Kevin Deslypere ziet hoe KSVO zijn zegereeks verder zet : 0-1 bij Erpe-Mere

Het werd als een moeilijke match voorzien en dat werd het ook min of meer in Erpe-Mere. KSVO won verdiend maar met het kleinste verschil en omdat de kansen niet afgemaakt werden toen ze zich voordeden is een tegendoelpunt altijd mogelijk, zoals vorige week. Toen Jong Lede uit het niets gelijk maakte en er slechts op het nippertje, in de slotminuut, de roodwitten toch nog wonnen. Nu viel dat tegendoelpunt niet.

Zonder Lenihan (ziek) kwam KSVO aanvankelijk met Olivier Vermander op de proppen als rechtsback. Op het middenveld waren de buitenposities voor Tom Lannoo  en Declan De Waele, maar al snel switchte Kurt Delaere de posities van Lannoo en Vermander. Tom is verdedigend sterker en Olivier moet het meer van snelheid en acties hebben, Verder stond Dylan Vanneste weer in de basis na een schorsing, op zijn vertrouwde positie, links in de defensie.

We vroegen T2 Kevin Deslypere naar zijn mening over de match. “Erpe-Mere stond een tweetal weken nog het dichtst bij ons maar verloor nu twee keer op rij. In feite hadden ze nog niet veel zware tegenstanders ontmoet. Ze spelen een soort voetbal dat ons niet echt ligt, zeker op zo’n klein veld als dat van hen. Zeer compact, defensief en rekenend op de lange bal en de counter. Toch hebben we genoeg kansen gehad om de score groter te maken, maar deze keer waren we in de laatste twintig of dertig meter niet scherp genoeg. Ofwel was de laatste pass onzuiver of de afwerking niet accuraat. Olivier Vermander kon gelukkig wel één keer scoren. Het voetbal van de thuisploeg anti-voetbal noemen is misschien iets te veel gezegd, elke ploeg speelt met de wapens die ze hebben, maar als je dan toch kunnen winnen is de voldoening groot.”

Nog vertellen dat Dylan Vanhaeren vervangen werd omwille van een verzwikte enkel en dat de vervanging van De Waele door Bragard ingegeven was door het feit dat er op de flanken veel gelopen moest worden en dat dit een fysieke tol eist.

KSVO speelde met : Iket; Vermander (86’Van Hooreweghe), Willem, Benoot, Vanneste; Lannoo, Decloedt, Vanhaeren (61’Claeys), De Waele (71’Bragard); Canoot, Vanhaecke. (Invallersdoelman Maertens zat als vijftiende man op de bank).

Doelpunt : 30’Vermander 0-1.

(Eén gele kaart door referee Cools voor een thuisspeler).

Daarmee heeft KSVO een net niet perfect rapport : 19 op 21, dat kan tellen, zes overwinningen op zeven matchen én één gelijkspel. De dichtste achtervolger is nu Voorde-Appelterre en die staan al op vijf punten. Concurrenten als Lochristi,  (de tegenstander die KSVO twee punten kon afhandig maken) dat verloor en Lebbeke volgen nu samen met Avanti Stekene al op zes punten.”

“Nog een paar keer winnen en dan is het behoud al een feit” aldus de assistent-trainer van Kurt Delaere. “We komen nu in feite dicht bij de eerste periodetitel, het zou jammer zijn dat we die niet halen. We bekijken het nog altijd match per match, dat wel, maar eens verder kijken kan geen kwaad. Hoe dan ook zijn alle punten die we pakten verdiend.”

Kevin Deslypere is pas 28 maar stopte al geruime tijd geleden zijn voetbalcarrière door blessureleed. Hij blijft een echte SVO-boy. “Er zijn een drietal spelers in de kern die ouder zijn dan ik, ik heb ook met een aantal jongens nog samengespeeld. Het was spijtig dat mijn voetbalcarrière snel over was maar ik heb een echte band met deze club. Mijn jeugdjaren doorgebracht, trainer geworden bij de U7, verder doorgegroeid, en als je bij KSVO toont dat je van goeie wil zijt en je inzet dan krijgt je kansen. Het loopt ook erg goed met Kurt Delaere als hoofdtrainer. Nu we al een ganse voorbereiding en meer een half dozijn matchen achter de rug hebben kan ik niets anders dan de lof zingen van onze hoofdtrainer. Hij geeft me voldoende vrijheid om trainingsoefeningen uit te werken, ook mijn ex-maats zien dat ik dit met kennis van zaken doe, en er is ook altijd overleg over tactiek en opstelling. Bij deze club hoor ik echt wel thuis.”

Komende zaterdag ontvangt KSVO Eppegem, dat met 8 punten op de twaalfde plaats staan. Aftrap om 19u30.

(Daniel C.)