KSVO onderuit bij Sparta Petegem (3-1) maar eindronde blijft mogelijk

Mits winst bij het nummer twee kon KSVO al zekerheid verwerven over een plaats in de eindronde. Het lukte niet, al doen de 3-1 cijfers vermoeden dat de thuisploeg het vlot haalde. Niets was minder waard. KSVO was voor rust zeker niet de mindere, gaf nauwelijks iets weg maar stond halfweg wel met 1-0 in het krijt. Na een sterk half uur na de pauze kon het gelijkmaken, maar na een wel erg ongelukkige fase bracht de thuisploeg nadien weer op voorsprong. KSVO kreeg nog de kans op de gelijkmaker, maar de 3-1 viel aan de overkant na een penalty.

Kansen waren er weinig voor KSVO in de openingsafse, maar evenmin voor de thuisploeg. KSVO dat de diensten moest missen van Milan Iket (geschorst na rood in Harelbeke) en Broes Willem (ligamentenletsel) speelde op de doelman na met dezelfde ploeg als vorige week tegen Torhout. Met dus drie verdedigers, van rechts naar links Lenihan, Maus en Bragard, met een vijfmansmiddenveld met op de flanken Plasschaert en Timmerman en als diepste middenvelder opnieuw Dylan Vanheren, die quasi even hoog speelt als schaduwspits Phil Canoot in steun van de diepe spits, Jules Vanhaecke. De match op een nog goed bespeelbaar maar wel droog terrein had een goal nodig en die viel op een eigenaardige manier. Twee thuisspelers botsten tegen elkaar net buiten de Oostkampse zestien, referee Dunken Van de Velde meende dat een verdedigende pion van KSVO de val veroorzaakte en gaf vrije trap. Lorenzo Bervoets borstelde die knap rechtstreeks binnen (1-0). Tot aan de rust bleef die stand op het bord staan. Na de pauze nam KSVO het initiatief en dat probeerde de thuisploeg af te stoppen door er fel in te gaan wat hen in het vierde kwartier al twee gele kaarten koste. De voortdurende dominantie van roodwit leverde een aantal halve kansen af, de beloning kwam er pas een dik kwartier voor tijd. Jules Vanhaecke kon in de zestien draaien en uithalen, doelman Tom Vandenbossche moest lossen en de goedgevolgde Dylan Vanhaeren tikte binnen (1-1), zijn veertiende van het seizoen. Inmiddels had Kurt Delaere al ingegrepen met twee wissels, eerst Martin Puskas voor Claeys en even later ook Olivier Vermander voor Rien Plasschaert. Lang kon KSVO van zijn voorsprong niet genieen. De referee liep in de weg van Vanhaeren, de thuisploeg kreeg zo de bal cadeau en uit die fase kwam een hoekschop. Die werd aan de eerste paal verlengd met het hoofd en binnengewerkt door Rienes Vanborn, op het uur ingekomen (2-1). De eerste keer dat de thuisploeg na de pauze in de Oostkampse zestien kwam. KSVO reageerde wel en de ingevallen Olivier Vermander kwam vrij alleen voor doel maar kon zijn kopbal niet kadreren. En terwijl de thuisploeg alleen aan counteren dacht resulteerde dat ook nog door een slimme actie van diezelfde Vanborn in een penalty, omdat hij op het goeie moment de tussenkomst van Emiel Martens afwachtte. Die kreeg geel en Berwouts zette de penalty om (3-1).

De ploeg : Martens; Lenihan, Maus, Bragard; Plasschaert (69’Vermander), Declerck, Vanhaeren, Claeys (62’Puskas), Timmerman (86’Lannoo); Canoot, Vanhaecke. Ongebruikte wisselspeler was Jari Van De Maele.

Doelpunten : 25’Bervoets 1-0; 74’Vanhaeren 1-1; 76’Vanborn 2-1; 88’Bervoets (pen.) 3-1.

Vier gele kaart voor de thuisploeg, bij KSVO slikte enkel Martens een geel karton.

Trainer Bert Dhondt, die Petegem na dit seizoen verlaat, doet de Oost-Vlamingen twee keer in de prijzen belanden (vorig seizoen kandidaat zonder licentie, nu eindronde zonder licentie). Petegem is mathematisch zeker van zijn tweede plaats. Bij KSVO viel de schade mee want Lokeren-Temse won van Merelbeke, de kampioen wou voor eigen volk in schoonheid eindigen (1-0) en met dezelfde cijfers won Aalst van RC Gent (1-0), terwijl Jong Cercle al een derde match op rij verloor, nu met 0-2 van Zelzate. De drie ploegen die KSVO nog kunnen voorbijgaan zijn op papier Merelbeke, RC Gent en Jong Cercle, maar gezien volgende week Merelbeke en Jong Cercle tegen elkaar spelen zijn er dat maar twee mee. RC Gent speelt thuis tegen Lokeren. Alleen : KSVO heeft mits winst tegen Dikkelvenne zijn eindrondeticket beet.

