Oefenpartij KSVO in én tegen Gullegem eindigt onbeslist : 1-1

KSVO speelde zaterdag een ingelaste oefenmatch in én op de Poezelhoek tegen het eveneens in de beker uitgeschakelde Gullegem. Het werd 1-1. De ploegopstelling van KSVO leek al wat op wel eens de basisploeg zou kunnen zijn. Met drie centrale verdedigers (Stijn Desmet heeft de keuze voor dit systeem gemaakt) met twee defensieve middenvelders (Maus en Mauro Devos), met hoge flanken en infiltrerende middenvelders (vooral Vanhaeren) in steun van diepe spits Vanhaecke in een soort 3-2-4-1 systeem. Na elf minuten scoorde Jules Vanhaecke knap na een actie waarin Laurenz Simoens een grote voet had. Net ervoor had scheidsrechter Bouché de enige gele kaart van de match gegeven aan een thuisspeler in het openingsoffensief van KSVO. De ganse eerste helft speelde KSVO bijzonder knap en domineerde het de thuisploeg die nochtans op zijn volledige selectie kon beroep doen. Verdere doelpunten bleven uit al waren er kansen, maar het bleef bij die ene treffer.. In de tweede helft had de thuisploeg iets meer in de pap te brokken maar niettemin leek roodwit op weg naar een zege tot een vijftal minuten voor tijd de thuisploeg kon Lennert Sampers gelijk maken.

Dit was de ploeg waar Stijn Desmet mee startte : Iket; Taillieu, Willem, Benoot; Maus, Devos; Simoens, Declerck, Vanhaeren, Timmerman; Vanhaecke. Op het uur vielen Ritiere, Plasschaert, Claeys en Canoot in, onder andere Lucas Maus die na eerder een half uur (tegen Westhoek) en een halve match (tegen Diksmuide-Oostende) nu zestig minuten volmaakte Geen risico’s met hem en gelukkig waren er ook geen andere blessures te noteren. Vijf minuten kwam ook Benoit Onraet nog in. Alleen Rron Hajdari bleef 90 minuten op de bank.

Zaterdag speelt KSVO op het veld van Sporting Daring Blankenberge om 18 uur. Wellicht doet de trainer opnieuw beroep op wat de basisploeg kan worden, daags nadien wordt Drongen partij gegeven met een mix van kernspelers en beloften.