Voorzitter Paul Devliegere ziet hoe KSVO de periodetitel binnenhaalt : 1-5 bij Svelta Melsele

KSV Oostkamp had aan één punt genoeg op Svelta Melsele (voorlaatste) om de periodetitel te pakken en kon gebeurlijk nog rekenen op een falen van Avanti Stekene tegen KM Torhout, op zondag. KSVO heeft geen hulp nodig gehad, het won met overtuigende cijfers bij Melsele met 1-5 en haalt derhalve met bravoure de periodetitel binnen, onafgezien van de zondagresultaten. Met minstens zes punten voorsprong op de tweede, het kan ook meer zijn.

KSVO moest het doen zonder de geschorste Arvid Lenihan en de geblesseerden Dylan Vanhaeren en Tom Lannoo, die een verrekking opliep op training. Diego Bragard bleef zo op links, als back, Dylan Vanneste verhuisde naar de rechtsback (tegen zijn voet) en Olivier Vermander mocht starten, net als Jeroen Ide. Prettig weerzien in de selectie van Corneel Bekaert na een langdurige afwezigheid.

De tegenstander gaf zich niet bij voorbaat gewonnen en speelde vrank en vrij zijn spel met veel enthousiasme en inzet. In de eerste twintig minuten hielden de Oost-Vlamingen de match in evenwicht. Nadien kwam het overwicht van de bezoekers nadrukkelijker tot uiting. KSVO kreeg kansen om twee of drie goals te maken, maar ook Milan Iket had in de eerste helft twee schitterende reddingen in huis om een thuisdoelpunt te voorkomen. Toen Jules Vanhaecke kort voor rust KSVO met een mooie goal op voorsprong bracht was die 0-1 niet onverdiend, misschien had 1-2 een beter beeld gegeven.

Na de pauze maakte Olivier Vermander er al snel 0-2 van en met die knappe treffer leek de match gespeeld. Niets was minder waard want na een hoekschop schoot thuisspeler Felix van net buiten de zestien met een prachtig afstandspegel, onhoudbaar voor Iket, de aansluitingstreffer binnen Heel lang duurde de thuisvreugde niet. Thijs Benoot zorgde voor afstand met een fraaie kopbalgoal en even later schoof Jules Vanhaecke zijn tweede van de avond binnen. 1-4 na een uur, de match was gespeeld. Intussen voerde coach Kurt Delaere wissels door : Vanhaecke mocht er af voor Zico Claeys, even later kwam Louis Van Hooreweghe Vermander aflossen en tien minuten voor tijd mocht ook Corneel Bekaert het veld op voor De Waele. Corneel pikte zonder problemen mee het samenspel op, en ook de andere invalbeurten waren prima. De mooiste goal van de avond moest dan nog komen. Phil Canoot pikte de bal op eigen helft op, zag de doelman ver van zijn doellijn staan en schoot de bal van dicht over de middenlijn met een fraaie boogbal binnen (1-5). Op het veld mocht na 90 minuten een rondedansje niet ontbreken.

KSVO speelde met : Iket; Vanneste, Willem, Benoot, Bragard; Vermander (72’Van Hooreweghe), Decloedt, Ide, De Waele (80’Bekaert); Vanhaecke (67’Claeys), Canoot. (Martens was tweede doelman).

Doelpunten : 42’Vanhaecke 0-1; 47’Vermander 0-2; 51’Felix 1-2; 57’Benoot 1-3; 60’Vanhaecke 1-4; 84’Canoot. Er waren twee gele kaarten, één voor een thuisspeler én één voor Broes Willem.

Voorzitter Paul Devliegere genoot 15 uur na de match nog altijd na. “Er was een serieus feestje, in de kleedkamer en achteraf op de bus. De heenreis was in alle stilte, een teken dat de concentratie er was. Er was geen sprake van onderschatting.. Terecht, de tegenstander speelde voor wat het waard was. Dat ze het aandurfden om met drie verdedigers te spelen tegen ons aanvalscompartiment is lef, maar zoals hun voorzitter zei hadden ze tegen ons niets te verliezen en komen voor hen nu de matchen aan waarin het moet gebeuren (lees haalbare tegenstanders) aan. Wij bekeken het match per match. Komend weekend is er weer zo’n match, tegen Avanti Stekene. We hebben nu 25 op 27, niet veel ploegen in de nationale competities kunnen dergelijke cijfers voorleggen. Alleen Zwevezele komt in de buurt. En zeggen dat al die punten verdiend waren. Lochristi pakte een punt bij onze eerste thuismatch en dat was toen ook een terecht resultaat. In drie of vier matchen hebben we de zege in de laatste tien minuten over de streep getrokken, het bewijs alleen dat ze er blijven voor gaan, tot de laatste minuut. We hebben een prima keeper, dat centrale duo Willem-Benoot is sterk en scoort ook, en we hebben scorend vermogen in alle linies. Met negen verschillende afwerkers tot nu toe voor onze 23 goals. Enkel Phil Canoot steekt daar met 7 goals wat bovenuit. Ook onze kern bewijst zijn waarde. Van de 21 kernspelers zijn door omstandigheden (blessures, tweede doelman) drie spelers nog niet in actie gekomen in de competitie. Vervangingen zijn nooit verzwakkingen. De periodetitel is een beloning. Het is een houvast. We doen al zeker mee voor promotie, via de eindronde. Ons ga je niet horen vertellen dat we kampioen zullen worden, we blijven met de voetjes op de aarde. Maar we kunnen er niet vanuit dat anderen ons wel als kandidaat nummer één beschouwen. Ik zie zelf wel dat we goed voetbal opdissen. De architecten achter dit succes mogen niet vergeten worden : trainer Kurt Delaere, zijn assistent Kevin Deslypere (niet mee in Melsele wegens ziekte) en keeperstrainer Thierry Kestremond. Ze zijn voortdurend met het spelletje bezig en laten niets aan het toeval over.”

Op de laatste speeldag van elke periode worden alle matchen op hetzelfde tijdstip gespeeld. Daarom wordt KSVO-Avanti Stekene gespeeld op zondag 7 november om 14u30.

(Daniël C.)