KSVO speelt gelijk tegen Oudenaarde (2-2) : twee verloren punten of een gewonnen punt ?

Kurt Delaere moest afzien van zijn type-ploeg. Dat Milan Iket niet fit geraakte (heupproblemen) was enigszins te verwachten, ook de schorsing van Thijs Benoot (rood) was voorzien, maar ook Broes Willem was onbeschikbaar, zijn hamstringblessure was toch ernstiger dan verwacht, terwijl de achillespeesblessure van Tom Lannoo een potentiële invaller langs de kant hield. De T1 van KSVO koos voor een onuitgegeven centraal duo : Lucas Maus heeft al gedepanneerd centraal achterin, deed dat op rechts, terwijl Arvid Lenihan linker centrale verdediger werd, minder gebruikelijk. Lang duurde de speeltijd niet voor de Oostkampse aanvoerder. Na dertien minuten ging hij na een knietje in de rug, al of niet bewust, van Heirwegh neer en moest hij noodgewongen vervangen worden. Figo Suffys was rechtsback, Senne Decloedt die als zes speelde moest even een rijtje achteruit. Martin Puskas kreeg voluit zijn kans voorin, beginnen op rechts.Phil Canoot was naar de bank verwezen. De vervanger van Lenihan na diens vervanging werd Rien Plasschaert. Op de bank zaten naast Plasschaert en Canoot ook nog Dildick en Timmerman.

Kortom, een onuitgegeven opstelling, het belette niet dat KSVO wel het offensief voerde maar op een gesloten en compacte Oost-Vlaamse verdediging stuitte. Toch hadden de roodwitten op voorsprong kunnen staan tegen geelzwart op het moment van de vervanging van Lenihan. Na eeen aanval op links kon Claeys uithalen van rond de zestienmeterlijn, doelman Verbrugge (prima match) leek geklopt maar Van Meenen redde voor de lijn. Het bleef dan wat zoeken voor de thuisploeg, de bezoekers loerden op de counter. Op het halfuur de eerste echt open kans voor KSVO, nadat Bragard op links doorstoomde, voorzette en het hoofd van Jules Vanhaecke vond, die echter over doel kopte. Drie minuten later was het Dylan Vanhaeren die met een schitterende doorsteek Jules Vanhaecke vond, die alleen voor Verbrugge verzuimde om rond de keeper te gaan en meteen trapte. Verbrugge redde door zich breed te maken. En zoals je dikwijls ziet, als je twee zo’n goeie kansen niet benut valt de goal aan de overzijde. Een hoekschop van de bezoekers bleef hangen en Jourquin trapte hem van dichtbij binnen (0-1). De reactie van de thuisploeg kwam er, Zico Claeys probeerde een strafschop uit te lokken, maar de thuisverdediger had wel degelijk de bal. Even later consternatie na een snel genomen vrije trap in eigen doelgebied. Volgens de thuisploeg lag de bal nooit stil, hetgeen scheidsrechter Jasper Vitse aan de rust zou hebben toegegeven. Hoe dan ook de ganse rechterkant (Plasschaert, Suffys) stonden voor de bal, Spileers kon de ruimte induiken op links, kwam naar binnen en legde de bal panklaar voor veteraan Jerome Mezine, die zo’n kansen zelden mist : 0-2. Van efficiëntie gesproken : twee kansen, twee goals en een heel royale en onterechte 0-2 voorsprong halfweg.

Na de rust probeerde KSVO wel te drukken, maar de bezoekers verdedigden massaal en probeerden nog meer tijd te winnen dan ze al voor de rust deden. Die Spileers bleef gevaarlijk. Toch kwam de aansluitingstreffer er vrij snel. Een hoekschop leverde een handsbal op, en dit keer wees de ref resoluut naar de stip. Jules Vanhaecke trapte binnen al koos Verbrugge de juiste hoek (1-2). Met nog een halfuur zat er nog van alles in. Na 70 minuten verlengde Lucas Maus een hoekschop van Declerck, de beste man op het veld, tegen de onderkant van de lat. Intussen was Kurt Delaere aan het wisselen gegaan. Canoot viel als eerste in voor Martin Puskas (61′). Na een combinatie rond de zestien konden Canoot en Vanhaeren uithalen, laatstgenoemde vond de buitenkant van de paal op zijn weg. Terwijl Louis Declerck alle ballen opeiste en op links Bragard veel werd gevonden en als bijkomende aanvaller fungeerde kwamen ook Dildick (op links) en Timmerman (rechts) nog in voor Claeys en Vanhaecke. Phil Canoot plaatste een vrije trap vanop 20 meter op de bovenkant van de lat. Het bleef vrij rumoerig voor het Oudenaardse doel. Stefaan Leleu haalde er nog een extra verdediger bij. Het leek uit te draaien op een totaal onverdiende nederlaag. Oudenaarde kon na rust geen enkele keer meer dreigen, doelman Emiel Martens bleef na rust werkloos. En op het moment dat niemand het niet meer verwachtte viel die goal toch. Een zoveelste weggewerkte bal viel voor de voeten van Louis Declerck die tussen de vele bezoekers en ploegmaats in doel trapte, een bekroning van zijn uitstekende match (2-2). Normaal hadden er een zestal minuten extra tijd bijgemogen, door het vele tijdrekken en de vele wissels (slechts één aan de rust), maar de referee floot na 2 minuten extra tijd af.

