KSVO en KVK Westhoek oefenen en eindigen op 1-1

Een mooi zomerzonnetje op de Valkaart voor een oefenmatch tussen KSVO en reeksgenoot KVK Westhoek. De ploeg van Bram Lucker -die zijn weelderige haardos inruilde voor een Kojak-look- trok liefst 12 nieuwe spelers aan. Een stuk of vijf stonden er aan de aftrap. Alleen de doelman maakte de 90 minuten vol, halfweg kwamen tien andere veldspelers op het veld voor de bezoekers die dan ook halfweg nog één keer wisselden en dus 22 spelers opstelde.

Bij KSVO waren Thijs Benoot (op reis) en het ex-Torhouts duo naamgenoten Arthur Devos en Mauro Devos niet van de partij. Eerstgenoemde sukkelde met een lichte blessure eind vorig seizoen en wilde dat volledig laten herstellen, ook Mauro Devos was niet volledig fit. Ook Olivier Vermander (die de komende weken wellicht wel zal spelen) en Arvid Lenihan (infectie na een operatie) ontbraken. Stijn Desmet koos voor slechts één doelman, Ron Hajdari mocht de 90 minuten volmaken, Milan Iket bleef langszij.

Bij KSVO kwamen 17 spelers in actie. De thuisploeg begon met Hajdari; Cornelis, Tailleu, Willem, Ritière; Plasschaert, Maus, Vanhaeren, Simoens; Canoot, Vanhaecke.

In een gezapige eerste helft, gelijkopgaand, was het eerste gevaar een poging van Jules Vanhaecke die op de bovenkant van de lat besloot. Lucas Maus demonstreerde intussen wat KSVO vorig seizoen gemist heeft : duels winnen, balveroveringen, goeie acties. Na een halfuur ging hij naar de kant ten voordele van Milan Van De Maele, een vervanging die gepland was, want het waren pas de eerste speelminuten voor Lucas na een afwezigheid van een gans seizoen. In de 31ste minuut scoorden de bezoekers via Noa Bara, die balverlies op rechts op de middenlijn afstrafte met een mooie actie en geplaatst schot in de verste hoek (0-1). Even later was Ayrance alleen door maar hij trapte in de grond. Een zestal minuten voor de rust kreeg Broes Willem een trap op de hiel of was het de achillespees, hoe dan ook geen risico. Benoit Onraet kwam in zijn plaats terwijl het de bedoeling was dat hij maar een halfuurtje zou spelen omdat hij pas een week aan het meetrainen is. Halfweg 0-1 dus. Terwijl de bezoekers alle veldspelers wisselden begonnen bij KSVO de elf die aan de rust op het veld stonden aan de tweede helft. In het vierde kwartier kwam KSVO heel dicht bij de gelijkmaker. Phil Canoot besloot een open kans hoog over, Rien Plasschaert kopte een goeie voorzet vanop links rakelings naast  en op een goeie voorzet van Vanhaecke vanop rechts besloot Canoot op de lat in plaats van het dak van het doel. Op het uur tijd voor heel wat wissels bij KSVO : Timmerman, Declerck, Claeys, Jari Van De Maele en Tristan Deblieck kwamen in voor Ritière, Vanhaeren, Canoot, Vanhaecke en Simoens. Twintig minuten voor tijd bijna 0-2 toen invaller Bonsu plots opdook voor Hajdari, die echter een puike redding in huis had, de enige kans van de bezoekers na de pauze. Rien Plasschaert ging er na 72 minuten uit en Phil Canoot keerde uit de dug out terug om nog een dik kwartier vol te maken. Jari Van De Maele was nog eens door maar een verdediger had nog een reddende tackle in huis. Toen ancien Arno Claeys dacht de bal rustig te kunnen laten uitlopen werd hij het leder ontfutselt door de opzittende Tristan Delieck en die vond zowaar net buiten de zestien Louis Declerck die met een knal voor 1-1 zorgde vijf minuten voor tijd. Het werd nog bijna 2-1 maar Tailleu -sterke match- kopte van dichtbij net naast.

Een billijk resultaat, KSVO iets meer kansen, maar vooral een leerrijke match voor de trainersstaf, al ontbrak Thierry Kestremond wegens verlof.