Postformatie : verlies voor beloften, gelijkspel voor invallers

Vrijdagavond al speelden de beloften uit bij Merelbeke dat met een derde plaats goed geklassseerd stond. KSVO is dit seizoen een middenmoter. Het werd een 2-0 nederlaag, wat voor de posities van beide ploegen een status quo betekent (KSVO op 9). Geen A-kernspelers bij de beloften deze keer. Jeffrey Vandepoel stuurde volgende vijftien spelers het veld in : Brent Speeckaert, Renzo Gevaert, Remi Desticker (55’Nils Nagels), Seppe Hoppe, Elias Van Troeye, Guillaume Coulier, Matthias Clement, Foeke Buffel (46’Nicolas Tocco), Luka Talloen (64’Josse Vienne), Tibo Hoste (73’TIjs Debussche), Tristan Deblieck.

De competitie ligt nu stil tot na de korte winterstop, op vrijdag 12 januari hernemen de beloften met een thuiswedstrijd (om 20 uur) tegen Oudenaarde.

De invallers speelden zaterdag in de vooravond tegen KFC Damme, dat met een nieuwe voorzitter ook enige ambitie toont en derde stond. Het werd 2-2. Vijf spelers die ook vrijdagavond speelden waren van de partij, drie-e als starter en twee als invaller maar geen van hen maakte 180 minuten vol. Jeffrey Vandepoel en Hans Mulier zagen hoe Luka Talloen al heel vroeg KSVO op 1-0 bracht (5′), maar 7 minuten voor de rust stond het weer gelijk. Invaller Nils Haezebrouck maakt- er op het uur – kort na zijn invalbeurt- 2-1 van maar in de slotfase lukten de witzwarten de gelijkmaker. KSVO speelde met Thibo Decloedt, Rune Groosman (74’Huub De Sutter), Remi Desticker (57’Nils Haezebrouck), Nils Nagels, Ismaël Van Cleven, Michiel Meyskens, Josse Vienne, Aaron De Muer, Luka Talloen, Nicolas Tocco (84’Daniel Moroz), Tijs Debussche (65’Fabrice Beuselinck).

Ook voor de reserven mag de riem er nu even af, de competitie wordt hervat op zondag 7 januari met een uitmatch bij Daring Ruddervoorde B, een echte derby dus.

(Daniel C.)