KSVO toont twee gezichten en verliest van Olsa Brakel met 4-5

KSVO heeft zich na de (logische en te verwachten) nederlaag in Roeselare niet kunnen herpakken thuis tegen Olsa Brakel. Het werd een 4-5 nederlaag met een match met twee gezichten. Halfweg was er weinig aan de hand en had KSVO eventueel een 1-0 kunnen verantwoorden, maar het stond toen al 1-1. Na de pauze was KSVO enige tijd het noorden kwijt, incasseerde het snel twee tegengoals, kwam nog terug tot 3-3 en na een nieuwe achterstand tot 4-4 maar in de drang naar de zege kreeg het opnieuw een dreun te verwerken en daar werd niet van hersteld. Stijn Desmet kon geen beroep doen op de geschorste Laurenz Simoens, terwijl Rien Plasschaert door ziekte geen enkele training aanwezig was en derhalve langszij bleef. KSVO recupereerde wel de geschorsten Willem, Taillieu en Maus, de vorig weekend afwezige Dylan Vanhaeren alsook de uit blessure teruggekeerde Jules Vanhaecke. Op één of maximum twee na dus de sterkst mogelijke basisploeg. Uit de kern van vorig weekend verdwenen Jari en Milan Van De Maele en Tristan Deblieck. Olivier Vermander bemandde met Loic Ritière, Jari Timmerman en Rron Hajdari de bank, die slechts vier spelers bevatte, daar waar er vijf toegelaten zijn.

KSVO startte met : Iket; Willem, Taillieu, Benoot; Claeys, Declerck, Maus, Vanhaeren, Devos en Canoot; Vanhaecke. Met Claeys dus op rechts en Canoot op links, met Vanhaeren als meest aanvallende middenvelder, in de rug van Jules Vanhaecke. Brakel begon met pressievoetbal waardoor KSVO moeilijk in balbezit bleef, maar kansen leverde het de bezoekers helemaal niet op. In het eerste half uur bleef het bezoekende gevaar beperkt tot een hoekschop die moeilijk werd verwerkt. KSVO kreeg na tien minuten stilaan het overwicht en speelde de bal goed rond. Maar de laatste pass kwam er weinig uit, diepgang was er alleen van Jules, die dan nog soms naar de flanken uitwijkt. Broes Willem probeerde het met een goed afstandsschot, zonder succes. Even over halfweg, na zowat 25 minuten, werd een duidelijke fout op een dribbelende Lucas Maus in de zestien, kordaat en zonder twijfelen door referee Bossuyt bestraft met een penalty, Jules faalde niet vanop de stip (1-0). Een voorsprong die men kon wettigen. KSVO wou de eerste helft op die manier uitspelen maar zich gekortwiekt toen verdediger Lievens zich zes minuten voor de pauze in een dribble richting zestien waagde en onverwacht uithaalde, het schot week af op en was zo goed voor de 1-1. KSVO even de kluts kwijt, de gelijkmaker was wat gevleid. Er bleef nog een helft om het recht te trekken. De eerste tien minuten na de pauze was evenwel catastrofaal. Olivier Vermander was ingekomen voor Maus, Claeys ging meer centraal spelen. Bij een hoekschop Van Eerstvelde werd het snel 1-2. Nauwelijks bekomen of het stond 1-3, de 35-jarige Olivier Romeo Gomez zorgde voor een dubbele voorsprong. De samenhang was weggeweest, Brakel probeerde om van de Oostkampse ontreddering gebruik te maken om de kloof nog groter te maken en kreeg daartoe één kans, maar KSVO kwam stilaan weer in zijn spel en vooral op rechts kwam men nu regelmatig goed door. Het was ook op die kant dat de aansluitingstreffer er kwam, Vermander ging goed door en vond met zijn assist Jules Vanhaecke, die hard binnen knalde (2-3). De Oostkampse hoop leefde op, Brakel werd teruggedrongen en op een lange bal over 30 meter van Broes Willem kon Dylan Vanhaeren met een kopbal de bal over Otte binnen werken (3-3). De thuisploeg bleef nu aanvallen maar nu was het een slecht ontzetten die ruimte gaf aan een bezoeker om er 3-4 van te maken. KSVO kroop nog eens recht, en zowaar het lukte weer. Vermander vond op rechts Vanhaecke, diens voorzet scherp voor doel werd door Claeys met uitgestrekt been voor de tegenstanders binnen gewerkt (4-4). En dan ging KSVO verder met de aanvalstrom te roeren. Eerder was al opgevallen dat KSVO veel aanvalsacties opzette maar wel enorme gaten in het middenveld liet. Dat maakte dat de tegenstander ruimte kreeg. En daar maakten ze nog eens gebruik van. Ben Bogaert kreeg alle tijd om weliswaar vanop respectabele afstand de bal goed te leggen en met een prachtig schot de winkelhaak te viseren, onhoudbaar voor Iket (4-5). Die goal kwam aan als een dreun. Voor de rust zagen we een vrij steriel overwicht van KSVO zonder veel weg te geven, na de rust gaf het minstens drie keer de kans aan de tegenstander om de boel te forceren. Na rust zagen we een energieker KSVO met meer kansen en acties op de andere helft maar ook minder organisatie en wat te veel drang naar boven. Vermelden we nog dat na zijn balverlies en de 1-3 luttele minuten later Mauro Devos de plaats moest ruimen voor Loic Ritiere. Er werd geen gebruik gemaakt van Jari Timmerman die 90 minuten op de bank bleef.

