KSVO pakt in extremis (en verdiend) de drie punten tegen Jong Lede (2-1) 

Op de vijfde ‘Familiedag’ van KSVO werd niet alleen een mosselfestijn geserveerd voor de aanhang en familie, voor jong en oud, maar ook op een vijfde zege op zes matchen. Die zege kwam er slechts in extremis, precies op de 90ste minuut zelfs, maar was daarom niet minder verdiend. De Oost-Vlaamse bezoekers leken een punt te pakken, tot de slotminuut waarin KSVO een tweede keer scoorde.  De leidersplaats blijft bij onze roodwitten, de achtervolgers noemen nu Avanti Stekene en Lochristi, volgen op drie punten. Erpe-Mere was voor deze speeldag de dichtste achtervolger maar verloor zaterdag met 3-1 bij KM Torhout en volgt nu op vijf punten als vijfde. 

De zon was van de partij en de thuisploeg was meteen op de afspraak. Vermander kreeg de voorkeur op De Waele en begon op rechts, Tom Lannoo nam de linkerkant op het middenveld voor zijn rekening. Vanneste was geelgeschorst. De openingsfase gaf meteen Oostkampse druk, dreiging was er al bleven de kansen aanvankelijk uit. Tot de veertiende minuut, een schot van Canoot na een afgeweerde hoekschop belandde via een been maar een klein metertje naast. Daarna volgden twee goeie voorzetten van Olivier Vermander, die iets te snel bleek voor de linkerverdediger van Lede, Lannoo kwam eerst een stap te kort om in te koppen en bij de volgende werd de glijdende Vanhaecke al of niet zwaar gehinderd om de bal binnen te duwen, referee Vandenbussche zag er geen strafschop in. Pas rond het halfuur het eerste en enige gevaar van de bezoekers, Chevalier glipte voorbij Bragard, maar stuitte op de goed uitgekomen Iket.  In het derde kwartier werd het evenwicht hersteld en zo gingen we met 0-0 rusten. Ook na de pauze geraakte Lede nauwelijks uit de omknelling en soms leek het op handbal : omsingeling van de bezoekers, erg veel balbezit. Even voor het uur redde doelman Meulemeester op een goeie poging van Decloedt, de daaropvolgende hoekschop van Canoot werd door Bragard overgekopte. Even na het uur was het prijs. Hoekschop De Waele, kort genomen, teruglegger tot bij  Canoot die van buiten de rechthoek raak trof met een schot, dat via de paal achter de bezoekende doelman belandde (1-0). Er leek niets aan de hand, Jong Lede moest komen maar kon de bal nauwelijks in eigen rangen houden. De thuisploeg leek op balbezit de match te kunnen uitspelen.Tot een kwartier voor tijd. Een botsende bal in de zestien belandde tegen de hand van Senne Decloedt en de referee wees naar de stip. Van Peteghem faalde niet (1-1). KSVO was duidelijk aangeslagen, kon het goeie voetbal van het eerste halfuur van voor én na de rust niet meer opdissen en viel aan zonder echte openingen te vinden. Er vielen hoekschoppen, gele kaarten en veel duels en iedereen ging al uit van een gelijkspel. Tot een dubbele actie van Dylan Vanhaeren soelaas bracht. Zijn eerste voorzet werd nog weggewerkt, de tweede laterale harde voorzet vond aan de tweede paal Phil Canoot die zijn tweede van de namiddag maakte (2-1). Verdiend op basis van het veldoverwicht en aantal kansen. Ook een bewijs dat het altijd moeilijk is tegen een ploeg die in de egelstelling kruipt.  

De ploeg : Iket; Lenihan, Willem, Benoot, Bragard; Vermander (46’De Waele), Decloedt, Vanhaeren, Lannoo (79’Claeys); Vanhaecke (85’Van Hooreweghe), Canoot. (wisselspelers : Maertens). Vijf gele kaarten,vier voor de bezoekers én één voor Arvid Lenihan.                                                                                                      

Doelpunten : 62’Canoot 1-0; 76’Van Peteghem (pen.) 1-1; 90’Canoot 2-1. 

Volgende zondag trekt KSVO naar Erpe Mere, aftrap om 15 uur.   (DC)