KSVO gaat onderuit bij Zelzate na doelpuntenfestival : 4-3

In het Oost-Vlaamse Zelzate ging KSVO zondagnamiddag met klein verschil onderuit na een match gekruid met veel goals. KSVO kwam na rust zelfs even op een dubbele voorsprong,, leek in het slot met een punt vrede te moeten nemen maar incasseerde kort na hun gelijkmaker opnieuw een tegengoal.

KSVO speelde met : Iket; Onraet, Willem, Benoot; Plasschaert, Vanhaeren, Claeys, Degryse (63’Canoot), Bragard; Van Den Bossche (78’Declerck), Vanhaecke. Mehdi Oumedjeber en de nieuwe tweede doelman Milan Standaert bleven op de bank.

Op een heel slecht veld speelde KSVO een goeie eerste helft, alleen kon Jules Vanhaecke slechts voor één treffer zorgen (18′, 0-1). De beste kans voor 0-2 kwam na een assist van Plasschaert voor de voet van Diego Bragard, de flankspelers bij KSVO dat met een driemansverdediging speelde, maar doelman Van Rie redde met meer geluk dan kunde. Die 0-2 kwam er na rust toch via Darren Degryse (vijf treffers nu al in twee maanden tijd), maar de thuisploeg kwam -op een slecht en moeilijk bespeelbaar terrein- weer in de match na een bediscussiërbare penalty, gefloten door referee Ruben Calluy en omgezet door Donovan Habbas (54′). Doelpunt dat amper twee minuten na de 0-2 viel dus. En KSVO was de kluts wat kwijt want binnen een periode van 16 minuten scoorde de thuisploeg nog twee keer via diezelfde Habbas en ook Louis Thijssen (70′, 3-2). KSVO vocht toch terug, gaf zijn aanvallende intenties niet op én Phil Canoot, ingevallen voor Degryse, zorgde zeven minuten voor tijd voor de gelijkmaker (3-3). Het was echter nog niet gedaan want die Habbas zorgde amper anderhalve minuten later voor de 4-3 en daar bleef het bij. Jammerlijk verlies zonder grote gevolgen in het klassement, want KSVO blijft wel tweede, de leider -Eendracht Aalst- verloor onverwacht thuis van Voorde-Appelterre, dat nu vierde wordt op drie punten van KSVO en Aalst blijft twee punten voor KSVO. De derde in de klassering is Olsa Brakel, dat na een ruime zege nu tot op één punt nadert van KSVO.

Volgende zaterdag komt Sparta Petegem op bezoek op de Valkaart, aftrap om 19u30. Momenteel op een gedeelde derde laatste plaats. De Oost-Vlamingen hielden dit weekend thuis RC Harelbeke -de nieuwe ploeg van Kurt Delaere- in bedwang (1-1).

(Daniel C.)

Kevin Deslypere : individuele fouten en gebrek aan stabiliteit

De maidenmatch van Kevin Deslypere eindigde wat in mineur. De Aartrijkenaar was ontgoocheld maar erkende de minpunten. “Op een zeer moeilijk veld hebben we een goeie eerste helft gespeeld, met aanvallende intenties, en we hadden misschien meer verdiend dan die 0-1,. Die 0-2 kwam er toch naar de pauze en dan gaf de scheids de thuisploeg een penalty, voor mij niet echt terecht. Die werd omgezet en dan waren we de controle kwijt, de stabiliteit was er niet én we maakten indivdiuele fouten. De thuisploeg speelde een soort powerplay en had daar succes mee want ze kwamen in een korte tijdspanne niet alleen aan de gelijkmaker maar ook aan een voorsprong. Dat is in elk geval een werkpunt, er was niet echt een reden om de controle te verliezen. We probeerden de situatie recht te zetten en kwamen ook op gelijke hoogte maar konden het weer niet vasthouden. Zelzate gaf niet de indruk dat het met een bepaald stramien uitpakt, eerder een soort powerplay en dan is hun goed recht, maar onder de indruk was ik niet. Teveel tegendoelpunten waren het gevolg van individuele foutjes en daar moeten we zeker aan werken. We hadden uiteraard op puntenwinst en zelfs een overwinning gehoopt maar dat werd het dus niet. Ik ben ontgoocheld maar we weten waar het fout liep. Dit magt niet opnieuw gebeuren.”

(Daniel C.)

KSVO-info

-Bij Zelzate was gewezen prof Hervé Kage slechts invaller maar aan de rust kwam hij en zag hij zijn ploeg vier keer scoren. De ex-Jong Cerclespelers Wolf Ackx (vervangen) en Jef Vandeamele stonden wel in de basis.

-Vier gele kaarten gaf referee Calluy. Eén voor de thuisploeg (Vandemaele) en drie voor KSVO : voor Benoit Onraet (zijn vierde), Diego Bragard (zijn vierde) en Jules Vanhaecke (zijn tweede). Dus zonder gevolgen al staan er nog altijd wat spelers op scherp bij KSVO.

-Naast Maxim Cornelis en Milan Van De Maele die allebei al door Kurt Delaere bij de A-selectie werden genomen trainen sedert kort ook Tibo Hoste en Renzo Gevaert met de A-kern mee. Volgens trainer Kevin Deslypere is dat niet defmitief en kunnen nog andere jongens uit de beloften zo’n overstap maken.

-Jari Timmerman speelde de laatste competitiematch voor de winterbreak nog maar viel dan uit met een overbelasting aan rug en heup en moet nog minstens twee weken rusten. Lucas Maus staat dicht bij meetrainen met de groep én Arvid Lenihan mag binnenkort beginnen lopen. De ziekenboeg blijft gevuld maar er is is reden om aan te nemen dat die binnen een maand minder uitgedund wordt.

(Daniel C.)

Ruime winst voor KSVO -reserven : 2-5 winst bij Daring Ruddervoorde B

Ook voor de invallers is de winterbreak van korte duur geweest. Zondag hebben ze hervat met een derby uit bij Daring Ruddervoorde B. Het werd een ruime overwinning, 2-5. Halfweg had KSVO al zijn goals al gemaakt. De thuisploeg kon na rust nog milderen.

De ploeg van Jeffrey Vandepoel, geassisteerd door afgevaardigde Andy Haezebrouck, zag Foeke Buffel vroeg in de match voor 0-1 zorgen (6′), nog voor het halfuur werd het 0-3 via een tweede treffer van Buffel (22′) en één van Tijs Debussche (29′) en laatstgenoemde wilde niet onderdoen voor zijn ploegmaat en maakte voor de pauze nog de 0-4. Maxim Cornelis, nu niet langer bij de A-selectie, scoorde vlak voor de rust nog eens voor de roodwitten :0-5.

Korot na rust kon Dylan Buffel de Ruddervoorse eer redden (49′, 1-5) en Jaron Grymonprez zette halfweg de tweede helft de eindcijfers op het bord : 2-5. KSVO behoudt zijn tiende plaats met 20 punten uit 15 matchen. Komende zondag spelen de KSVO-reserven opnieuw buitenhuis, bij St.Joris Sport, aftrap om 14u30.

De beloften kwamen dit weekend nog niet in actie, komende vrijdag, 12 januari, spelen ze wel thuis tegen Oudenaarde, aftrap om 20 uur op De Valkaart