KSVO op zucht van periodetitel na moeizame winst tegen KFC Eppegem (2-1)

Het werd een moeizame zege tegen KFC Eppegem, dat de laatste weken minder goed bezig was. Tegen de leider toonden ze zich in elk geval erg assertief en agressief en zorgden ze voor een bitse match die onze roodwitten uiteindelijk toch konden winnen.

Nogal wat wijzigingen in de basisploeg van KSVO. Lenihan keerde terug uit ziekte, maar nu was Dylan Vanneste onbeschikbaar om die reden. Diego Bragard werd de linksback. Die andere Dylan, middenvelder Vanhaeren, ontbrak omwille van een blessure (waarvoor hij op Erpe-Mere er vroegtijdig af moest) en kon voorafgaand aan de match zijn rol als video-analist voor Cercle tegen Standard nog waarnemen. Zico Claeys nam zijn plaats in. Olivier Vermander kreeg weer een zitje op de bank, omdat Lannoo en De Waele de flanken bezette.

Een sterke start van de bezoekers, pas na een kwartier kwam er wat evenwicht. Kansen hadden de bezoekers niet, ook de thuisploeg niet. Wie had verwacht dat het een walk-over zou zijn tegen het nummer twaalf had het verkeerd voor. Aanvoerder Arvid Lenihan mocht zich gelukkig prijs dat zijn doorgaan op de bal op een tegenstander na een tweetal dribbels slechts met geel werd bestraft door referee Windels. Misschien ook het gevolg van het feit dat de club uit Zemst (Vlaams-Brabant), samengesteld uit Vlamingen, Franstaligen en wat spelers van vreemde origine, nogal wat theater maakte bij acties en sommigen de vallende ziekte bleken te hebben Vooral Benhamou en Erdogan konden er iets van. KSVO had net wat meer grip op het matchgebeuren gekregen toen het ook kon scoren. Een actie van Claeys-Bragard eindigde met een diepe bal waar Vanhaecke goed op inliep. Een opwippertje over de keeper geprobeerd, doelman Leemans had ook de speler mee en referee Windels wees resoluut naar de stip. Het protest bleef beperkt tot de doelman zelf (die geel kreeg) en een paar verdedigers. Vanhaecke trok er zich niet veel van aan en voltrok vanop de stip het vonnis (1-0). Die voorsprong zorgde niet voor meer rust aan de bal, de thuisploeg had meer de bal maar kreeg geen kansen meer, de bezoekers evenmin. Halfweg 1-0 dus. Het vierde kwartier liep al op zijn eind toen Broes Willem op wandel ging en een goeie voorzet afleverde, aan de tweede paal kon De Waele niet besluiten. Eén minuut later consternatie aan de andere kant. Claeys kwam te laat met zijn tackle en ook nu wees Windels naar de stip. Rijmenans zette de bordjes gelijk (1-1). Trainer Delaere gooide met Vermander een meer offensieve flankspeler in de ploeg voor Tom Lannoo. Even later kwam ook Jeroen Ide in de ploeg voor Claeys. Vermander sneed naar binnen maar krulde zijn poging anderhalve meter naast. Iket moest nog een poging van Erdogan van dichtbij afstoppen, vooraleer Bragard na een rush en voorzet Vanhaecke vond. Die geraakte in twee tijden niet voorbij doelman Leemans. De 2-1 volgde niettemin bij de volgende aanval. Een actie Ide-Vermander, Vanhaecke zorgde voor verwarring en Phil Canoot mikte vanuit een schuine hoek zijn zesde van het seizoen tegen de netten. Na balverlies van van Ide mikte Munganga, Iket redde. Eppegem zette nu veel druk en toen Lenihan verrast door een speler die uit zijn rug kwam te laat tackelde moest hij met zijn tweede geel naar de kant. Nog tien minuten en vier extra minuten met een man minder. KSVO had nog één keer geluk toen Erdogan de lat trof, de ruime om te counteren was er voor rood wit maar de acties lukten niet meer. Zodat het bij 2-1 bleef.

Een gelijkspel had gekund, maar de winst leverde KSVO veel op. Op hetzelfde moment geraakte Lebbeke (één van de ploegen op de derde plaats met zes punten achterstand) niet voorbij Overijse. KSVO staat op een zucht van de eerste periodetitel. Met één punt tegen de voorlaatste, Svelta Melsele, volgend weekend is dat een feit. Omdat zondag Voorde-Appelterre verloor van Avanti Stekene (2-1) en Lochristi op 2-2 bleef stekenen kan mathematisch alleen Avanti Stekene nog naast SVO komen op puntenaantal. Daarvoor moet SVO geen punten halen tegen Melsele en Stekene 6 op 6. Speeldag tien is SVO-Stekene….

.

De opstelling van KSVO : Iket; Lenihan, Willem, Benoot, Bragard; Lannoo (62’Vermander), Decloedt, Claeys (65’Ide), De Waele (89’Van Hooreweghe); Vanhaecke, Canoot.k (Niet gespeeld : Martens).

Doelpunten : 26’Vanhaecke (pen.) 1-0; 58’Rijmenans (pen) 1-1; 70’Canoot 2-1.

Rood (twee keer geel) voor Lenihan en geel voor Willem. De bezoekers kregen drie gele kaarten.

Volgend weekend reist KSVO naar Melsele, momenteel voorlaatste. Dat zal zonder de geschorste Lenihan zijn. Ook Vanhaeren zal nog langszij blijven en wellicht niet meer aan de bak komen in de eerste periode. Vanneste keert normaal terug.

(Daniël C.)