Vlotte zege voor KSVO bij Rhodienne De Hoek (1-5) en opnieuw tienpuntenkloof !

De voorlaatste speeldag van de heenronde bracht KSVO naar Rhodienne De Hoek, de ploeg uit Sint-Genisius-Rode, de faciliteitengemeente waar ex-voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy woonachtig is. Deze club uit Vlaams Brabant heeft wel een tweetalig karakter. Op Vlaams grondgebied maar het aantal Franstaligen is al jaren in de meerderheid. Vorig weekend verloren ze op Torhout KM en daardoor waren ze -ook door de voorgaande magere resultaten- gezakt naar de laatste plaatsen en nu staan ze voorlaatste.

KSVO kon nog geen beroep doen op Tom Lannoo (lies), Lenihan én Vanneste (nog herstellend) en de geschorste aanvoerder Senne Decloedt (drie gele kaarten). Daardoor was Phil Canoot gelegenheidsaanvoerder. Kurt Delaere koos voor Jeroen Ide op de positie van Decloedt, de rest van de ploeg was dezelfde als die tegen Wolvertem-Merchtem met Claeys als diepste middenvelder in de rug van Canoot, Vermander en De Waele op de flanken. Jules Vanhaecke was wel hersteld maar begon op de bank.

We kunnen gerust zeggen dat KSVO geen supermoeilijke dag had. Bij de rust stond het 0-3, uiteindelijk werd het 1-5. KSVO drong al snel zijn wil op en nog voor we het halfuur hadden bereikt stond er 0-3 op het bord. Eerst werkte Canoot een acfie op rechts van Vermander in één tijd af (0-1), vervolgens stonden De Waele en Canoot achter de vrije trap, Phil trapte hem en Willem liep goed in en besloot met de voet (0-2). Even later begon de actie op rechts, de bal ging naar De Waele en Declan legde goed af voor Canoot die hem aan de goeie kant van het zijnetje deponeerde (0-3). Na rust kwam KSVO niet meer in de problemen. De vierde goal was een run van Canoot met De Waele in steun, de pass kwam op het goeie moment en Declan maakte zijn derde van het seizoen (0-4).. Zeven minuten later kwam er de eerredder, maar nog evenveel minuten later was de eerste baltoets van de net ingevallen Jules Vanhaecke goed voor de 1-5.

Vanhaecke heeft inmiddels zeven goals, en Broes Willem telt al vier competitietreffers. Phil Canoot heeft dan weer niets van zijn afwerkingscapaciteiten verloren met tot nu toe al veertien goals, maar in Sint-Genesius-Rode was hij ook nog goed voor 2 assists.

KSVO speelde met : Iket; Van de Water, Willem (66’Vanhaecke), Benoot, Bragard; Vermander (78’Bekaert), Ide, Vanhaeren, De Waele (62’Van Hooreweghe); Claeys, Canoot.(doelman Martens was de vierde wisselspeler).

Doelpunten : 19’Canoot 0-1; 23’Willem 0-2; 29’Canoot 0-3; 53’De Waele 0-4; 60’Van der Vennet 1-4; 67’Vanhaecke 1-5.

Er waren twee gele kaarten, één voor een thuisspeler, en één voor Diego Bragard, die daardoor geelgeschorst is voor de match tegen Anzegem.

De winst van KSVO ging gepaard met een duel tussen de nummers drie en twee, SK Lebbeke tegen Erpe-Mere. Het werd 2-0 voor de thuisploeg/ Daardoor blijft SK Lebbeke wel op tien punten (als tweede) maar is de kloof met de nummers drie (Erpe-Mere en streekgenoot KM Torhout) elf punten. De kloof is weer net als die voor het puntenverlies tegen Wolvertem-Merchtem.

Declan De Waele was vorig weekend de man die met een knappe goal de eerste nederlaag afwendde en maakte zondag komaf met alle eventuele illusies als die er nog waren bij de thuisploeg. “We hebben die ploeg niet onderschat” aldus de 21-jarige middenvelder. “Ze hebben gewonnen van ondere andere Lochristi en Stekene. We zijn scherp gestart en hebben de match snel kunnen beslissen, in het tweede kwartier, en het doet deugd dat we nu eens een wedstrijd rustig kunnen uitspelen. De voorbije drie of vier matchen hadden we telkens de 90 minuten nodig om de zege of het punt (vorig weekend) over de meet te slepen. In het begin van het seizoen scoorden we ook zo vlot. Onze eerste doelstelling op korte termijn is om vorig weekend weer te winnen en zo de heenronde zonder nederlaag af te sluiten. Als we naar het puntentotaal en de kloof kijken dan begrijp ik dat ze ons titelfavoriet noemen maar als spelersgroep bekijken we het rustiger. We hebben een grote marge maar we mogen niemand onderschatten. Niet ver vooruit kijken maar elke match per match bekijken lijkt ons de beste manier om de rust te bewaren. Ik denk niet dat de covid-crisis nu nog de competitie zal doen stoppen al komen er misschien wel maatregelen. ”

De Waele speelde al op rechts maar de voorbije weken vooral op links met Diego Bragard in zijn rug. Soms toch want die locomotief stoomt soms voorbij zijn flankgenoot. De Waele :”Momenteel speelt de trainer me op links uit, ik heb daar totaal geen probleem mee. Rechts, links of centraal in steun van de diepe spits, ik wil het allemaal doen. Mijn kwaliteiten worden gewaardeerd door de trainer. Met Diego heb ik hier iemand in mijn rug die soms over mij gaat in zijn offensieve bevliegingen. Dan verdedig ik soms mee in zijn plaats, maar hij komt altijd terug, ook als we de bal verliezen.. Een speciale gast, hij heeft precies een dubbel paar longen. Loopt nog evenveel in het slotkwartier als in het begin van een match.”

De match tegen Anzegem -naast KM Torhout de enige andere West-Vlaamse club in de reeks- gaat zondag door om 14u30.

(Daniël C.