KSVO komt er niet aan te pas tegen Jong Cercle : 5-1

KSVO leed zondag een even pijnlijke als terechte nederlaag tegen Jong Cercle, weliswaar op eigen veld maar als uitploeg, want ook voor de Cerclisten is de Valkaart hun thuishaven. De groenzwarten toonden zich over de ganse match zowel fysiek sterker als agressief en in snelheid van uitvoering. Het resulteerde in een zware nederlaag. De roodwitten leken niet opgewassen tegen het semi-professionele groenzwarte geweld. Op de bank bij Cercle drie jongens die vorig seizoen (Ximines, Torres) en dit jaar (Bahri) minuten maakten bij de eerste ploeg, in de basis ook jongens die vorig seizoen (Martle) of dit seizoen (Ouattara, Callens) al in de selectie zaten van de eerste ploeg. Om maar te zeggen…

Jari Timmerman mocht tegen zijn werkgever niet beginnen, Thijs Benoot speelde rechtsachter, tegen zijn voet een beetje, Mehdi Oumedjeber speelde linksachter. Geen Dylan Vanhaeren end e andere geblesserden kennen we al een tijdje. Het eerste gevaar kwam van de roodwitten, Vanhaecke stuurde vanop rechts de bal naar de andere kant voorbij de verste paal, Phil Canoot kwam één of twee stappen tekort om een identiek doelpunt als op Harelbeke te maken. Even later ekwam Milan Iket goed uit om een doelpunt van De Ridder te voorkomen. Vanaf de tiende minuut ongeveer nam de thuisspelende ploeg, het roer in handen om het niet meer af te geven. Ouattare, onthou die naam, werd door de defensie geloodst, Iket kwam uit, dreef de spits wat naar de buitenkant waardoor die in het zijnet besloot. Die Kader Ouattara is een aanvaller uit Burkina Faso die laat door Cercle werd aangetrokken en intussen drie degelijke invalbeurten in de eerste ploeg van Cercle maakte en zelf de voorkeur kreeg op Effekele (aanvaller van B-ploeg Monaco) en Belgisch belofteninternational Olaigbe. Het staat nu al vast dat Outtara volgend seizoen in de A-kern van Cercle komt. Hoe dan ook, de tweede kans voor de nieuwbakken international Outtara (speelt deze week met zijn nationale ploeg, voor het eerst) was raak. Na balverlies van Willem was hij door Callens diepgestuurd, deze keer wel voorbij Iket (1-0). KSVO had nog een reactie in huis maar toen Canoot na een spurtje voorbij Van Den Borre ging en vanop links voorzette schoot Jules Vanhaecke de wenkende kans over. Even na het halfuur was het diezelfde kwelduivel Outtara die voorbij Onraet glipte, op rechts goed voorzette en Callens -sneller op de bal dan Benoot,- de 2-0 op een schoteltje aanbood. Op slag van rust was het weer die Outtara die balverlies van Onraet afstrafte en de 3-0 binnen schoof.

Match gespeeld en helemaal kort na de pauze. Zico Claeys vergreep zich dicht aan de verlengde doellijn aan Noah De Ridder (door Cercle in december weggehaald uit de beloften van AA Gent). Een andere uitblinker, Noah Gydé, zette de penalty om (4-0) . Halfweg was Canoot in de kleedkamer gebleven ten voordele van Jari Van De Maele. Een tegenprik van de roodwitten, voorzet Degryse, Vanhaecke kopte naast en even later ook de “eerredder”. Hoekschop Degryse en aan de eerse paal Jules Vanhaefcke die binnentikte (4-1). Een vijftal minuten was er weer evenwicht met KSVO wat meer aan de bal maar toen toen een dik kwartier voor tijd Outtara weer door de defnesie glipte had hij geen moite om zijn hattrick te voltooien. Hij mocht samen met andere sterkspelende thuisspelers (De Ridder en Gydé) naar de bank. Bij KSVO kwamen ook Jari Timmerman (op het uur) en Maxim Cornelis (de laatste tien minuten nog in het veld), het bleef bij 5-1.

De opstelling van KSVO : Iket; Benoot (60’Timmerman), Willem, Onraet, Oumedjeber; Degryse (82’Cornelis), Declerck, Claeys, Canoot (46′ Van De Maele); Van Den Bossche, Vanhaecke.

(niet gespeeld : Standaert).