Vraag is of het twee verloren punten zijn of een gewonnen punt. Als je na 89 minuten nog op achterstand staat zou je voor het tweede opteren. Anderzijds, als Oudenaarde zo efficiënt is met twee doelpunten uit evenveel kansen en je zelf meer kansen krijgt en duidelijk de baas zijt moet je normaal meer scoren dan de tegenstander.

KSVO speelde met : Martens; Suffys, Maus, Lenihan (15’Plasschaert), Bragard; Claeys (77’Timmerman), Decloedt, Declerck, Vanhaeren; Puskas (61’Canoot), Vanhaecke (77’Dildick).

Vier gele kaarten, twee voor de bezoekrs, waaronder één voor de doelman na de late 2-2. Voor KSVO kregen Senne Decloedt en Jules Vanhaecke het geel, zonder dat het schorsingen oplevert.

Door het halve verlies wordt KSVO op de rangschikking gepasseerd door Jong Cercle, dat nu 39 punten telt. KSVO staat nu mooi vierde met 37 punten

Volgend weekend (zaterdag) speelt KSVO op het veld van de naaste achtervolger, Racing Club Gent, dat slechts één puntje minder heeft. Normaal recupereert Kurt Delaere alvast Thijs Benoot, over de paraatheid van Iket, Willem en Lenihan hangt op deze zondag nog een vraagteken.

Louis Declerck : “Kan nergens beter zijn dan hier”

De late gelijkmaker bezorgde KSVO een punt en Louis Declerck een beloning voor zijn sterke prestatie. Toch overheerste ontgoocheling bij de middenvelder die centraal de bal opeiste en het spel verdeelde. “Het is onbegrijpelijk dat we met 0-2 de rust ingaan. We hadden altijd 1-0 voor moeten komen, ze scoren twee keer uit evenveel kansen in de laatste tien minuten. Die tweede was in feite een actie die moest afgefloten worden, want blijkbaar heeft de referee toegegeven dat hij de actie had moeten laten hernemen. Na de rust hebben de bezoekers niets meer getoond. We gaven vandaag heel weinig weg maar het werd wel keihard afgestraft. Gelukkig verliezen we niet maar we verdienden gewoon de drie punten.”

Declerck verlengde recent zijn contract met twee seizoenen (net als Diego Bragard). “Zeker, want ik kan nergens beter zijn dan hier. We voetballen meestal op een manier die ik echt kan pruimen en dit is gewoon een heel leuke en goeie groep. Dat ik vandaag weer centraal mocht spelen deed me plezier. Ik doe wel wat de trainer vraagt, ik speel wel waar men me zet maar in een vrije rol op het middenveld kom ik best tot mijn recht. Graag wil ik hier de komende twee seizoenen een belangrijke rol blijven spelen.”