Onderin lijkt quasi alles beslist : Erpe Mere was al gedregradeerd, Wetteren lijkt hen te vergezellen en Westhoek -drie punten meer- moet al verliezen tegen Torhout en Wetteren winnen op Jong Essevee om hun voorlaatste plaats nog af te geven. Het ziet er dus naar uit dat Wetteren mee zal degraderen en Westhoek barrage zal moeten spelen.

(Daniel C.-

Kurt Delaere :”Seizoen hoe dan ook geslaagd, hebben lot in eigen handen”

Kurt Delaere kon niet verbergen dat hij graag de driepunter had gepakt in Petegem. Niettemin heeft KSVO alles nog in eigen handen.

“De match ontwikkelde zich zoals verwacht, met een laag blok van de thuisploeg en wij die de bal kregen en combineerden. We gaven bijna niets weg. Het doelpunt uit die vrije trap was weliswaar mooi, maar in feite was er geen fout van iemand van ons, die twee thuisspelers hadden elkaar geinderd. De referee ag het anders. Tot dan toe hadden we nauwelijks iets weggeven. Weliswaar kregen we ook wenig kansen. Na de rust hebben we een half uur op hun helft gespeeld, de gelijkmaker bleef lang uit maar kwam er toch.via een rebound van Dylan Vanhaeren. Twee minuten later was het echt comedy capers : de scheids blokte onvrijwillig Vanhaeren af, waardoor we de bal kwijt waren, zij konden op die actie een hoekschop afdwingen en scoren er op. En terwijl we de kans kregen op 2-2 valt de goal in de ultieme slotminuten aan de overkant, via een slim uitgelokte strafschop.”

Een meevaller waren de andere kandidaten. “Aalst staat al in de eindronde, die moesten al hun niveau opkrikken en dat Lokeren-Temse als kampioen hun publiek niet wilde ontgoochelen is ook begrijpelijk. We blijven derde met twee punten voorsprong op Merelbeke en RC Gent en hebben dus het in eigen handen. Alleen als Oudenaarde laatste match thuis verlies en Lokeren wint kan de derde periode nog voor Lokeren zijn en levert de vierde plaats ook een eindrondeticke op. We gaan zondag vol voor de winst tegen Dikkelvenne dat toch ook een stevige ploeg is. Met winst zijn we altijd zeker. Het is sowieso een topseizoen. Alleen een tweetal weken geleden tuimelden we even uit de top vijf maar voor de rest bleven we daar altijd in én nu zijn we al zeker dat dit ook het geval zijn. Al denken we nu niet aan de topvijf maar aan de derde plaats.”

Afspraak zondag om 15 uur : KSVO-Dikkelvenne.

(Daniel C.)

Reserven onderuit in eindronde : 3-4 tegen Voormezele

In de eindronde van vierde provinciale was KSVO gekoppeld aan Gold Star Voormezele, club uit de Ieperse regio, derde geworden in vierde provinciale D. Het werd een 3-4 nederlaag zondagnamiddag op De Valkaart.

De ploeg van Steven Verkeyn met naast hem op de bank Jeffrey Vandepoel (de beloften hebben hun seizoen beeindigd) en ploegafgevaardigde Andy Haezebrouck zagen KSVO al snel op voorsprong komen, 1-0 na zes minuten via Nils Haezebrouck, assist van Nils Nagels. Tien minuten later was het echter 1-3 want in een periode van dik vijf minuten scoorden de bezoekers drie keer via Martin (11′), Timperman (13′) en Notredame (1-3), twee keer via de linkerkant én een keer op hoekschop. Match gespeeld ? Niet helemaal want tien minuten voor de pauze zorgde alweer Nils Haezebrouck voor de aansluitingtreffer, 2-3 (35′). In de loop van het vierde en vijfde kwartier werden drie wissels doorgevoerd, en kregen de bezoekers het fysiek moeilijker.Toen Luka Talloen in de 80ste minuut voor 3-3 zorgde leek alles nog mogelijk. Twee minuten voor het officiële einde zorgde Notredame met zijn tweede treffer van de namiddag, alweer op hoekschop, voor Ieperse winst.

Een domper voor de jonge KSVO-ers, tegen een toch meer ouder en dus ervaren ploeg.

Niettemin een puik seizoen voor de reserven, die vooral na de rust een stevige opmars in de tabel maakten en even een reeks van 17 matchen zonder nederlaag maakten.

KSVO speelde met : Thibo Decloedt, Maxim Cornelis, Remi Desticker (71’Ismael Van Cleven), Nils Nagels, Seppe Hoppe, Thibo Vanbossel (71’Foeke Buffel), Matthias Clement, Josse Vienne (56’Tibo Hoste), Nils Haezebrouck, Luka Talloen en Luca De Blauwe.