffer nette (1-1). Drie minuten later een heel goeie counter van KSVO na lokaal balverlies, maar de bal ging over de lat. De kans op 1-2, en had KSVO beloond voor dominantie. Er kwam nog een goeie mogelijkheid die niet benut werd, aan de andere kan schot ook Mataresse een kans over. Dat de thuisploeg wel efficiënt bewees het door zijn derde kans wel te benutten. Deze keer was Romero de aangever, de balvaardige Dibola Diwato rondde af (2-1).

Er was nog één helft om de scheve situatie recht te zetten maar het dominante van voor de rust was wat weg en dezelfde Dibola zorgde al na 7 minuten voor de 3-1. Het deed KSVO geen goed, het was nog strijdbaar maar de match leek beslecht. De kansen waren zeldzamer, en toen een kwartier voor tijd een vrije trap vanop links in de zestien werd geborsteld was men Mataresse volledig vergeten en die knalde de 4-1 binnen. Nog voor die vierde treffer had Kevin Deslypere twee wissels uitgevoerd, Claeys en Jari Van De Maele kwamen in voor Cornelis en Canoot. Nog in de slotfase moest tot overmaat van ramp Broes Willem van het veld nadat zijn voet was blijven steken in het gras. Tibo Hoste kwam hem vervangen.

Zo eindigde het op 4-1. Scheidsrechter Jan Krieken moest geen enkele kaart tonen, een zeldzaamheid tegenwoordig.

De schade na de nederlaag kon pas op zondag worden opgemaakt, na de andere matchen en al bij al viel die nog mee.. Op zaterdag bleek dat Mandel United -de dichtste achtervolger in de tweede periode- niet had geprofiteerd want het verloor in de laatste vijf minuten thuis van Zelzate met 0-2. Ook Voorde-Appelterre (thuisverlies tegen Sparta Petegem), Aalst (0-0 tegen staartploeg Wetteren) en Dikkelvenne (gelijkspel bij Jong Cercle) profiteerden niet optimaal. Jong Essevee deed dat wel, het won op Olsa Brakel en komt op gelijke hoogte in tweede periode met evenveel punten en gewonnen match maar het  heeft een beter doelsaldo. Ninove, Mandel, Aalst en Dikkelvenne volgen op twee punten. Voor KSVO zijn er nog twee matchen in deze periode zaterdag thuis tegen Oudenaarde én op woensdag 21 februari de inhaalmatch op Olsa Brakel.

In de algemene klassering loopt Aalst één puntje uit op KSVO (dat tweede blijft), dat wordt bijgehaald door Ninove, dat wel derde is met één gewonnen match minder. Voorde-Appelterre volgt op drie punten.

(Daniel C.)

Kevin Deslypere : “Resultaat zegt niet alles, stabiliteit weg”

De coach van KSVO deelde de nederlaag in Ninove in twee blokjes in. “Het resultaat is hard, maar zegt niet alles. Aan de rust kon ik over de prestatie zelf tevreden zijn, Ninove was efficiënter maar zeker niet beter, ze speelden ook niet zoveel kansen bij elkaar in die eerste helft. Wij hadden beter moeten doen met de kansen die we kregen. Een goal was te weinig. Die derde goal na de rust kwam wel heel snel. Nadien bleven we wel strijdvaardig maar de stabiliteit was wel weg. Ook omdat we het met een vertimmerde ploeg moesten doen. Ik posteerde Mehdi op rechts in de viermansverdediging en Maxim Cornelis op links. Hij speelt bij de beloften meestal op rechts, maar deed het niet slecht. Hij is heel jong en betaalt wat leergeld, maar hij heeft potentieel. We misten te veel spelers in die achterste linie. En dan viel Broes nog uit, hij kon niet verder. Hopelijk is het niet erg, bespaar ons vooral een stressfractuur want we hebben al geen overschot aan verdedigers. Maandag gaat hij naar het ziekenhuis voor foto’s (medische beeldvorming) en dat is ook voor Diego Bragard het geval. Dan weten we meer. Lucas Maus is nog lang niet wedstrijdfit, zijn terugkeer is nog niet voor de komende weken. We moeten nu realistisch zijn en niet over de tweede periode spreken. We hebben het nog in handen maar we moeten zo snel mogelijk om zoveel mogelijk spelers te recupereren en uit een volwaardiger kern te kunnen putten.

