Postformatie : monsterzeges voor beloften en reserven

De nationale beloften mochten vrijdagavond in het sportcentrum van Wervik tegen hun collega’s van Eendracht Wervik spelen, de allerlaatste in de rangschikking.Het werd een monsterzege voor de roodwitten van Jeffrey Vandepoel, die vader Pascal Van Severen als ploegafgevaardigde en diens zoon Yentl, tevens doelman drie van KSVO, als verzorger op de bank naast zich hield. Het werd liefst 0-8, waardoor KSVO zijn positie als vijfde in de rangschikking versterkt (met 40 punten uit 19 matchen).

De doelpunten werden netjes verdeeld :vier in elke helft.

Voor de rust scoorde Jari Van De Maele een zuivere hattrick, al was het eerste doelpunt er één waarbij Luca De Blauwe de assist van Seppe Hoppe afrondde (8′). Dan kwam Jari met twee solo’s die de score opdreven via 0-2 (22′) naar 0-4 (39′), en tussenin was er een assist van Sebbe Blaton, ook voor Jari (0-3, 30′).

Na de rust was Tristan Deblieck opvallend met de assist voor Andreas De Kerpel (53′, 0-5), scoorde Jari Van De Maele op strafschop na een fout op Josse Vienne (59′), was Jari Van De Maele ook eens aangever voor Tristan Deblieck (65′) en mocht die laatste voor zijn tweede assist zorgen, afgewerkt door Seppe Hoppe (84′). Als je weet dat de roodwitten ook nog eens twee keer de paal én één keer de lat troffen dan zaten er zelfs dubbele cijfers in.

Kwamen in actie : Thibo Decloedt, Seppe Hoppe, Andreas De Kerpel, Guillaume Coulier, Guinten Puype, Milan Van De Maele, Sebbe Blaton (60’Foeke Buffel), Tristan Deblieck, Jari Van De Maele, Luca De Blauwe (60’Luka Talloen), Josse Vienne (60’Theo Kasongo Sabury).

Komende vrijdag spelen de beloften om 20 uur thuis tegen FC Gullegem B, de nummer vier uit de klassering.

Zondagnamidag was het de beurt aan de reserven in vierde provinciale B om ook bij de hekkensluiter in hun reeks op bezoek te gaan : Lissewege B. Ze moesten nauwelijks onderdoen voor hun collega’s : 0-7 stond er na 90 minuten op het bord. KSVO blijft zo op een mooie zesde plaats. De aangeduide scheidsrechter was nergens te bespeuren, een jonge lokale jeugdref nam het over. KSVO stond halfweg al op 0-5 met goals van Gyde, Talloen, Daenens en in één minuut nog twee goals van Vanbossel en Haezebrouck. In het laatste kwartier zorgden Hazebrouck (met zijn tweede) en Cornelis voor de 0-7 eindstand in deze eenrichtingsmatch. Het was de laatste match uit de tweede periode, waarin de KSVO-reserven ongeslagen bleven. De jongens van Steven Verkeyn mogen toch fier zijn op hun parcours sedert Nieuwjaar.

Kwamen in actie : Thibo Decloedt (46’Kasper Van Leirsberghe), Maxim Cornelis, Tibo Vanbossel, Jelle Dormaels, Maxim Gydé, Josse Vienne (46’Wout Devos), Nils Hazebrouck, Foeke Buffel, Luka Talloen (63’Fabrice Beuselinck), Theo Kasongo Sabury en Arno Daenens.

KSVO blijft zesde in de klassering en speelt komende zaterdag om 18u30 thuis tegen Club Blankenberge.

(Daniel C.)