Olsa Brakel verloor vorig seizoen twee keer van KSVO (0-2 thuis en 2-1 in Oostkamp) maar was het seizoen daarvoor het zwarte beest van KSVO met toen 6 op 6 voor de ploeg uit de gemeente van de Decroo’s. We gaan het zover niet zoeken om die ploeg nu weer het zwarte beest te noemen want uiteindelijk heeft die ploeg minder kwaliteit in huis dan onze roodwitten, maar geschenken weigeren doe je nu eenmaal niet als de tegenstander die aanbiedt; Referee Bossuyt trok drie gele kaarten, één voor Lucas Maus, twee voor de bezoekers.

Komende zaterdag trekt KSVO naar Lebbeke dat sterk bezig was maar dat niet kon aanhouden en zijn vierde plaats verloor omdat het zaterdag niet verder kwam dan 3-3 op Racing Gent na een 3-1 achterstand. Het telt wel nog altijd twee punten meer dan KSVO. Laurenz Simoens keert dan normaliter terug uit schorsing en wellicht zal Plasschaert weer beschikbaar zijn.

(Daniel C.)

Olivier Vermander : “meer kansen na rust, ook meer weggegeven”

Olivier Vermander is terug van helemaal weggeweest. Na zijn pechseizoen vorig jaar en ook dit jaar een blessure die hem maanden (voorbereiding en competitiestart) kostte is hij de voorbije weken weer helemaal op niveau aan het raken. Hij was één van de lichtpunten na rust bij KSVO, al was dat net ook de helft waarin de roodwitten wat geschenken weggaf. Zondagmorgen reageerde hij op zijn match én die van KSVO.  “We mogen stellen dat ik terug ben. Vrijdag speelde ik nog een uur bij de beloften, waar ik ook een goaltje meepikte, mijn tweede bij de beloften. Bij de beloften heb ik eerst een half uur gespeeld, dan de week nadien een helft en dan opgebouwd tot bij de selectie en nu twee keer ingevallen. Ik ondervond geen enkele hinder van die 60′ en 45′ op drie dagen tijd, dus goed zien dat het zo blijft. Ik ben tevreden met mijn invalbeurt en prestatie maar het is natuurlijk jammer dat we zoveel weggaven. In de eerste helft was er dominantie van minuut tien tot minuut veertig, en was een 1-0 halfweg gerechtvaardigd maar komen zij met een lucky goal langszij. De bezoekers begonnen met pressie en druk maar we geraakten er na tien minuten beter uit en waren baas qua balbezit en combinaties. Alleen was het overwicht wat te steriel, de strafschop was een terechte beloning maar helaas komen ze nog terug net voor rust. In het eerste kwartier na rust pakken we twee domme tegengoals, echt wel weggegeven en pas dan komen we onder stoom. We kregen dan wel kansen genoeg en scoren ook nog drie keer, ik ben blij met mijn assist en een pré-assist; Het flankenspel was na rust wel beter, ik werd vaak in het spel betrokken. We komen terug tot 3-3 en gaan op zoek naar die 4-3 en weer ligt dan een foutje aan de basis van de 3-4. We toonden karakter en keren nog eens terug. Misschien hadden we bij die 4-4 en nog vijf minuten en extra tijd meer controle moeten houden in plaats van te vrank op zoek te gaan naar een winning goal. Eén kansje ging er sowieso nog komen. Het is helaas gelopen zoals het liep, die vijfde treffer was er te veel aan.”

