Senne Decloedt :”Eerste doelstelling dichtbij”

In de slotfase was Senne weer aanvoerder nadat Lenihan zijn tweede geel had gekregen. En zoals vorige week op Erpe-Mere toen Arvid onbeschikbaar was. De kustboy was zeer eerlijk in zijn analyse van een moeilijke en niet zo mooie match.

“Een heel moeilijke tegenstander bleek dit Eppegem. Nochtans hadden ze enkele mindere prestaties achter de rug. We zijn bij momenten met de rug tegen de muur gezet, maar we hebben ze bij momenten ook goed onder druk kunnen zetten. Arvid had pech dat hij bij zijn tweede fout ongewild die fout beging omdat hij zijn tegenstander niet voelde komen. Zijn eerste fout rook naar donkergeel , de beslissing van de referee was niet onlogisch. Het is daar dat we bewezen een ploeg te zijn. We hebben de zege toch over de streep kunnen trekken ondanks die numerieke meerderheid. Eerder overkwam ons tegen Jong Lede hetzelfde. Een penalty tegen krijgen die de gelijkmaker betekent en toch nog de zege bemachtigen. Ook nu reageren we na een penalty en gelijkmaker. Het had een gelijkspel kunnen zijn, maar we gingen tot de laatste minuut voor de zege. Voor Olivier (Vermander) is het zuur dat hij niet in de basis start, maar hij brengt telkens iets extra in zijn invalbeurten. Hij was betrokken bij de 2-1 en krulde zelf een bal maar net naast. Eén zaak is zeker. We hebben een beetje geluk vandoen en dat is momenteel ons deel, zoals bij die bal tegen de lat. Anderzijds : geluk dwing je ook af. En dat we in een goeie flow zitten mag je zeker zeggen. 22 op 24 is niet niks.”

Het titeltje boven dit interviewtje doet denken aan de periodetitel. “Zo goed als binnen” wierpen we Senne voor de voeten. “Daar zijn we niet mee bezig” was het antwoord van de vice-aanvoerder. Toen waren de resultaten van de zondagmatchen -allemaal meevallers- nog niet binnen. “We zijn weer dichter bij het behoud, onze eerste doelstelling was dat. Nog twee of drie keer winnen en we zullen zo ver zijn denk ik. Uiteraard kijk je ook naar die periodestand, maar dat was nooit een doelstelling op zich. We gaan dat niet laten liggen als we het kunnen pakken en we willen graag die eindronde in als het zich voordoet. Er kan nog altijd een moeilijke periode aan komen. Daarom nu op ons elan verder gaan.”

(Daniël C.)