KSVO verspeelt dubbele voorsprong tegen Tempo Overijse (2-2) maar blijft ongeslagen

In de eerste match van de terugronde is KSVO er niet in geslaagd om een overwinning te boeken. Tegen Tempo Overijse werd het 2-2 al gingen de lokale roodwitten wel met 2-0 de rust in. Niettemin betekent dit punt dat KSVO ongeslagen blijft na 16 speeldagen. Een echt succes.

Trainer Kurt Delaere moest ingrijpen. Broes Willem was geelgeschorst maar ook geblesseerd : de adductoren lies zijn geraakt en er wacht hem minstens twee tot drie weken rust. Of hij de competitiestart na de winterstop haalt is onzeker. Niels Van De Water die normaal ging starten geraakte op de vrijdagtraining geblesseerd. Het werd opgelost door de inbreng van Dylan Vanneste, terug van lang weggeweest (o.a. door ziekte) die als linker centrale verdediger speelde en Diego Bragard, terug na schorsing, op de linksback.  In het middenveld werd de linkerkant bezet door Zico Claeys, die Declan De Waele naar de bank verwees (diens schorsing moet nog komen) en voorin stond Jules Vanhaecke weer aan de aftrap.

Het was meteen raak voor de thuisploeg. De secondenwijzer had de volledige ronde nog niet gedaan of Phil Canoot bediende Olivier Vermander, die meteen scoorde (zijn zevende van het seizoen), 1-0 dus.  Overijse herstelde snel het evenwicht maar was offensief onmondig. KSVO controleerde de match zonder veel gevaar te scheppen, al kwam Vermander er na 32 minuten nog eens dicht bij. Niet veel later was het wel raak.  Vanhaecke zette zich door op links, ging voorbij één speler en legde af voor Canoot die de bal recupeerde op rechts en in doel knalde, nummer zestien voor de topschutter (2-0). Zonder noemenswaardige problemen was dat meteen ook de ruststand, al begon het spel steeds bitsiger te worden.

De tweede helft werd dat er niet minder op. Zenuwen, gecontesteerde beslissingen, veel lawaai van de meegereisde bezoekende supporters, referee Ghyselincks had er zijn handen mee vol.  De gele kaarten volgden, ook voor de mannen in de dug out. Eerst voor Kurt Delaere, even later voor de T1 en T2 van de bezoekers (Laurysen en De Cuyper).  Het eerste kwartier was er de druk van de Brabantse ploeg, omdat de Oostkampse defensie weinig weggaf bleef dat zonder gevolgen.  De aanvallende middenvelder De Maeyer zorgde voor raids. Een kopbal van invaller De Neef ging maar ne naast en ook een andere invaller Focanr (Overijse had bij rust twee keer gewisseld) zorgde op links voor gevaar.  Iket redde eerst nog de meubels op een kopbal van Dehond, maar uit de corner die erop volgde kwam de bal via de onderkant van de lat voor de neus van Cocchiere die de aansluitingstreffer scoorde. (2-1). Nauwelijks bekomen of dezelfde speler kon -na balverlies op het middenveld van Vermander- centraal doorsturen en weer scoorde Cocchiere (2-2). Eigenaardig genoeg namen de bezoekers blijkbaar vrede met dat resultaat, want ze gingen nu met meer mankracht achter de bal spelen. Toch kwamen er nog twee halve kansen voor KSVO. Eerst kopte Claeys een voorzet van de ingevallen De Waele naast en één minuut voor tijd zeilde een kopbal van Vanhaeren een metertje naast. Tussenin hadden Benoot en Vanneste de schaarse uitbraken in de kiem gesmoord. Algemeen werd het gelijkspel als terecht bestempeld, KSVO controleerde de eerste helft, de bezoekers waren daadkrachtiger na de pauze.

Referee Ghyselincks had voor de rust de gele kaarten op zak kunnen houden, maar moest na de pauze meer ingrijpen.  De gele kaart voor Senne Decloedt was licht, de bezoekers kregen er nog er nog drie voor spelers en bovenop, na de extra tijd, , kreeg de bezoekende trainer nog een tweede gele kaart. Dat de referee na de match -waarbij hij wachtte tot alle spelers via de neutrale zone naar de kleedkamers gingen- in discussie ging met bezoekende supporters ging over zijn beslissingen vonden we een fout(je). Een arbiter moet boven die “roepers” staan.

KSVO speelde met : Iket; Lenihan, Benoot, Vanneste, Bragard; Vermander (78’Van Hooreweghe), Decloedt, Vanhaeren, Claeys (89’Bekaert); Vanhaecke (68’De Waele), Canoot.

Doelpunten : 1’Vermander 1-0; 35’Canoot 2-0; 70’ en 72’ Cocchiere 2-1 en 2-2.

KSVO begint zo de terugronde met een gelijkspel, het derde dit seizoen. En blijft ongeslagen na zestien matchen.  Doordat achtervolgers Lebbeke (uit bij Sparta Melsele) en KM Torhout (thuis tegn Lochristi) wonnen slinkt de voorsprong van KSVO op de achtervolgers tot 8 en 9 punten op dit duo. De anderen lijken al uitgeteld. In de nationale reeksen os de Oostkampse reeks  uniek, in eerste provinciale doet enkel Wielsbeke iets gelijkaardigs. Tot deze competitiedag is de ploeg van Dieter Lauwers -het is geen toeval zeker dat de ex-trainer van KSVO het opnieuw zo goed doet bij zijn nieuwe club—ook ongeslagen met 13 overwinningen en 2 gelijke spelen uit 15 matchen.

De winterstop komt er nu aan met één oefenmatch (op het veld van Sparta Petegem, leider in 2A). .  Willem blijft onzeker voor de hervatting, maar misschien komen jongens als Van De Water en Lannoo terug. De competitiestart is op zondag 16 januari op het veld van Lochrisi.

Arvid Lenihan : Gelijkspel dat aanvoelt als verliespartij”

De aanvoerder van de leider kon zijn ontgoocheling moeilijk verbergen. “Misschien is het een juiste uitslag maar zo meteen na het laatste fluitsignaal voelt dit gelijkspel toch vooral aan als een nederlaag. We hebben misschien geen schitterende eerste helft gespeeld, we stonden wel snel op voorsprong en hielden de controle. Ze kregen geen enkele goeie kans voor de rust. Die tweede treffer leek de match te beslissen. Na de rust hebben we echter de controle verloren, de slag op het middenveld ook en we slikten kort na elkaar twee goals. De euforie bij de bezoekers was groot na hun gelijkmaker, een bewijs dat iedereen toch zo graag ons wil winnen van ons.  We zijn na rust meegegaan in hun voetbal, veel duels en redelijk bitsig, we vergaten ons eigen voetbal te spelen. Dat de ontgoocheling groot is zal iedereen snappen. In voorgaande matchen konden we altijd reageren na een gelijkmaker of een aansluitingstreffer. Nu bleef ons antwoord uit al bleek Overijse tevreden met het punt. In twintig minuten kregen we nog twee halve kansen. Nu, we blijven ongslagen en binnen enkele dagen zal die ontgoocheling wel verteerd zijn. We zetten een pachtige reeeks neer, nu toch al zestien matchen zonder nederlaag.  De riem mag er nu even af. Het werd tijd, we hebben de laatste weken iedere week telknes één geschorste en een nieuwe geblesseerde. Die paar weken rust kan van pas komen. Misschien halen sommige ploegen twee punten in op ons, maar de voorsprong is nog ruim en na Nieuwjaar gaan we het op dezelfde manier aanpakken. Match per match proberen er het beste uit te halen en altijd gaan voor de winst”