(Daniel C.)

Postformatie : zowel beloften (10-3) als invallers (7-4) zorgen voor doelpuntenkermis

Vrijdagavond kregen de KSVO-beloften het bezoek van Eendracht Aalter, dat onderin de klassering hing. De roodwitten maakten er een doelpuntenkermis van tegen een zwak uitvallend bezoekend geheel. Het eindigde op 10-3. Dubbele cijfers al zag trainer Jeffrey Vandepoel met de drie tegendoelpunten toch ook daar oog voor hebben. Halfweg werden Jari Van De Maele en Tibo Hoste vervangen, zij werden geselecteerd voor de A-selectie die zaterdag in Ninove speelde. Er zaten drie spelers van zestien in de kern, waarvan er twee ook gestart zijn en de derde inviel. De tien goals werden als volgt verdeeld : Tristan Deblieck (3), Jari Van De Maele (2), Luka Talloen (2), Foeke Buffel (1), Tijs Debussche (1) en Nicolas Tocco (1).

Volgende vijftien werden in lijn gebracht door Jeffrey Vandepoel, terwijl ook TVJO Hans Mulier de bank bevolkte. Thibo Decloedt, Sander Desmet (65’Josse Vienne), Milan Van De Maele, Guillaume Coulier, Renzo Gevaert, Aaron De Muer (65’Tijs Debussche), Tibo Hoste (46’Nils Haezebrouck), Foeke Buffel, Jari Van De Maele (46’Luka Talloen), Nicolas Tocco en Tristan De Blieck.

Er ontbraken zowel bij de beloften als ’s anderendaags bij de invallers speelrs door examenverplichtingen. Daardoor traden 8 spelers ook op zaterdag aan met de beloften al maakte geen van hen 180 minuten. Desmet, De Muer, Haezebrouck, Vienne, Buffe, Talloen, Debussche en Tocco waren die spelers.

De invallers speelden een derby tegen Daring Ruddervoorde B en die stonden al snel op achterstand, deden wel mee en probeerden mee te voetballen en maakten er wel een match van. KSVO was wel opportunistischer.

Het werd snel 2-0 via goals van Josse Vienne, die voor de 20ste minuut al twee keer raak trof. De buren uit Ruddervoorde deden iets terug via Dylan Buffel, maar nog even later benutte Seppe Hoppe voor 3-1 vanop de stip en nog voor de rust maakte Foeke Buffel er 4-1 van. Na de rust maakten de bezoekers het weer wat spannend, na twee treffers van Wout Baert (48′ en 52′). De 4-3 bleef een tijdje op het bord tot Elias Van Troeye voor 5-3 zorgde. Tijs Debussche maakte er 6-3 van, ook Dylan Buffel scoorde zijn tweede van de avond (6-4) vooraleer Luka Talloen de eindstand op 7-4 vastlegde.

Dit waren de dertien spelers die Jeffrey Vandepoel in lijn bracht Kasper Van Liersberghe, Seppe Hoppe, Michiel Meyskens, Sander Desmet, Elias Van Troeye, Aaron De Muer (66’Rune Ranson), Nils Haezebrouck, Josse Vienne, Foeke Buffel (63’Nicolas Tocco), Luka Talloen en Tijs Debussche.

De invallers klimmen zo naar de zesde palats en mogen beginnen kijken naar de top vijf.

Bij een normale competitie hadden de invallers komende zondag uit gespeeld bij Lissewege, maar die ploeg is uit de competitie gestapt.

De beloften, die op de zesde plaats staan, spelen komend weekend wel. Meer bepaald vrijdag bij Eendracht Wervik, ploeg die allerlaatste staat. Een zege ligt in het verschiet al moet elke match uiteraard gespeeld worden.

(Daniel C.)