Senne Decloedt :”Thuis scoren we (bijna) altijd”

Senne Decloedt is aan zijn laatste seizoen bij KSVO bezig en mocht nog eens de 90 minuten volmaken. “Jammer genoeg zonder de volle winst, die we wel verdienden. We kwamen wel heel ongelukkig achter, kan altijd gebeuren, maar zeker de tweede treffer werden we koud gepakt door een arbitrale foute beslissing. Toen we op het uur tegen scoorden zag ik de zege nog zitten. Thuis scoren we altijd, helaas bleven we steken op een gelijkspel. Vandaag begon ik op het middenveld, moest ik dan even lager gaan spelen, ik ben vrij polyvalent als het centraal is. Fysiek is geen probleem al voelde ik wel dat ik wat matchritme miste”

Decloedt, die 31 wordt in juli, beseft dat hij nog moeilijk een basisplaats kan claimen. “Ik heb hier een zestal seizoenen gespeeld en heb me hier erg thuis gevoeld. Jammer dat corona daar tussen gekomen is. De laatste tijd ben ik mijn plaats kwijt geraakt, al wil ik niemand iets verwijten. Ik voel me nog goed om door te gaan maar dan liefst door te spelen. Volgend seizoen ga ik aan de slag bij Blankenberge, terug naar de kust zeg maar. Een ambitieuze club, weliswaar op een lager niveau. Intussen wil ik tot de laatste speeldag mij inzetten voor KSV Oostkamp.

(Daniel C.)

Postformatie : monsterzeges voor beloften en reserven

De nationale beloften mochten vrijdagavond in het sportcentrum van Wervik tegen hun collega’s van Eendracht Wervik spelen, de allerlaatste in de rangschikking.Het werd een monsterzege voor de roodwitten van Jeffrey Vandepoel, die vader Pascal Van Severen als ploegafgevaardigde en diens zoon Yentl, tevens doelman drie van KSVO, als verzorger op de bank naast zich hield. Het werd liefst 0-8, waardoor KSVO zijn positie als vijfde in de rangschikking versterkt (met 40 punten uit 19 matchen).

De doelpunten werden netjes verdeeld :vier in elke helft.

Voor de rust scoorde Jari Van De Maele een zuivere hattrick, al was het eerste doelpunt er één waarbij Luca De Blauwe de assist van Seppe Hoppe afrondde (8′). Dan kwam Jari met twee solo’s die de score opdreven via 0-2 (22′) naar 0-4 (39′), en tussenin was er een assist van Sebbe Blaton, ook voor Jari (0-3, 30′).

Na de rust was Tristan Deblieck opvallend met de assist voor Andreas De Kerpel (53′, 0-5), scoorde Jari Van De Maele op strafschop na een fout op Josse Vienne (59′), was Jari Van De Maele ook eens aangever voor Tristan Deblieck (65′) en mocht die laatste voor zijn tweede assist zorgen, afgewerkt door Seppe Hoppe (84′). Als je weet dat de roodwitten ook nog eens twee keer de paal én één keer de lat troffen dan zaten er zelfs dubbele cijfers in.

Kwamen in actie : Thibo Decloedt, Seppe Hoppe, Andreas De Kerpel, Guillaume Coulier, Guinten Puype, Milan Van De Maele, Sebbe Blaton (60’Foeke Buffel), Tristan Deblieck, Jari Van De Maele, Luca De Blauwe (60’Luka Talloen), Josse Vienne (60’Theo Kasongo Sabury).

Komende vrijdag spelen de beloften om 20 uur thuis tegen FC Gullegem B, de nummer vier uit de klassering.

Zondagnamidag was het de beurt aan de reserven in vierde provinciale B om ook bij de hekkensluiter in hun reeks op bezoek te gaan : Lissewege B. Ze moesten nauwelijks onderdoen voor hun collega’s : 0-7 stond er na 90 minuten op het bord. KSVO blijft zo op een mooie zesde plaats. De aangeduide scheidsrechter was nergens te bespeuren, een jonge lokale jeugdref nam het over. KSVO stond halfweg al op 0-5 met goals van Gyde, Talloen, Daenens en in één minuut nog twee goals van Vanbossel en Haezebrouck. In het laatste kwartier zorgden Hazebrouck (met zijn tweede) en Cornelis voor de 0-7 eindstand in deze eenrichtingsmatch. Het was de laatste match uit de tweede periode, waarin de KSVO-reserven ongeslagen bleven. De jongens van Steven Verkeyn mogen toch fier zijn op hun parcours sedert Nieuwjaar.

Kwamen in actie : Thibo Decloedt (46’Kasper Van Leirsberghe), Maxim Cornelis, Tibo Vanbossel, Jelle Dormaels, Maxim Gydé, Josse Vienne (46’Wout Devos), Nils Hazebrouck, Foeke Buffel, Luka Talloen (63’Fabrice Beuselinck), Theo Kasongo Sabury en Arno Daenens.

KSVO blijft zesde in de klassering en speelt komende zaterdag om 18u30 thuis tegen Club Blankenberge.