Beloften winnen met ruime cijfers, invallers thuis onderuit

Vrijdagavond al haspelden de beloften hun wedstrijd af, thuis tegen SK Roeselare. Trainer Jeffrey Vandepoel was op reis, dus namen Steven Verkeyn en TVJO Hans Mulier de honneurs waar. Het werd een ruime 6-1 zege. Weliswaar speelden een aantal spelers uit de A-kern mee met de bezoekers maar het waren toch voornamelijk jongens die nooit speelminuten krijgen. Bij KSVO stonden toch ook wat A-kernspelers aan de aftrap. Doelman Nicolas Deman, verder ook Andreas De Kerpel, Benoit Onraet, Jari Timmerman en Jari Van De Maele, terwijl ook Maxim Cornelis dit seizoen in de voorbereiding al opdraafde bij de A-ploeg.

Die A-kernspelers spoelden hun mogelijke frustratie over niet selectie (met uitzondering van Deman) door met een degelijke tot uitstekende prestatie. Vooral de tweede helft was heel goed. Halfweg stond het 1-0 na een goal van Tristan Deblieck na 8 minuten op assist van Jari Timmerman. Die krappe voorsprong werd over het rustsignaal gehaald maar na het uur kwam de scoremachine pas goed op gang. Jari Timmerman verdubbelde voorsprong op voorzet van een andere Jari (Van De Maele), en dan was het Luca De Blauwe die vijf minuten later (68′) de assist van Andreas De Kerpel benutte voor de 3-0. Het tegendoelpunt viel quasi meteen nadien, maar de honger bleef en een kwartier voor tijd mocht Jari Van De Maele een penalty omzetten (4-1). Na 80 minuten maakte Jari Timmerman zijn tweede van de avond, op vrije trap en Luca De Baluwe maakte vier minuten voor tijd ook zijn tweede, na een individuele actie.

Volgend elftal kwam in lijn : Nicolas Deman, Maxim Cornelis, Tibo Hoste, Andreas De Kerpel, Renzo Gevaert, Benoit Onraet, Josse Vienne (65’Foeke Buffel), Jari Timmerman, Jari Van De Maele, Luka Talloen (65’Luca De Blauwe) en Tristan Deblieck. Elias Van Troeye zat op de bank maar kwam niet in actie.

De beloften staan momenteel derde met 6 op 9. Komende vrijdag spelen ze op het veld van Eendracht Aalter, aftrap om 20 uur.

Zondagavond dan, als sluitstuk van de familiedag, speelden de reserven in vierde provinciale, thuis tegen FC St.Joris, getraind door Pedro De Graeve, ex-speler van KSVO. Steven Verkeyn en afgevaardigde Andy Haezebrouck zaten op de bank, net als Michiel Meyskens die niet op de grasmat kwam. Het werd een 1-2 nederlaag. Nils Haezebrouck bracht KSVO B nog op voorsprong na 36 minuten, maar kort na de rust effende Menno Bertens en een kwartier voor tijd kon De Schuyter voor de 1-2 zorgen.

Volgende ploeg kwam in lijn : Thibo Decloedt, Daniel Moroz (63’Kelvin Amponsah), Sander Desmet, Remi Sticker, Ismael Van Cleven, Elias Van Troeye, Tibo Hoste, Foeke Buffel, Nils Haezebrouck, Luca De Blauwe (46’Farice Beuselinck) en Tijs Debussche.  De reserven staan 9de na drie matchen en evenveel punten. Zondagnamiddag trekken ze na de dichte buren van Eendracht Brugge, om 15 uur.