Het is bekend wie de opvolger wordt van Kevin Deslypere als assistent van Kurt Delaere. Het is Nigel Smith, 56 jaar, heel gekend in Torhout -waar hij nog woont- en die een lange spelers- en trainerscarrière kende. Hij was sedert 20 december 2019 aan de slag als T1 bij FC Meulebeke, waar hij hen mee hielp aan promotie naar eerste provinciale. In principe zou hij er ook volgend seizoen nog aan de slag blijven maar het voorstel van KSVO was blijkbaar te interessant om er niet op in te gaan.

Nigel Smith; geboren in 1966, speelde destijds één jaar profvoetbal in Engeland vooraleer in 1986 uit te wijken naar België waar hij voetballer werd bij KSK Torhout, destijds een club die in vierde klasse speelde, in de volksmond den SK. Smith was een linksvoetige middenvelder, het type spelmaker, met een heel goed schot die ook de stilliggende ballen voor zijn rekening nam, en bekend was voor zijn uitstekende passes in de diepte. Hij speelde met de club ooit in derde. In 1991 volgde de degradatie van SK -samen met stadsgenoot KVK Torhout- naar eerste provinciale, beide clubs hadden elkaar het leven moeilijk gemaakt. Het jaar nadien werd er een fusie op poten gezet met de nieuwe benaming KM Torhout 1992. Nigel Smith bleef deel uitmaken van de spelersgroep. Hij maakte nog mooie momenten mee met KM op De Velodroom die toen nog niet over de huidige tribune beschikte. Smith combineerde voetbal met een job in de bouwsector.

De sympathieke Brit begon zijn trainerscarrière als assistent bij Dosko Beveren, waar hij vier jaar bleef en onder andere Dieter Lauwers, de vorige kampioenmaker van KSVO (de overstap van eerste provinciale naar derde amateurs) assisteerde. Vervolgens volgden zeven en een half seizoen als trainer van SV Rumbeke. Hij werd in 2017 T2 bij KM Torhout, zoals zijn ex-club inmiddels heet (de fusie werd in 2000 ongedaan gemaakt, de vroegere SK-bestuurders richtten toen NSK Torhout op dat in vierde provinciale herbegon) als assistent van Allan Deschodt. Na het ontslag van Deschodt nam Smith gedurende een drietal weken de honneurs waar als interim-trainer maar zette een stap terug toen KM voor Bruno Debo koos als opvolger. Ook onder diens opvolger Didier Degomme bleef hij assistent tot eind november 2019. Daarna begon zijn verhaal bij KFC Meulebeke, dat nu zijn vertrek betreurt.

Nu begint zijn avontuur bij KSVO. Hartelijk welkom, Nigel !

(Daniël C.)