Postformatie : beloften halen na rust zwaar uit (7-1), invallers spelen gelijk op Aartrijke

De beloften speelden vrijdag onder de coaching van Jeffrey Vandepoel met TVJO Hans Mulier aan zijn zijde. Tegenstander was Sporting Club Blankenberge, dat wat lager stond in de klassering. Het werd een ruime zege voor de roodwitten die daarmee opschuiven naar een vijfde plaats. Toch zeggen cijfers niet alles.

Maxim Cornelis stond weer in de ploeg, nadat hij een vijftal weken met de eerste ploeg was, hetzij als basisspeler hetzij als invaller. Hij zou de 90 minuten volmaken maar werd wel opgeroepen voor de zondagselectie.Thijs Benoot was er ook bij, een eerste math nadat hij een aantal weken out met een serieuze enkelblessure. Thijs speelde 45 minuten zonder problemen. Ook Andreas De Kerpel speelde, een dik uur en werd toegevoegd aan de selectie voor zondag.
De ploeg zag er als volgt uit : Kasper Van Leirsberghe, Maxim Cornelis, Andreas De Kerpel, Thijs Benoot, Elias Van Troeye, Sander Desmet, Matthias Clement, Luca De Baluwe, Tibo Hoste en Tristan Deblieck. Alle bankzitters, met nameJosse Vienne, Luka Talloen, Foeke Buffel en Ismaël Van Cleven kwamen in actie.

De eerste helft was in feite dramatisch slecht, ook van de thuisploeg, die toch met een klein verschil (1-0) kon gaan rusten. Na de pauze volgde snel de gelijkmaker, na de 2-1 stokte het verweer en werd het nog een uitgesproken zege. De 7 goals kwamen van Tristan Deblieck (3), Tibo Hoste, Foeke Buffel, Josse Vienne en Nicolas Tocco.

Volgend weekend, vrijdag dus, spelen de KSVO-beloften op het veld van FC Gullegem, aftrap om 20 uur.

De invallers traden zondagnamiddag aan op het veld van KVV Aartrijke dat twee punten meer had. En die kloof bleef gerespecteerd na een 2-2 einduitslag. In de eerste 20 minuten liep de thuisploeg tot 2-0 uit via goals van Jelle Van De Voorde, op het halfuur milderde Foeke Buffel. Na 50 minuten kwam de 2-2 op het bord via Luca De Blauwe, nadien kregen beide ploegen een pak kansen om meer goals te maken, uiteindelijk was het gelijkspel terecht. De thuisploeg eindigdee nog met tien maar de dubbele gele viel in de slotminuut, zodat KSVO niet meer kon profiteren.

Een aantal spelers speelde ook vrijdag, alleen doelman Kasper Van Leirsberghe maakte twee keer de 90 minuten vol. Dit was de ploeg : Kasper an Leirsberghe, Seppe Hoppe, Remi Desticker, Guillaume Coulier, Renzo Gevaert, Ismaël Van Cleven, Matthias Clement, Foeke Buffel, Luca De Blauwe, Luka Talloen en Nicolas Tocco. Huub De Sutter, Josse Vienne, Nils Haeszebrouck en Tijs Debussche vielen in.

KSVO blijft zevende, Aartrijke vijfde. Varsenare en Torhout KM blijven de bovenste twee posities innemen.

Zondag a.s ontvangen de invallers op eigen veld Wenduine….