Reeksindeling tweede nationaleA met KSVO bekend

Er is een definitieve reeksindeling door Voetbal Vlaanderen van eerste nationale, tweede nationale A en B en derde nadtionale (3 reeksen). Tweede nationale A is de reeks waarin KSVOostkamp in uitkomt, wordt nu ook door VV al tweede afdeling genoemd. Een minieme kans dat er nog iets wordt gewijzigd hangt af van Eendracht Aalst. Dit zijn normaal de ploegen die in de reeks van KSVO zullen uitkomen : KRC Gent, SV Oudenaarde, KVK Westhoek, KRC Harelbeke, FC Voorde-Appelterre, KVV Zelzate, Jong Essevee (Zulte Waregem B), Olsa Brakel, SC Dikkelvenne, SK Roeselare, FC Lebbeke, FC Gullegem, Sparta Petegem *, KCV Westerlo B, KM Torhout en uiteraard KSVO zelf. Zijn weggevallen wegens gepromoveerd rechtstreeks of via eindronde : Ninove, Merelbeke en Jong Cercle. Ook weggevallen wegens degradatie : Mandel United en Wetteren. Normaal zou ook Sparta Petegem zijn weggevallen maar die worden heropgevist door het feit dat kampioen Eendracht Aalst geen licentie kreeg, noch voor eerste nationale, noch voor tweede en derde nationale. In eerste provinciale starten kan maar enkel middels een fusie maar dan zijn de schulden niet weggewerkt. Zoals in eerste instantie als in beroep (bij de controlecommissie) kreeg Aalst een nul op het request. Ze kunnen nog in beroep gaan bij het BAS maar dat hangt van de voorzitter af, een Turk die geen van beide landstalen machtig is en de kans dat ze het halen is uiterst miniem. Als ze zich failliet laten verklaren (zoals KVO) kunnen ze in vierde provinciale terecht via een nieuwe club (nieuw stamnummer) en in die reeks is nog plaats.

Nieuw in de reeks : KVC Westerlo B en Lebbeke “(beiden uit de B-reeks) en promovendi KVK Westhoek en FC Roeselare. Westerlo is ook een verhaal apart. Het eerste voorstel bracht Jong KV Mechelen in plaats van de Kempenzonen in de A-reeks, maar daar werd bezwaar tegen gemaakt. Onder andere RC Mechelen via voorzitter François De Keersmaecker diende een bezwaarschrift in net als een aantal andere clubs uit de regio. Wat bleek immers : Houtvenne en Jong Westerlo zaten dan net als RC Mechelen en nog een aantal Antwerpse ploegen in de B-reeks maar blijbbaar is Houtvenne een sattelietploeg van Westerlo en dan zouden bij cruciale matchen wel eens problemen kunnen ontstaan. Daarom werden Houtvenne en Westerlo B van elkaar gescheiden en werd laatstegenoemde ploeg naar de A-reeks overgeheveld.
Voor de vooral West-Vlaamse ploegen een serieuze verplaatsing, de verste van de reeks maar enig medegedogen : die ploeg uit de Kempen moeten quasi elke uitmatch ver reizen..

Voor KSVO is er één West-Vlaams treffen meer : twee nieuwkomers uit de provincie én één weggevallen,dus plus één. Het maakt de reeks alleen maar leuker en interessanter.

(Daniel C.)