KSVO sluit reguliere competitie klasrijk af (3-0 tegen Dikkelvenne) en haalt eindronde

Onder een mild zonnetje heeft KSVO de reguliere compeititie met een dikverdiende overwinning tegen Dikkelvenne afgesloten, met een al bij al juist eindresultaat en scoreverschil, en pakt daarmee ook het eindrondeticket. Het eindigt derde als neofiet in de reeks, zonder meer een resultaat om u tegen te zeggen. Een seizoen dat het predikaat “uitstekend” verdient.

Trainer Kurt Delaere kon Milan Iket (na schorsing) en Broes Willem (na blessure) recupereren, Senne Decloedt speelde als zes op het middenveld, Lucas Maus bleef centraal achterin staan aan de linkerkant. Op het middenveld kreeg Jari Timmerman de voorkeur op Claeys terwijl Rien Plasschaert en Zico Claeys op de bank begonnen, naast twee vertrekkers, Tom Lannoo en Emiel Martens.

Van meetaf aan nam KSVO het iniatief maar na een dik halfuur hadden we vooral gemiste kansen genoteerd en een afgekeurde goal. Al na drie minuten werd een poging vanop rechts (Vanhaeren of Timmerman ?) van de lijn gekeerd, een aflegger van Vanhaeren naar Timmerman volgde, de jonge doelman Van Der Eedt pakte in twee tijden en Phil Canoot schoot van vrij dichtbij naast. Vanhaeren moest er dan geblesseerd af, Claeys kwam hem vervangen. Nog eens Timmerman door op rechts, niemand gevolgd, terug gelegd op Claeys wiens poging op een been strandde. Op een goeie voorzet van Bragard was de bezoekende goallie net iets sneller dan Vanhaecke en een goal van Vanhaecke werd afgekeurd (terecht) nadat de keeper een schot van Louis Declerck afweerde. Jules stond al voorbij de laatste man bij die poging Net toen we dachten dat die goal misschien aan de andere kant zou kunnen vallen (gevaarlijk waren ze nog niet geweest) scoorde KSVO toch. Linksback Seurynck speelde terug naar het centrum, in de voeten van Jules, die rustig controleerde en de bal in doel schoot, vanuit een vrij schuine positie (1-0). Pas nadien kwamen de bezoekers voor het eerst in de Oostkampse zestien. Milan Iket duwde een poging van Sylla van naast de paal, Van Vaerenbergh (ex-belofte van Club) kwam alleen voor Milan die gepast tussenkwam en de Oostkampse doelman haalde een schot van Preben De Man in de slotseconden vanonder de lat.

Na de pauze kreeg een ontzette bal de gepaste behandeling van Senne Decloedt. Die pikte de bal op en schoot hem in volley prachtig in de winkelhaak (2-0), zijn eerste dit seizoen maar wat een beauty. Na een wat mindere vierde kwartier was Vanhaecke nog eens door op rechts, de keeper pakte. De ingevallen Jassim Mazouz (zijn broer stond in de basis) kwam oog in oog met Broes Willem maar die kon het gevaar afblokken tot een hoekschop. Ook Van Vaerenbergh kon nog eens koppen op een voorzet van De Man, een meter over. Nadat de goed spelende Timmerman vervangen was door Rien Plasschaert kon die laatste na een actie op rechts gepast tot de doellijn naderen, zijn voorzet werd door Vanhaecke -goed voor zijn man koimend- met een subtiel liftballetje in doel verwerkt (3-0). Met die stand kon KSVO zich toeleggen op het vasthouden van de voorsprong, enig minpunt was de derde gele kaart van Phil Canoot (nochtans was diezelfde Mazouz de aanstoker). KSVO controleerde maar Milan was er op gebrand om geen goal toe te staan en pakte in de 81ste en 89ste minuut nog twee doelrijpe pogingen van Van Vaerenbergh en diezelfde Mazouz. Zo hield hij nog eens de nul.

KSVO speelde met : Iket; Lenihan, Willem, Maus, Bragard; Timmerman (57’Plasschaert), Declerck, Decloedt, Vanhaeren (18’Claeys); Canoot (76’Lannoo), Vanhaecke. (niet gespeeld : Martens).

Geel voor Canoot en J.Mazouz, overigens vrij goeie leiding van Ruben Calluy.

