Jules Vanhaecke :”Onszelf teruggevonden bij de rust”

Jules Vanhaecke heeft meteen zijn rekening geopend door twee keer te scoren in de openingsmatch tegen Sparta Petegem. De efficiëntie die er niet altijd was tijdens sommige matchen in de voorbereiding (de bekermatch !) was er nu heel zeker wel. Vanhaecke scoorde voor de rust één keer en was betrokken bij twee andere fases met doelgevaar en verhoogde na rust de kloof tot twee doelpunten en bleef doorlopend goed op de loer liggen.

“Vooral in de eerste twinitg minuten waren we er niet. Voor het eerst in competitie in deze reeks, tegen de kampioen van vorig seizoen, niet helemaal abnormaal dat er wat stress was. Vanaf het halfuur vonden we stilaan onze draai. Petegem was vooral gevaarlijk op corners : ze hebben mannen met een goeie traptechniek om ze goed te geven, en mannen met gestalte om te koppen of door te koppen. Overige open doelkansen gaven we niet echt weg. Bij de rust was er met 1-1 nog alles te doen en hebben we onszelf opgepept. De trainer wees er op dat we nog helemaal in de match zaten en we vonden onszelf en ons spel terug. Het was duidelijk dat we met meer vertrouwen het veld opkwamen. Mijn eerste goal was mooi, de tweede wel bedoeld en niet als pas. Eerder had ik al een bal vanop dezelfde positie links naar doel getrapt, een beetje naar de verste paal om in te lopen. Het lukte niet maar de bal hobbelde toen maar een half metertje naast, en toch was de doelman verrast. De tweede keer had ik de tijd om te mikken naar de verste paal en dit keer kwam hij wel tussen de palen. Er moest niemand inlopen..We hebben de tweede helft echt goed gespeeld en uiteindelijk verdiend gewonnen. De competitie is goed geopend, nu op Westhoek proberen te bevestigen.”

Trainer Kurt Delaere kreeg een mooi verjaardagscadeau. “Meer kon ik niet vragen van mijn spelers. Bij de aftrap waren we wat onder de indruk, Sparta nam meteen het niveau van hun vorig seizoen aan en bij ons liep het slordig en overhaast. Niet abnormaal : een jongen als Diego Bragard speelde drie seizoenen geleden nog in tweede provinciale, heeft sedertdien alleen maar naar een hoger niveau moeten evolueren en speelt nu drie reeksen hoger.  Nog andere jongens debuteerden ook op dit niveau. Halfweg stond het 1-1 en was er dus nog niets beslist. Ik bracht Dildick in, niet omdat Claeys niet goed speelde maar ik wist dat Neil met zijn snelheid hun rechterkant pijn kon doen. Ook Diego begon dan zijn defensieve werk goed uit te voeren met telkens goed uitverdedigen met voet of hoofd richting Dildick. We gebruikten de ruimte en de zijkanten. Het doet ook plezier dat Broes Willem die het al eerder probeerde zo’n doelpunt maakte, dat is dan geen toeval meer. Net als die tweede van Jules, ook hij had het al eerder geprobeerd. Een prachtig einde van een match.die vooral mooie doelpunten opleverde.”

Jammer dat de regionale tv hier niet was… Het had mooie beelden opgeleverd.

(Daniel C.)