KSVO geraakt niet voorbij Jong Essevee (0-0) en blijft tweede

Vijf matchen op zaterdag en daarin kwam de top en de staart van de rangschikking in actie. Vier van de vijf matchen eindigden op een gelijkspel zodat er niet veel aan de klassering veranderde.

KSVO speelde gelijk bij Jong Essevee, voor één keer zonder goals, en ook Eendracht Aalst kwam niet verder dan een gelijkspel op Dikkelvenne, terwijl Oudenaarde en Brakel ook niet konden scoren tegen elkaar. Daardoor blijft Aalst op kop, op één punt gevolgd door KSVO en op twee door Oudenaarde. Brakel voert de rest van de tabel aan, onderaan blijven Torhout KM en Sparta Petegem op de laatste plaats hangen.

Milan Iket was geelgeschorst, Deman is doelman af bij KSVO en dus moest Brent Speeckaert inspringen. KSVO kon opnieuw rekenen op Jari Timmerman (na schorsing), Thijs Benoot was na zijn rentree vorig weekend ook geschorst. Timmerman startte op de bank, Oumedjeber bleef in de ploeg. Ook Jong Essevee stond niet op zijn sterkst omdat een paar vaste mannen van hun B-ploeg mee waren met de eerste ploeg.

Gele kaarten met zware gevolgen

KSVO was voornamelijk de dominerende ploeg maar na een kansenarme eerste helft, werd in het slot van die helfteen thuisspeler uitgesloten. Hij had een forse overtreding begaan, kreeg geel maar was zelf geblesseerd. Na verzorging langs de zijlijn kwam hij zonder toelating het veld opgerend en kreeg zijn tweede geel. Met een numerieke meerderheid zakte de thuisploeg nog meer in, het blok werd nog steviger, en toch had KSVO nog kunnen winnen. Een dubieus afgekeurde goal en een niet gefloten strafschop in de slotfase maakten dat KSVO voor de tweede keer dit seizoen geen doelpunt kon maken. Eerder gebeurde dit ook thuis tegen Eendracht Aalst.

Sportief minpunt waren de gele kaarten die KSVO kreeg van referee Serge Beerens. De eerste al na vijf minuten was voor Benoit Onraet, meteen zijn derde dit seizoen. Na de dubbele gele voor thuisspeler Tybe Declerck kort voor rust kregen ook Mehdi Oumedjeber halfweg de tweede helft en Louis Declerck, in de absolute slotfase bij een betwiste fase, nog geel. Ook voor hen hun derde geel. Het betekent dat KSVO komend weekend tegen Jong Cercle dus deze drie spelers zal missen. Met Iket terug, en Timmerman op rechtsback en Thijs Benoot terug selecteerbaar zal Kurt Delaere moeten zien hoe hij op het middenveld zijn pionnen schikt nu Declerck er niet bij is.

Volgende ploeg kwam in actie : Speeckaert; Oumedjeber (67’Timmerman), Willem, Onraet, Bragard; Plasschaert (52’Degryse), Declerck, Vanhaeren, Claeys; Van Den Bossche (75’Canoot), Vanhaecke. Jari Van De Maele kwam niet van de bank.

Zaterdag dus Jong Cercle op bezoek, aftrap om 19u30.

(Daniel C.)

Thierry Kestremond over de doelmannen bij KSVO

Keeperstrainer Thierry Kestremond zag vorige week Iket zijn derde geel krijgen en wist dus dat de jonge Brent Speeckaert ging moeten depanneren gezien Nicolaas Deman door professionele redenen niet meer beschikbaar is. Het moment om Thierry -al jaren een vaste waarde in de technische staf van kSVO- aan het woord te laten over de doelmannen.

“Milan kreeg inderdaad van die drie gele kaarten er twee wegens protest. Een werkpuntje ? Dat is een beetje zijn karakter ook, hij is een winnaar en kan niet tegen onjuiste beslissingen. Zie die tegengoal van Dikkelvenne. Achteraf bleek uit de beelden dat drie spelers buitenspel stonden, waarin de afwerker. Dat er dan een reactie komt als die goal wordt goedgekeurd, is uit zijn optiek niet abnormaal, misschien moet hij zich dan beheersen. Ik begreep zijn frustratie wel. Hij had anders de nul gehouden in die match. We spelen altijd aanvallend en dat maakt dat we ook wat ruimte laten. Nu goed, hij staat nu weer op een blanco sheet qua kaarten, hopelijk blijft dat enige tijd zo. Brent Speeckaert traint mee sedert we weten dat Nicolaas Deman afhaakte. Hij heeft een degelijke match gespeeld, in een partij die we grotendeels domineerden. Met twee heel goeie interventies op gevaarlijke hoekschoppen. Mirakels waren niet nodig. We hadden de match in feite onder controle maar speelden niet onze beste match. Niettemin, 0-1 was een juistere uitslag geweest. Wij waren het dichts bij een goal en dan denk in aan die afgekeurde goal en een niet gefloten penalty.. Jammer dat we niet profiteren van het puntenverlies van Aalst en Oudenaarde. De jonge thuisploeg was voetbaltechnisch de mindere maar ze gaven zich honderd procent en toonden karakter en inzet, voor hen was dit een gewonnen punt. Brent mag tevreden terug blikken op zijn debuut, het is een jongen die veel luisterbereidheid en toewijding vertoont en hij doet er alles voor.”