“Of we niet te veel centrale spelers hebben ?” reageert Olivier op onze vraag. “ Met Simoens en Plasschaert waren er twee flankspelers niet bij. We hebben veel polyvalente spelers. Zelf wil ik evengoed op links spelen, of eens als tweede spits. Ik zie mij ook fungeren in combinatie met Laurenz. In theorie hebben we kwaliteit genoeg om beter te doen. Het was een match met veel emoties, we toonden veerkracht maar mischien iets te weinig maturiteit. Er staan nu inderdaad twee moeilijke opdrachten voor ons, naar Lebbeke en dan thuis tegen Oudenaarde, maar in deze reeks zijn er geen gemakkelijke matchen. We moeten zeker niet panikeren, het staat nog allemaal dicht bij elkaar in de middenmoot, we moeten gewoon evenveel ons verstand gebruiken en als iedereen dan zijn kwaliteiten benut komt het wel goed.”

(Daniel C.)

Beloften winnen van Wielsbeke (4-0), reserven onderuit in Middelkerke (3-1)

De beloften gaven vrijdagavond het goeie voorbeeld, het werd evenwel niet gevolgd door de andere fanionploegen van KSVO Tegen Wielsbeke werd het op de Valkaart 4-0. Voor de rust was het een evenwichtige match, met elk een drietal kansen. Thibo Decloedt maakte twee belangrijke reddingen om de nul te houden, terwijl Foeke Buffel kort voor rust toch de ban brak met de 1-0. In de beginfase van de tweede helft scoorde KSVO drie keer via Milan Van De Maele (47′), Olivier Vermander (49′) en de ingevallen Milo Minnebo (51′), waardoor de match gespeeld was en de ploeg van Yves Vandermeeren op moment nog in de problemen kwam. Referee Jerko Tipuric hield de teugels stevig in handen. KSVO startte met Thibo Decloedt, Huub De Sutter, Rune Ranson, Benoit Onraet, Guillaume Coulier, Milan Van De Maele, Tibo Hoste, Foeke Buffel, Olivier Vermander, Josse Vienne en Tristan Deblieck. Vielen in halfweg of in de loop van de tweede helft : Milo Minnebo, Aaron De Muer, Matthias Clement en Guinten Vanderjeugd. Versterking uit de A-kern dus met Onraet (terug na blessure), Milan Van De Maele, Olivier Vermander en Tristan Deblieck.  KSVO klimt naar de vijfde plaats maar de kloof met de topdrie is groot, van 9 op de leider tot 4 punten. Ook de kloof met de laatste drie is groot, KSVO staat in de subtop van de middenmoot, die omvangrijk is. Volgend weekend geen voetbal voor de beloften, pas op vrijdag 1 november spelen ze weer, op het veld van FC Gullegem.

De invallers gingen zaterdagavond onderuit bij FC Beuafort Middelkerke. Het werd een 3-1 nederlaag. Michiel Meyskens, die als teamafgevaardigde Robin Slabbinck naast zich op de bank kreeg, stelde volgende ploeg op : Kasper Van Leirsberghe, Rune Groosman, Nigel Simoens, Remi Desticker, Nicola Slabbinck, Matteo Slabbinck, Sibe Groosman, Axel Roelandts, Lars Inion, Maxime Negoue Oueda en Keanu Deflandre. Len Deobbelaere, Nicolas Tocco, Charis Clevers en Takis Van Quathem waren de invallers. KSVO blijft wel in de top van de rangschikking bivakeren. Volgende zaterdag spelen de beloften thuis tegen KEG Gistel, om 18u30, in De Valkaart.