KSVO uitgebekerd na verlies tegen Rupel Boom : 1-2

Veel belang hechtte KSVO niet aan de beker want de kans dat de ploeg tegen een ploeg uit 1A of 1B zou uitkomen leek behoorlijk klein, daarvoor moesten eerst minstens nog twee opdrachten goed worden afgewerkt en met winst afgesloten. Na de plaatsing uit bij Richelle United was het tegen een quasi onbekende tegenstander dat KSVO uitkwam. Rupel Boom zakte vorig seizoen weg uit eerste nationale maar vernieuwde gans zijn spelerskern, er bleven nauwelijks nog een handvol spelers van vorig seizoen over.

KSVO wou wel winnen en pakte de match onder een stralende zon serieus aan met ietwat op een type ploeg zou kunnen lijken, al ontbrak Jules Vanhaecke, toch de diepste spits uit de A-kern door een schorsing en ook het duo Maus-Plasschaert door blessures. Drie potentiƫle basisspelers. KSVO begon met een goeie drive en ging er vol tegenaan, tot aan de drankpauze (na zowat 21 minuten) met veel corners en dreiging, met ook wat pogingen die naast gingen maar zonder echt open doelkansen. De bezoekers kwamen nauwelijks aan de Oostkampse zestien. In die eerste 20 minuten kopte De Wilde na een hoekschop van Oostkamp net naast de eigen kruising. Ook na de drankpauze bleek dat Boom met lange ballen en op de counter speculeerde, het spelbeeld veranderde nauwelijks. Rupel Boom was duidelijk defensief ingesteld, maar het steriele veldoverzicht en technische superoriteit leverde de de thuisploeg weinig op. Tot Yani Van Den Bossche na 38 minuut een vrije trap scherp voorzette, rechts voor doel. Vanhaeren streelde de bal of devieerde hem -net licht genoeg- om die voorbij de bezoekende doelman te plaatsen (1-0), niet onverdiend. Op pass van Oumedjeber besloot Canoot net naast en ook een vrije trap van Willem ging maar net over. 1-0 halfweg en een juiste tussenstand.

Na de pauze kwamen de bezoekers -die al stevig speelden- nog wat agressiever voor de dag en nadat aanvaller Mathei al eens dreigde kwam de gelijkmaker, na amper drie minuten spelen. De Wilde, centrale verdediger, was volledig ongedekt op een vrije trap van Servranckx (1-1). De bezoekers duwden door, maar Bragard en Declerck zochten en vonden Vanhaeren, maar nu kwam de afwerking er niet. Op het uur braken de bezoekers met een duidelijke numerieke meerderheid door, maar Iket kwam uit en in de verwarring kon de bezoekende aanvaller niet tussen de palen besluiten. KSVO bleef technisch de betere maar had het vrij moeilijk met de stugge bezoekers. Toen de ingevallen Vermander toch eens in de diepte werd gestuurd voor doelman Bouzian (ex-invallersdoelman van KV Mechelen) kapte hij een keer te veel. Ook Canoot kwam een stap te kort om een goeie voorzet binnen te duwen. En dan viel het verdict aan de overkant. Na een hoekschop miste quasi iedereen, Mathei duwde de bal met enig geluk over de lijn (1-2). Een echt frommeldoelpunt. KSVO zette alles op alles, er was nog een reuzekans voor Canoot maar toen wou hij wou afwerken na een sprint met de laatste verdediger kreeg hij een kramp en even later moest hij ook van het veld. Nog een vervanging van de geblesseerde bezoekende goallie, zijn vervanger Vlogaert had nog een goeie reactie in huis tegen Vermander en zo ging de kwalificatie verloren.

Jammer voor KSVO dat wel wou winnen al is de beker bijzaak. Het eerste verlies ook dit seizoen, maar zeker geen drama.  De ploeg van Kurt Delaere krijgt nu ruim de tijd om de competitie voor te bereiden, volgend weekend speelt men niet want de competitie begint midweek, voor KSVO is dat op 30 augustus op Oudenaarde.

De ploeg die bekerde : Iket; Lenihan, Willem, Benoot; Oumedjeber (63’Timmerman), Declerck, Vanhaeren, Claeys (55’Vermander), Bragard; Canoot (84’Degryse), Van Den Bossche.

Bleven op de bank : Deman, De Kerpel, Onraet en Van De Maele.