Met Milan Standaert komt er straks een jonge doelman bij. Kestremond :”Vorig seizoen wilden we hem al halen, maar toen verkoos hij nog bij Cercle te blijven. Omdat hij dit seizoen amper speelgelegenheid kreeg bij Jong Cercle (Langenbick is titularis) had hij nu wel oren naar een overgang, samen met Kurt Delaere hadden we een goed gesprek met hem. Hij komt straks -hopelijk na de komende speeldag -ofwel tijdens de winterstop- over en wordt dan ook onze tweede doelman. Het is een definitieve transfer. Door zijn jonge leeftijd maakt hij ook dat hij bij een selectie voldoet aan de verplichting om een -21-jarige op te stellen. Maar we pakken hem om zijn kwaliteiten uiteraard.”

(Daniel C.)

Beloften halen zwaar uit, invallers winnen ook

Vrijdagavond speelden de beloften van KSVO tegen hun collega’s van Dikkelvenne, die onder hen stonden in de klassering, evenwel slechts een paar punten. Dat zijn er na vrijdag drie meer want KSVO veegde de vloer aan met hun tegenstander en won met ruime 7-1 cijfers.

Met jongens als Maxim Cornelis,, Andreas De Kerpel en Milan Van De Maele stonden een paar jongens tussen de lijnen die de voorbije twee weken bij de selectie (Cornelis) zat of niet in actie kwamen. Omdat Jeffrey Vandepoel nog wat naweeën van ziekte had bleef hij nog thuis, Nigel Smith nam zijn taak over. Vandepoel had wel de selectie gemaakt, Hans Mulier keek toe vanuit de tribune. De zeven goals kwamen van Tibo Hoste (4), Luca De Blauwe (2) en Tristan Deblieck (1).

Hans Mulier : “Dit was een zeer goeie prestatie met drie jongens die bij de A-kern meetrainen. Andreas al langer dan dit seizoen, sedert enkele maanden ook Maxim en Milan. Dat zijn jongens die al van de A-ploeg geproefd hebben maar wel nog belofte zijn, in zekere zin was dit van het beste dat we gezien de omstandigheden konden opstellen.”

Dit zijn de veertien die aantraden : Thibo Decloedt, Maxim Cornelis, Andreas De Kerpel, Guillaume Coulier, Renzo Gevaert, Mathias Clement (76’Seppe Hoppe), Milan Van De Maele, Josse Vienne (58’Tristan Deblieck), Foeke Buffel (72’Nicolas Tocco), Luca De Blauwe, Tibo Hoste.

Komende vrijdag speelt KSVO uit om 20u15 bij Torhout KM.

De invallers speelden op zaterdag in De Valkaart tegen VV Cercle Beernem en haalde het met 1-0. Beernem stond derde en was dus een geduchte tegenstander. In het derde kwartier scoorde Michiel Meyskens de eniget rreffer van de partij (38′). Meyskens traint de U17 en is physical coach. Nu coachte Jeffrey Vandepoel wel, Hans Mulier en afgevaardigde Andy Haezebrouck stonden ook op het scheidsrechtersblad. Hans Mulier :”Wat animo ook omdat er ouders waren die én zonen hadden die elk elftal speelden. De eerste helft was KSVO de betere ploeg en de ruststand was verdiend. Na de pauze bewees Beernem dat het niet toevallig boven in staat en hadden de jongens het moeilijker, maar er waren toch een paar kansen op 2-0. Omdat die niet viel bleeft het spannend tot de laatste minuut.”

Volgende spelers kwamen in actie : Kasper Van Leirsberghe; Rune Groosman (46’Elias Van Troeye), Remi Desticker, Nils Nagels, Ismaël Van Cleven, Michiel Meyskens (88’Kelvin Ansompah) Aaron De Muer, Nils Haezebrouck, Luka Talloen, Nicolas Tocco, Tijs Debussche “(72’Fabrice Beuselinck).

Komende zaterdag krijgt KSVO een even moeilijke opdracht voor de voeten, uit bij Zwevezele, de nummer vier, met aftrap om 19u30.

(Daniel C.)