Na de match en de gebruikelijke rondedans stelden de spelers en staf zich in een rij op voor de hoofdtribune en werden de vertrekkers één voor één met een applaus van supporters en medespelers bij wijze van spreken uitgewuifd : Senne Decloedt, Tom Lannoo, Emiel Martens, Martin Puskas, Figo Suffys, physical coach Dries Lambert en ook Jeroen Ide. Die laatste stopt met voetballen. Pas 20, onder Dieter Lauwers dichter bij de selectie dan onder Kurt. Een combinatie van faktoren (weinig selecties, Corona, geen vooruitgang meer bij de A-kern, persoonlijke redenen, studies) doet hem stoppen, al zei Jeroen dat dit een mogelijke tijdelijke beslissing is. Toch jammer.

Hoe dan ook een prachtig slot van de competitie dat nu nog een vervolg krijgt in een eindronde met twee matchen waarvoor dinsdag wordt geloot

(Daniel C.)

Milan Iket : cleansheet deed veel deugd

Milan Iket glunderde na de match en begroette familieleden en speelde eventjes met zijn petekindje. “Wat ben ik blij dat ik nog eens de nul kon houden. Met onze spelstijl is dat niet altijd evident, ik ben blij dat ik vandaag mijn netten schoon hield, die cleansheet deed echt deugd. Pas na de 1-0 waren ze gevaarlijk en ook na de 2-0 en 3-0 moest ik in totaal toch zeker vier keer reddend optreden. Al bij al is dit een prachtige afsluiter van een schitterend seizoen, dat nu al niet stuk kan. We zijn altijd in de topvijf geweest, we hebben een goeie kern en een goeie vriendengroep. Ons seizoen kan niet meer stuk, wat het ook wordt in die eindronde. Twee matchen moeten we spelen, we zien wel. Nu eerst genieten van deze schitterende dag. Volgend seizoen krijg ik een nieuwe collega met die doelman Nicholas Deman, dat is toekomstmuziek.”

Jules Vanhaecke : “Mooiste voetbal gebracht in deze reeks”

Jules Vanhaecke dikte zijn doelpuntenaantal aan met twee goals, tot twintig. Voor de match voerden Joran Triest (RC Gent)e n Dennis Vanvaerenbergh de topscorersstand aan in de reeks met 24 goas voor Youssuf Sylla (Jong Essevee, 22 stuks) en het duo Gil Van Moerzeke (Lokeren) en Jules (18 stuks) Nu staat Jules wellicht alleen vierde.

“In het begin van het seizoen heeft niemand gedacht dat we derde zouden eindigen in een voor onze nieuwe reeks en ikzelf ook nooit aan 20 goals gedacht. Volgens mij hebben we het mooiste voetbal van de reeks gebracht, attractief met veel goals. Dat we dan af en toe een goal tegenslikken is een fiet, maar we hebben toch het meest gscoord in de ganse reeks. En ik denk dat bij ons elf of twaalf spelers hebben gescoord, Dylan scoorde veel, Phil scoorde er een dozijn en is assistkoning bij ons, ik denk dat hij 18 goals aanbracht. En ons centraal duo achterin Broes Willem, in de dubbele cijfers en Thijs Benoot weten ook wat scoren is.We hebben nooit controlevoetbal gespeeld, vandaag probeerden we dat wel na de 3-0 en lukte het ook, met dank aan Milan Iket die ons na onze laatste goal toch twee of drie keer recht hield. Dat is misschien een werkpuntje voor volgend seizoen. Een match onder controle houden als we twee goals voor staan.”

Over de eindronde wist Jules dit te vertellen. “We moeten de loting afwachten, het is nu eenmaal zo dat we geen licentie hebben om te promoveren en dat we na twee goals en dus binnen een dikke week ons seizoen kunnen afsluiten. In principe zijn we sportief goed bezig, maar het budget is beperkt, onze voorzitter neemt terecht geen risico’s. Om een reeks hoger te komen moet je niet enkel sportief meedraaien wat we doen, maar vooral veel investeren en is het meer een kwestie van geld dan iets anders. Zoals ook die rsz-regeling die nationaal spelende teams en provincialers op dezelfde leest behandelen een echte miskleun. Niettemin is vandaag voor ons een echte topdag geweest.”

(Daniel C.)