KSVO zakt een plaats in de klassering, nu vijfde, ten koste van Merelbeke, de ploeg in vorm. Voorde-Appelterre, Jong Cercle en Gullegem staan binnen een marge van drie punten in de nek van KSVO te hijgen. Het wordt nog een hele klus om die topvijf te behouden.

Volgend weekend ontvangt KSVO om 19u30 Jong Essevee.

(Daniel C.)

In een notedop

-Nigel Smith houdt het bekeken bij KSVO. De Britse Belg uit Torhout gaat volgend seizoen aan de slag bij Kurt Delaere, zijn vorige T1 bij KSVO. Opnieuw in de rol van T2.

-Op zaterdag won leider Aalst -dat blijkbaar een nieuwe Turkse financiële injectie krijgt, nipt zijn uitmatch bij Oudenaarde, Ninove deed hetzelfde -ook met het kleinste verschil- op Mandel Utd., onderin deed KM Torhout een gouden zaak met winst tegen rode lantaarn Wetteren

-Thijs Benoot werd op 10 maart voor het eerst papa. Zijn vriendin schonk hem een kerngezonde dochter, Emilie. Dylan Vanhaeren mag zich weldra ook aan het vaderschap verwachten, de geboorte wordt binnen een drietal weken verwacht.

-Vanhaeren was nog steeds out met een onderrugblessure en had ook zondag nog last. Hij blijft ook voor komend weekend onzeker.

-Mehdi Oumedjeber verlaat KSVO, dat was al een tijdje gekend. Hij trekt wellicht naar Mandel United, nog een eind ver weg van zijn woonplaats, maar toch met een klein halfuur minder ver. Yani Van Den Bossche knoopte ondesrhandelingen aan met KM Torhout.

-Het Nieuwsblad maakte online bekend dat Arthur Devos en Jonas Taillieu KM Torhout verlaten en naar KSVO trekken. Dat zijn wellicht de twee transfers die al een paar weken afgerond zijn.

-Jong Cercle traint al enige tijd niet meer op de Valkaart, wel in de Gulden Kamer (op St.Kruis). De tweede poeg van Cercle zal normaliter ook volgend seizoen zijn mathen wel nog op KSVO spelen.

-Jules Vanahecke maakte zijn veertiende treffer van het seizoen.

(Daniel C.)

Beloften zwaar onderuit in Gullegem, invallers redden de Oostkampse eer in Beernem (0-1)

De Oostkampse beloften, geleid door Jeffrey Vandepoel en Hans Mulier, verloren vrijdagavond zwaar in Gullegem. Ze gingen onderuit met 4-1. Gullegem stond nochtans vijf plaatsen lager gerangschikt en had 9 punten minder, niettemin werden de roodwitte bezoekers toch opzij gezet.

Maxim Cornelis en Andreas De Kerpel waren de A-kernspelers die 90 minuten volmaakten.

KSVO speelde met : Thibo Decloedt, Maxim Cornelis, Andreas De Kerpel, Guillaume Coulier, Renzo Gevaert, Matthias Clement (65’Seppe Hoppe), Josse Vienne (65’Nicolas Tocco), Foeke Buffel, Luka Talloen (59’Luca De Blauwe), Tibo Hooste en Tristan Deblieck.

KSVO blijft op een gedeelde zesde plaats staan. Vrijdag spelen ze thuis tegen RC Harelbeke, dat naast hen in de klassering staat, op De Valkaart om 20 uur.

De invallers moesten zondagnamiddag een dichte verplaatsing maken, naar SC Beernem. Het werd ook geen gemakkelijke namiddag, Jeffrey Vandepoel moest nogal wat spelers opstellen die op vrijdag hadden gespeeld. Pas laat in de match (84′) scoorde Sander Desmet, die ingevallen was, de enige Oostkampse goall en redde daarmee de eer van KSVO dit weekend, gezien eerste ploeg en beloften onderuit gingen.

Volgende vijftien spelersl werden in lijn gebracht : Thibo Decloedt, Renzo Gevaert, Remi Desticker (70’”Nils Nagels), Guillaume Coulier, Seppe Hoppe, Mattthias Clement, Josse Vienne (81’Sander Desmet), Foeke Buffel, Tibo Hoste, Luka Talloen (81’Tijs Debussche) en Luca De Blauwe (70’Rune Groosman).

KSVO wordt vierde, Beernem volgt op drie punten. Het topduo blijft Varsenare B en KM Torhout B, die onbereikbaar blijven en amper verliezen. Volgend weekend spelen de invallers op zondagnamiddag thuis tegen Heist, om 15 uur.

(Daniel C.)