Transferoverzicht en samenstelling A-kern

De vorige competitie ligt nog vers in het geheugen en niettemin staan weer op een stap van een nieuwe voetbaljaargang. Bij KSVO is men al enige tijd rond met alle transferbeslommeringen en is nu ook de samenstelling van de A-kern helemaal rond.

Transfers uit. Zes A-kernspelers verlieten de club, de helft van hen koos voor het ambitieuze Racing Harelbeke van ex-trainer Kurt Delaere. Met name linkerverdediger Diego Bragard (die nog een contract had), middenvelder Darren Degryse en aanvaller Yani Van Den Bossche. Laatstgenoemd duo was maar één seizoen bij KSVO, Diego zes. Ook vertrokken : Mehdi Oumedjeber, die terugkeert naar KM Torhout, een verplaatsing die maar 20 km minder ver is vanuit zijn Franse woonplaats. Milan Standaert was niet zo gelukkig met zijn statuut van tweede doelman en trekt naar het Nederlandse Hoek, terwijl Andreas De Kerpel, die vooral bij de beloften uitkwam, voor eerste provinciale Varsenare koos.

Transfers in. Inkomend zijn er ook zes nieuwe namen, waarvan drie van het nabije KM Torhout komen. Rechterverdediger Arthur Devos, centrale verdediger Jonas Tailleu en aanvallende middenvelder Mauro Devos versterken de roodwitte rangen. De andere drie aanwinsten zijn doelman Rron Hajdari (SK Deinze), die rivaal of stand-in wordt van Milan Iket, linkerverdediger Loic Ritière die overkomt van FC Knokke en flankspeler Laurens Simoens, ook al een verleden bij KM Torhout maar ook een jeugdprodukt van Cercle Brugge die recent bij Jong Male speelde en dus het nieuwe trainersduo goed kent maar ook een heel verleden in het nationale voetbal heeft en pakken ervaring.Komen daar nog bij : Maxim Cornelis en Milan Van De Maele die overkomen vanuit de postformatie en voornamelijk bij de beloften speelden. Cornelis heeft echter al meerdere basisplaatsen veroverd in de tweede seizoenshelft vorig seizoen en Milan had ook een aantal speelminuten en selecties.

De kern waarover Stijn Desmet (T1) en zijn assistenten Kenneth D’Hondt (T2) en Thiery Kestremond (keeperstrainer) beschikken ziet er als volgt uit (in alfabetische volgorde) : Thijs Benoot, Phil Canoot, Zico Claeys, Maxim Cornelis, Louis Declerck, Arthur Devos Mauro Devos, Hron Hajdari, Milan Iket, Arvid Lenihan, Lucas Maus, Benoit Onraet, Rien Plasschaert, Loic Ritière, Laurenz Simoens, Jonas Taillieu, Jari Timmerman, Jari Van De Maele, Milan Van de Maele, Jules Vanhaecke, Dylan Vanhaeren, Olivier Vermander en Broes Willem. Ofwel precies 23 spelers. In principe de kern waarmee men het zal moeten doen al zijn nog een paar spelers in revalidatie. 

De komende weken komen de eerste oefenmatchen en bekermatchen op ons af maar dat zal u dan wel kunnen lezen op de sociale media of site van KSVO.

(Daniel C.)