KSVO zet ook Vigor Hamme opzij : 2-4 winst en gedeelde tweede plaats

KSVO heeft zijn tweede uitmatch met dezelfde cijfers gewonnen als zijn eerste uitmatch. Net als in Overijse werd het 2-4. Daarmee mogen we spreken van een zeer geslaagde start van de competitie met 7 op 9. Alleen SK Lebbeke, de tegenstander van komend weekend, die met een winninggoal in de slotminuut KM Torhout in het verlies speelde (2-1) telt nog het maximum van de punten.

Op een groot en breed veld kwam KSVO snel 1-0 achter maar tien minuten later egaliseerde Phil Canoot met zijn eerste veldgoal van het seizoen (in Overijse scoorde hij ook vanop de stip). Vlak voor de rust zorgde centraal verdediger Broes Willem voor de 1-2 ruststand. De trainer van de thuisploeg wisselde twee spelers halfweg, bewijs dat hij niet zo tevreden was. Phil Canoot vergrootte halfweg de tweede helft de voorsprong en dan kreeg SVO een tweetal heel goeie kansen, dankzij snelle omschakeling, om de score nog verder uit te diepen, maar die mogelijkheden werden niet benut. De Witte kon voor de thuisploeg dan tegenscoren en zo werd het nog enigszins spannend. De ingevallen Louis Van Hooreweghe zorgde met een late vierde treffer voor zekerheid (2-4).

Volgende spelers kwamen in actie : Iket; Lenihan, Willem, Benoot, Vanneste; Lannoo (79’Van Hooreweghe), Decloedt, Vanhaeren, Bragard (60’Vermander); Canoot, Vanhaecke (66’De Waele).

Doelpunten : 6’Mbow 1-0; 16’Canoot 1-1; 44’Willem 1-2; 66’Canoot 1-3; 74’De Witte 2-3; 88’Van Hooreweghe 2-4.

Referee Kempenaers deelde vier gele kaarten uit : twee voor de thuisploeg en twee voor de roodwitte bezoekers, Dylan Vanneste en de ingevallen Declan De Waele.

Trainer Kurt Delaere was tevreden. “We mogen zeker spreken van een geslaagde start van de competitie. We staan nu met drie andere clubs (Lochristi, Voorde-Appelterre en Bambrugge op een gedeelde tweede plaats). Lochristi lijkt met nu wel de sterkste ploeg, het won nu met 4-0. We hebben de punten gepakt die we verdienden : onze twee uitzeges waren verdiend, vorige week tegen Lochristi was het gelijkspel ook gewettigd. We kregen in Hamme meer mogelijkheden dan alleen die vier goals. Ik denk dat we nog minstens vier zuivere doelkansen onbenut lieten. Er was één wijziging in vergelijking met vorige week. De Waele had niet volledig kunnen trainen en werd in de basis vervangen door Diego Bragard. De wissels (Lannoo, Bragard en Vanhaecke) kwamen er omdat die jongens heel wat loopwerk hadden verricht. De invallers bewezen ook hun nut.”

Zaterdag komt de enige leider, SK Lebbeke, op bezoek aan de Valkaart. Aftrap om 19u30. Opnieuw een topprestatie ? (DC)